SMMM Olanlar Telefonla Aranıyor mu?

Arkadaşlar,

Kasım 2008 de son ve tek dersim olan Muhasebe Denetimi sınavına girdim. Bu sınav benim Muhasebe Denetimi dersinden son hakkım olduğu için çok önemli.

Normalde sınava girdikten 2 ay sonra sonuçlar internet ortamında açıklanıyor. Ama şöyle bir bilgi edindim;

Tüm derslerini verip SMMM olmaya hak kazananlar, internet ortamında sınav sonuçları açıklanmadan 10-15 gün önce.

"Tebrikler SMMM oldunuz " diye oda tarafından aranıyormuş.

Bu bilgi doğru mu?

Eğer doğruysa SMMM olmaya hak kazanıp aranan var mı ? Ben henuz aranmadığım için endişe içindeyim...

Ynt: SMMM olanlar telefonla aranıyor mu?

Sayın MEslektaş,
Endişen olmassın....İlk girişte tüm dersleri verenleri, evet arıyorlar.......Malum ilk girişte veren pek nadir oluyor.....Şahsen ben ilk girişte vereceğimi umut etmiştim.....İyide yapmıştım....Ancak 2.ci girişte veredim....
Umarım siz de verirsiniz.....

Ynt: SMMM Olanlar Telefonla Aranıyor mu?

yok öyle 10-15 gün önceden arama kim uyduruyor anlamadım gitti.
sınav sonuçları açıklanınca netten önce odalara 2-3 saat falan önce haber geliyor sonuçların açıklandığını odaların aradığını duyduğunuz an odanızı arayıp sorabilirsiniz.

Evet arıyorlar . Ayrıca 7/7 yapanları değil sadce belge almış herkesi.Ama 10-15 gün önce değil.Ya aynı gün internetten önce, ya da 1 gün öncesinde . Ben ilk telefonla öğrendim.Ertsi gün de internette açıklandı.Eğer siteyi takip ederseniz aramaların başladığını anlayacaksınız zaten.Ve o saatler hiçbir yere sığamıyacaksınız.Telefon ve bilgisayara kitlenip kalıcaksınız. :)

10-15 gün önceden haber verilmiyor. İnternette yayınlanmadan bir kaç saat önceden telefonla aranıyor. Benim merak ettiğim ve arkadaşlarımında onayladığı şöyle bir durum var. 7 dersin 6 sını verip sadece 1 dersten bütün haklarını kullanıp ta kalanların tüm hakları iptal oluyormuş. Tekrardan dosya açtırması gerekiyormuş, doğrumu acaba ? Bilgisi olanlar var mı?

Ne yazık ki bu bilgi tamamen doğru.

İstersen 7 dersten 7 sini de 2 yıl içinde 5 sınav hakkında vereme, istersen de 7 dersten 6 sını ver son kalan dersini vereme, yine de tüm geçtiğin dersler yanıyor ve herşeye sıfırdan başlıyorsun.
üstelik 2 yıl beklemen gerekiyor.(staj süresi kadar, sanırım artık staj 3 yıl olmuş)

Çok kötü bir uygulama ve bence tamamen saçma. zira; verdiğin dersleri biliyorsundur ki geçmişsindir.
sanırım bu tip uygulamalarda tamamen maddi beklentiler var.

Allah yardımcımız olsun... Dilerim, son hakkımda vermişimdir de sil baştan yapmam... Hem dünya para hem dünya emek boşa gider...

İnşAllah dersinizden geçmişsinizdir.Kolay gelsin...