Smmm Odaya Kayıt Yaptırmadan Kart Bastırabilir mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ugur6666
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Smmm odaya kayıt yaptırmadan kart bastırabilir mi?

iyi örnek vermeyi en çok ben isterim ve iyi örnek olarak İnşallah belgeyi aldıktan sonra kendimi gösterebilmeyide daha da çok isterim ben belgeyi alır almaz büromu açacağım şuanki anlaşmama göre yarı zamanlı bir şirkette çalışıp kalan boş zamandada piyasaya saldırıcam ki şuan bile 3 tane LTD bulmuş durumdayım, ancak piyasada öyle şeyler görüyorum ki rezaletin ötesi desem yeridir.

Daha geçen hafta ya delirmemek elde değil çok büyük bir tedarikçimizin tahsilatçısı ile görüştüm belge alıcam dedim adam başladı gülmeye bizdede SMMM çalışıyor 1100 TL alıyor dedi sen ne alıyorsun dedi 1100 dedim adam daha bir gülmeye başladı sinirlerimi iyice bozdu. Belgeli SMMM belgesi ile eleman olarak çalışıyormuş tepesinde müdür olarak çalışan kişi sadece patronun kayınçosu olduğu için güvenilir adam pozisyonunda ilkokul mezunu olsada şirkette müdür sıfatında çalışıyor.
Yani SMMM belgeli adam ilkokul mezunu adamın altında 1100 TL ye çalışıyor yani bu belgeyi sokakta gelene geçenemi veriyorlar yada alması gerçekten çokmu kolay (ki kolay olmadığınıda biliyorum) bu belgenin ederi aylık 1100 TL midir gerçekten rezalet bir durum ben aç kalacağımı bilsem, gerekirse 5 yıl işsizde dolaşsam yahu açlıktan gebersemde o maaşa belgeli olarak çalışmam o maaşı kendime yakıştırmam ancak piyasada değil 1100 TL ye çok daha az maaşlara çalışacak bir sürü tabiri ağır olsada zevat topluluğu var tabiki buda piyasanın içine ediyor.

hakankrl ' Alıntı:
MATADOR ' Alıntı:
biraz aksiyon lazım daha fazla sorumluluk alıp daha fazla kazanayım diye düşünmekteyim ama direnci kırılıyor insanın yazılanları görünce.

+1

evet bende çok sabırsızlanıyorum büro açmak için stonhand gibi yarım gün şirket düşünüyorum ilk aşamada olursa tabi karşı tarafın işine gelirmi gelmezmi bilemem ama büyük bir şirket şart.. ben 1100-1500 gibi rakamları büromuzda her halukarda çıkarabiliriz gibi geliyor.. bende cesaret var bazen hiçbirşey düşünmüyorum kafayı kitliyorum, yalnız bu işe ekim-kasım gibi girmek gerekiyor defterler tasdik olmadan..

size bizzat yaşadığım olayı anlatayım arkadaşlar.2008 ekim ayında belgemi aldım.Stajımı yaptığım yerde (Patron Akrabamdı) 60 yakın defterle uğraşıyordum ve zorlamamla maaşım 900 lira olmuştu ancak hemen yanımda sigorta işlemi yapamayan 20 kadar defterle ilgilenen ve çoğu zamanını sokakta geçiren ve bu kişi lise mezunu 1500 lira aldığını öğrendim.Bunu patrona söylediğimde söylediği biraz daha sabretmemdi.Çünkü hamileydim ve doğum sonrasında bana güle güle diyecekti.Bende istifa ettim suçlu ben oldum.Şuan büro sahibiyim ve 7 mükellefim var ha geçinmem nasıl derseniz masraflarım karşılıyorum en azından ama eşim sabit maaş olduğu için böyle.1-2 defter aldım ordan arkamdam denmeyen kalmadı.Şuan küçük bir ildeyim ve kolay kolay defter bulunmuyor.Çünkü muhasebeci ile insanlar ne hikmetse dostluk,babadan oğula devir gibi bağlar kuruyor.Ama ben yine ayakta kalıcam ve bu işi ilerletebildiğim kadar ilerleticem.Büyük şehirlerde belki daha kolay alabilirsiniz defterleri yada zor ama bu işe baş koyduysanız inancınızı hiç kaybetmeyin.Azim her başarının anahtarıdır bence...

agthc ' Alıntı:
size bizzat yaşadığım olayı anlatayım arkadaşlar.2008 ekim ayında belgemi aldım.Stajımı yaptığım yerde (Patron Akrabamdı) 60 yakın defterle uğraşıyordum ve zorlamamla maaşım 900 lira olmuştu ancak hemen yanımda sigorta işlemi yapamayan 20 kadar defterle ilgilenen ve çoğu zamanını sokakta geçiren ve bu kişi lise mezunu 1500 lira aldığını öğrendim.Bunu patrona söylediğimde söylediği biraz daha sabretmemdi.Çünkü hamileydim ve doğum sonrasında bana güle güle diyecekti.Bende istifa ettim suçlu ben oldum.Şuan büro sahibiyim ve 7 mükellefim var ha geçinmem nasıl derseniz masraflarım karşılıyorum en azından ama eşim sabit maaş olduğu için böyle.1-2 defter aldım ordan arkamdam denmeyen kalmadı.Şuan küçük bir ildeyim ve kolay kolay defter bulunmuyor.Çünkü muhasebeci ile insanlar ne hikmetse dostluk,babadan oğula devir gibi bağlar kuruyor.Ama ben yine ayakta kalıcam ve bu işi ilerletebildiğim kadar ilerleticem.Büyük şehirlerde belki daha kolay alabilirsiniz defterleri yada zor ama bu işe baş koyduysanız inancınızı hiç kaybetmeyin.Azim her başarının anahtarıdır bence...

evet az çok demeyip biyerden başlamak lazım..

