uyumsoft

SMMM özel şartları

logo isbasi
Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokuluna bağli 4 yillik Turizm İşletmeciliği bölümünden 2004 yılında mezun oldum. 2005-2007 yılları arasında Marmara Üniversitesi Sosya Bilimler Meslek Yüksek Okulunda İktisadi İdari Bilimler Fakültesine bağlı Muhasebe Finansman (tezsiz) yüksek lisans bölümde okuyup mezun oldum. Ancak SMMM olabilmek için gerekli özel şartlara baktığımda bu bölümlerin kabul edilip edilmediği konusunda tereddüt yaşıyorum, yardımınızı rica ederim. Saygılarımla

Ynt: SMMM özel şartları

Tereddüt yaşadığınız fıkraları da belirtseydiniz çok iyi olacaktı.

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR OLABİLMENİN ÖZEL ŞARTLARI

Madde 5- A) Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için aşağıdaki özel şartlar aranır.
a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksek okullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak.b ) (5786 Sayılı Kanunun 3. Maddesi ile değiştirilen bent Yürürlük: 26/07/2008 ) ( *) En az üç yıl staj yapmış olmak.
c) (5786 Sayılı Kanunun 3. Maddesi ile değiştirilen bent Yürürlük: 26/07/2008 ) (**) Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olmak.
Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavında başarılı olduktan sonra yeminli mali müşavirlik sınavını vermiş olanlarda, serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olma şartı aranmaz.

Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olmak. Türkiye genelinde mali denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan, bu yetkilerini aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında 8 yıllık hizmet süresini dolduranlar ile (a) bendinde sayılan konularda en az 8 yıl öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışmış bulunanlar için sınav şartı aranmaz.
d) Serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatını almış olmak.

yaaa balık abii şimdi özel tüzel şartın sırasımı çık gel sonuç bölümüne yaaaa

lisansta mezun olduğun turizm bölümü mali müşavir olmana engel,
ama yüksek lisansın muhasebe finans bölümü olduğu için staja başlama sınavına başvurabilirsin.

hıghpower ' Alıntı:
ama yüksek lisansın muhasebe finans bölümü olduğu için staja başlama sınavına başvurabilirsin.

hayret !!! ben şöyle bi mesaj bekliyodum sizden, turizm bölümü mezununun ne işi var smmm likte gidin otelde çalışın kardeşim mesleğin kalitesini düşürüyosunuz önüne gelen smmm oluyo falan diye, yanılttınız beni sayın highpower...

yazdıklarımın sizinle bir alakası yok sayın ozpurple lütfen yanlış anlaşılmasın...

turizm mezunu olup işletme dalında yüksek lisans yapmak yeterli olmaz yani smmm olamaz...
sadece mühendislik mezunu olup da işletme yüksek lisansı olanlar smmm olabilir ya da en azından sınava başvurabilir....yani işletme yüksek lisansı ile sadece mühendisler başvurabilir....

Yükseklisans sınava girme hakkı vermez.
Staj süresini azaltmaya yarar.
Maddede yazılı bölümlerden birini bitirmesi gerekir.

ozpurple ' Alıntı:
Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokuluna bağli 4 yillik Turizm İşletmeciliği bölümünden 2004 yılında mezun oldum. 2005-2007 yılları arasında Marmara Üniversitesi Sosya Bilimler Meslek Yüksek Okulunda İktisadi İdari Bilimler Fakültesine bağlı Muhasebe Finansman (tezsiz) yüksek lisans bölümde okuyup mezun oldum. Ancak SMMM olabilmek için gerekli özel şartlara baktığımda bu bölümlerin kabul edilip edilmediği konusunda tereddüt yaşıyorum, yardımınızı rica ederim. Saygılarımla

merhabalar,
proje ya da tezi verip mezun olduysanız,Staja başlama sınavına başvurabilirsiniz.
hayırlısı olsun.

sm³ ' Alıntı:
hıghpower ' Alıntı:

hayret !!! ben şöyle bi mesaj bekliyodum sizden, turizm bölümü mezununun ne işi var smmm likte gidin otelde çalışın kardeşim mesleğin kalitesini düşürüyosunuz önüne gelen smmm oluyo falan diye, yanılttınız beni sayın highpower...

yazdıklarımın sizinle bir alakası yok sayın ozpurple lütfen yanlış anlaşılmasın...

