SMMM Olacağız Ama Az Sayıda Kişi Bize İhtiyaç Duyacak

gursoyorman

Katkı Sunan Üye
VUK 340 NO'LU TEBLİĞ
IV - BEYANNAMELERİNİ KENDİLERİ GÖNDEREBİLECEK MÜKELLEFLER

3568 sayılı Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu uyarınca çıkarılan tebliğlere göre aktif büyüklükleri veya net satış hasılatlarının belli bir tutarın üzerinde olması nedeniyle, beyannamelerini meslek mensubuna imzalatmak zorunluluğunda bulunmayan mükellefler istemeleri halinde beyannamelerini elektronik ortamda doğrudan kendileri gönderebileceklerdir.

BİR DE TURMOB UN WEB SAYFASINDAN PRATİK BİLGİLERDEN

2007 YILINDA BEYANNAMELERİNİ İMZALATMAK ZORUNDA OLMAYANLAR(2007)

Serbest Meslek Faaliyetinde Bulunanlardan 2006 Yılı Hasılat Tutarı
83.000 YTL?yi Aşmayanlar

II.Sınıf Tacirlerden Alım-Satım veya İmalat Faaliyetinde Bulunanlardan 2006 Yılı Satışları Tutarı
119.000 YTL Aşmayanlar

II.Sınıf Tacirlerden Alım-Satım veya İmalat Dışındaki İşlerle Uğraşanlardan 2006 Yılı Hasılat Tutarı
59.000 YTL Aşmayanlar

Zirai Kazancı İşletme Hesabı Esasına Göre Belirlenen Çiftçilerden 2006 Yılı Hasılat Tutarı
119.000 YTL Aşmayanlar

BU RAKAMLARA GÖRE ADAY MESLEK MENSUBU OLARAK 100 LERCE ÇİLEDEN GEÇİP RUHSAT ALDIKTAN SONRA SMMM OLUNCA RAKAMLARI 3,2 MİLYAR YTL NİN ÜZERİNDE OLANLARLA TABLODAKİ HADLERİN ALTINDA KALANLARIN BEYANNAMELERİNİ İMZALAYAMIYACAĞIZ YANİ ÇOK BÜYÜK TİCARİ İŞLETMELER BİZİM RUHSATIMIZIN ÜZERİNDE BİR YETKİYE VE DE ETKİYE SAHİP OLUCAKLAR KÜÇÜK OLANLARDA SERBESTÇE HAREKET EDEBİLECEKLER BEN BUNU BU MESLEK ADINA MANTIKSIZ VE ÜZÜCÜ BULUYORUM

Ynt: SMMM OLACAĞIZ AMA? AZ SAYIDA KİŞİ BİZE İHTİYAÇ DUYACAK

eee yani ?

Ynt: smmm olacağız ama az sayıda kişi bize ihtiyaç duyacak

ilk yazdıklarımı silmiştim de şimdi düzelttim ekrar bakabilirsiniz mesaja

Ynt: SMMM Olacağız Ama Az Sayıda Kişi Bize İhtiyaç Duyacak

ben 2007 temmuz sınavında girdim ve belgemi aldım, denetimide verip belgeme kavuştum,şu an büyük bir şirkette çalışıyorum ve bunda yegane etken mali müşavirlik sınavlarına girmiş olmam bu heveste istekte olmam işe alınmamda etken oldu ve çok şükür iyi bir maaş çalışıyorum.ayrıca şirketin benim smmm belgeme hiç ihtiyacı yok dışarıdan denetim şirketi ve ayrı bir smmm şirketi geliyor , ama ben genede çalışıyorum.

ayrıca esaretin bedeli diye bir film vardı bilmem izlemişmiydiniz.orada bir bankacı bir genç vardı, muhasebeci de olabilir tam bilmiyorum, vergi kanunları o kadar iyi biliyorduki kimsenin konuşmaya cüret edemedigi gardiyan ile konuşuyor sonra orada bütün gardiyanların vergi işlemlerini yapıyordu.amerikada da insanalr kendileri beyannemelerini dolduruyor ama siz yanlış bir işlem yaparsanız bedeli agır oluyor onun için muhasebeciler iyi para kazanıyor sadece evrakları dogru doldurmak için.ülkemizde şayet muhasebe meslek bilinci tam manası ile oluşturup devletin denetim işine yüklenmesi olursa hem devlet hem muhasebeciler karlı çıkacaktır.

ben böyle düşünüyorum.Belge 2-3 sene zorluk çekince alıyorsunuz.önemli olan sonrası.