Vala hata bizde, biz (sözüm meclisten dışarı) eşek olursak semer vuran çok olur. Aslında bu kadar riskli bir iş yapıyorsun ve bu iş resmen bir bilim dalı ve değer görmüyor. Şahsi kanaatim meslek mensuplarının maaşlarının asgari 3.000.-TL olması. Ama mesleğe girişinde epeyce kısıtlanması şart. Hatta bundan sonra ihtiyaç oldukça Türmob un sınav açması lazım. Böyle sebil gibi smmm girişi olursa meslekte ne saygınlık ne para kazanabiliriz. Yükünü tutanlar tuttu gidiyor ama onlarda risk altında. Böyle giderse 5-10 sene içinde onlarıda görcem ben.

champell59 ' Alıntı:
Vala hata bizde, biz (sözüm meclisten dışarı) eşek olursak semer vuran çok olur. Aslında bu kadar riskli bir iş yapıyorsun ve bu iş resmen bir bilim dalı ve değer görmüyor. Şahsi kanaatim meslek mensuplarının maaşlarının asgari 3.000.-TL olması. Ama mesleğe girişinde epeyce kısıtlanması şart. Hatta bundan sonra ihtiyaç oldukça Türmob un sınav açması lazım. Böyle sebil gibi smmm girişi olursa meslekte ne saygınlık ne para kazanabiliriz. Yükünü tutanlar tuttu gidiyor ama onlarda risk altında. Böyle giderse 5-10 sene içinde onlarıda görcem ben.

evet haklısın 3000 tl almamız lazım.. işyeri ilan veriyor başvurular oluyor gidiyorsun.. sen asgari 2500 tl düşünürken 1500 tl çalışacak smmm çıkıyor.. adam diyor piyasada çok zaten bende vereceğim ücret bütçesini belirlemişim diyor.. o olmassa diğerini alıyor..

Evet dediğim gibi mesleğe giriş çok fazla. Sen olmassan diğerini alıyor düşük ücretle. Sonuçta serbest piyasa, bende işveren olsam düşük maaş alanını tercih ederim.

champell59 ' Alıntı:
Bence bu olmaz, olmamalı da. Siz mesleğe veya sınava iş garantisi ile bakıyorsunuz halbu ki meslek kariyer mesleği olmalı. İki kötü meslek mensubu ayırımını piyasa zaten yapar. Mükellef başına 2 müşavir de düşse sizin bir adınız prensibiniz var ise fiyat kırılımlarından çok fazla etkilenmezsiniz. Tabi ilk açılış aşamasında muhakkak pazar payınız düşük olacaktır bu noktada da staj süresince yaptıklarınız size geri dönecektir. İlkeli şekilde devam edin, prensiplerden ödün vermeyin kazanan siz olursunuz. Ama iş olsun diye tüm angaryaları üstlenirseniz maliyetleriniz de angaryalarınızla doğru orantılı artar.

dv61330et ' Alıntı:
champell59 ' Alıntı:
Bence bu olmaz, olmamalı da. Siz mesleğe veya sınava iş garantisi ile bakıyorsunuz halbu ki meslek kariyer mesleği olmalı. İki kötü meslek mensubu ayırımını piyasa zaten yapar. Mükellef başına 2 müşavir de düşse sizin bir adınız prensibiniz var ise fiyat kırılımlarından çok fazla etkilenmezsiniz. Tabi ilk açılış aşamasında muhakkak pazar payınız düşük olacaktır bu noktada da staj süresince yaptıklarınız size geri dönecektir. İlkeli şekilde devam edin, prensiplerden ödün vermeyin kazanan siz olursunuz. Ama iş olsun diye tüm angaryaları üstlenirseniz maliyetleriniz de angaryalarınızla doğru orantılı artar.

Niye olmamalı dediğinizi anlamadım. Biz şirkette çalışan smmm lerden bahsediyoruz. Siz büro için cevap vermişsiniz herhalde. Ama büro için söylediklerinize tümüyle katılıyorum.
Eğer bir gün büro açacak olursam, bu işin nasıl yapılacağını birde benden görün demek isterim. Kafamda tasarladığım bir sürü şeyler var. Tasarladığım şeyler müşteri çekermi bilmem ama ben işime duyduğum saygıdan dolayı hepsini uygulayacağım.

Evet bağımsızlar için yanıt vermiştim ancak, bağımlı çalışanlar için dediklerinize katılıyorum, benzer uygulama sanırım mühendisler için uygulanıyor. Ancak yine de burada bir sınırın olmaması firmaların muhasebe sistemini kendi bünyelerinde toplayabilmesi için bir nevi teşvik sayılabilir.

aynı durum bende de var sonuc ne oldu.belgemi almak istiyorum 4500 tl yok.ee kart basdırmak lazım ne olcak simdi.