AO mezunlari SMMM olabiliyorken ben Bogazicini bolum birincisi olarak bitirmis uzerine MBA yapmis ve de yillardir otel muhasebesinde calismis biri olarak bu hakki kendimde pekala buluyorum; kolluklu muhasebeci imajinin silinmesi sart bu ulkede....

battibalikyangider ' Alıntı:
Tereddüt yaşadığınız fıkraları da belirtseydiniz çok iyi olacaktı.

Turizm Isletmeciligi zaten en basindan eleniyor ama MU`de lisansustu yaptigim muhasebe finansman bolumu Sosyal Bilimler Enst`e bagli olarak geciyor ve de tezsiz yuksek lisans yaptigim icin emin olamiyorum

Sayın boğaziçili senin sorunun yanıtı beğenmediğin aöfliler yanıtlıyor yazık ya sizin gibi düşünenlere

heralde ,turizm mezunu bile smmm oluyorsa mesleğin sonu iyi değil diyenler nedenini açıklarlar
aöf dedin hata ettin yakında özel mesajına gelecek yazıları yazayım;
örnek;
Kardeşim senin aklından zorun mu var. Derdin ne?. Bi açıköğretimli kötü bişey mi yaptı sana. Klavyede delikanlılık kolay bi derdin varsa yüzyüze görüşelim...

stajyerzade ' Alıntı:
heralde ,turizm mezunu bile smmm oluyorsa mesleğin sonu iyi değil diyenler nedenini açıklarlar
aöf dedin hata ettin yakında özel mesajına gelecek yazıları yazayım;
örnek;
Kardeşim senin aklından zorun mu var. Derdin ne?. Bi açıköğretimli kötü bişey mi yaptı sana. Klavyede delikanlılık kolay bi derdin varsa yüzyüze görüşelim...

arkadaşım bu mesleğe girerken sınav var mı var bitirirken var mı var daha neyin mevzusu bu ben maddi imkanlarım kötüydü çok da yüksek puanla uludağ maliyeye girebileceğim puanla aöfye girdim 4 de 4 bitrdim çok iyi de ortalama yaptım kimse bence bilip bilmeden aöf mezununu yermesin ne oldu dosya yakan örgünlülere geçiniz bunları icraatta görelim farkınızı

yasadigimiz ulke ve egitim sistemi bizlere esit firsatlar tanimiyorsa lutfen kimse turizm isletmeciligi mezunu SMMM olmamali demesin arkadaslar....bu ulkede ogretmenlik yapan bir cok muhendislik mezunu; polislik yapan bir cok ogretmenlik mezunu insan var...

battıbalıkyangider arkadaşımız zaten gerekli alıntıyı yapmış, olur-olmaz tartışmasına mahal yok bence.

Orada sayılan bölümlerden biri muhasebe; yani muhasebe ile ilgili lisans mezunu olmak veya başka bölümden mezun olup da muhasebe alanında yüksek lisans mezunu olmak yeterli.

bide arkadaşlar başlatma ve yeterlilikte bakırköy ruh ve sinir hastalıklarından temiz, aklıbaşındadır, cinayet intihar ve kabakuvvete yatkın değildir, sınav sonuçlarını ....yasal süre + yayılma süresi..... kadar gün bekleyecek psikolojiye sahiptir yazısı almak lazım. :P :P :P gülmeyin gerekli

ozpurple ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
hıghpower ' Alıntı:

AO mezunlari SMMM olabiliyorken ben Bogazicini bolum birincisi olarak bitirmis uzerine MBA yapmis ve de yillardir otel muhasebesinde calismis biri olarak bu hakki kendimde pekala buluyorum; kolluklu muhasebeci imajinin silinmesi sart bu ulkede....

senmi düzelteceksin bu imajı yazık ne günlere kaldık.. madem birincilikle bitirdin yap en güzel yerlerde kendi mesleğini ne işin var mali müşavirlikle.. ayrıca bu iş kendi kendine hak bulmakla olmuo..

Ya zaten bu aöf ve örgün mevzusu çok canımı sıkıyor madem öyle kardeşim bende derim ki gidin hangi liseden
mezun olduysanız o branşta iş yapın ben millet kimya fizik dersleriyle uğraşırken ticaret lisesinde yevmiye kaydı yapıyordum o zaman ticaret lisesi mezunu hariç kimse smmmliğe alınmasın madem öyle böylesi daha adil olurdu boşverin böyle saçmalıkları ezik duruma düşürcek cümleler kurmamalıyız başaran alır belgeyi budur aldığına görede hakkıdır da tartışmaya kapalı konu

Renkli yazı yazmayınız. kurallara aykırıdır.