Smmm patronlarıma.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mstf_k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar kpss A grubu kadrolara hazırlanırken birden hakkımla bir yerlere gelemicemi düşündüm çünkü etrafımda mülakat denilen saçma aşamada okadar çok elenen kişi vardı ki resmen dedim lanet olsun butorpil midir nedir bu zıkkıma ve vazgeçtim sonra 2 ay kadar bu sınava hazırlandım smmm staja giriş sınavına ve ilk girşte geçtim çünkü hakkımla bir yerlere gelebilceim bi yol olarak görüyordum smmm yolunu kaç gündür okadar yer aradım ki aklım denetim frmalarında staj yapıp sonrada oralarda kariyer yapmaktı en az 40 tanesini aradım genelde verilen cevaplar

referansınız kim ?
kaç yıl deneyimlisiniz?

saçmalaığa bakın mademki deneyim arıonuz o 3 yıl staj ne işe yarıyor mademki staja başlatma sınavı koydunuz bu sınavı kazanmayanların ne işi var oralarda ?

geçtim fimalardan bürolarla iletişim kuruyum bari dedim

aradıımda bi dövmedikleri kaldı beni onlarda gelen cevaplar şunlar

ön muhsebe biliosan olur
deneyimin varsa gel yoksa uğraştırma bizi
sigorta yok para vermeyiz işine gelirse böyle

şimdi size soruyorum her tarafın deneyim istediği bir ülkede bu deneyimmidir nedir nerde yapılacak ??
meslek mensubu adayı olmayanların bu bürolarda ne işi var ?
madem ki smmm 3 yıl stajla oluyor sonra bizler smmm oluyoruz o 3 yıl staj için bile deneyim aramak ne kadar doğrudur ?

burda azımsanmıcak kadar çok smmm var lütfen sesimi duyun ve bana yardımcı olun staj yapcak yer resmen bulamıyorum bu adaletsizliğe lütfen sizlerde uymayın sizlerde bu çetin yoldan geçmiş abilerimsiniz sizden istediğim sadece bi kaç olumlu cümle

Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

Ynt: SMMM PATRONLARIM YARDIM EDİNN :(:(:(

Merhaba,

Şimdi size,

sabredin, olacak vb. bazı umut verici cümleler sarfedebilirim. Ama bunlar sadece sizin için yapılmış iyi temenniler olarak kalmaktan öteye gitmeyecektir. Size kendi hayatımdan örneklerde verebilirim. Hepimizin geçmişinde çay ve çanta taşımışlığımız vardır.

Ancak size en büyük önerim şudur. Hayatta her yerde kuralına göre oynamalısınız. Burada bile, örneğin, başlıkta büyük harf yazmanız ve yardım edin şeklinde ifade kullanmanız forum kurallarına aykırı. Kuralları okumadan palas pangalas bu mesajı yazdığınızı anlıyorum. Ve yarın moderatörlerden ya düzeltmeniz için uyarı alacaksınız. Yada bu mesajınız silinecek, yada onlar düzeltecekler.

Deneyim ve tecrübe edinmek sadece bir yerlerde çalışmakla kazanılmaz.... okumak gerek

Oyunu kuralına göre oynamazsanız...

Ya kuralları koyanlar sizi silecekler, Yada iyi günündelerse uyarıp mesajı sadece düzeltmekle yetinecekler.

Önce oyunu kuralına göre oynayın ki varoluşunuzu birlerinin insiyatifine bırakmayın.....

Ve harekete geçmeden önce havayı koklayın, analiz yapın

ve ivedilikle kuralları okuyun............. ve kuralı neyse uyun ki

Bir gün birileri oyuna girmek için sizin kurallarınızı bilmek zorunda kalsınlar...............

Saygılarımla,

Ynt: Smmm patronlarıma.!

Kızmayın ama artık T.C de diploma iş getirmiyor, ha kazanması zordur bitirmesi daha zordur ancak piyasada o kadar çok işsiz var ki ne anlatsak boş.
Badem bıyık yokken A grubu kadroya sizi alırlarmı ki badem bıyıklılar arasında bile bazen kavga çıkıyor torpilin torpili oluyor. Benim gördüğüm yahu en kötü işlerden biri olan sözleşmeli zabıta işi için bile Ankaradan telefon ediliyor. Sabahtan akşama kadar seyyar satıcı peşinde koşmak için bile adamlar araya ne adamlar sokuyorlar bir bilseniz A kadrolar için yapılan torpilleri hayal bile edemezsiniz.

Mesela başta denetim firmaları demişsiniz siz emeklemeden 100 mt de rekora koşmuşsunuz. Deneyim yokken,sağlam bir referans yokken denetim firması size ne iş verebilir size ne yaptırabilir belgeyi kaydı bilmiyorken siz neyi nasıl denetleyeceksiniz ?

Büro demişsiniz bürolar zaten içler acısı stajerler nerdeyse maaş almıyor, ssklarını kendileri ödüyor ve hepside sizin gibi üniverseite mezunu insanlar yani sizden bir farkları yok amaçları sadece deneyim kazanmak o kadar.

Şu an deneyiminiz yok olduda yarın öbürgün bir şekilde 3 yıl staj yapsanız ve staj sonunda belgeyi alsanız bile bu seferde en az 5 yıl deneyimli smmm aranan işlere başvurmak zorunda kalacaksınız yani şuanki durumunuzdan ne farkınız olacak.

Staja başlangıcı kazanmak artık çokda matah birşey değil, 2 kitabı 2 ay hatmeden herkes bu sınavı kazanabiliyor yani mühim olan belge aldığınızda ne yapacaksınız. Şimdi büyük beklentilerle almaya çalıştığınız belge yarın en büyük hayal kırıklığınızda olabilir çünkü beklenti yüksek ama karşılaşılan durum çok ama çok farklı.

Bu mesleğe girecekseniz altyapınız , deneyiminiz , müşteri potansiyeliniz olmalı eğer bunlar yoksa okulu bitirdim hopp sınava girdim hopp belge aldım eee sonra ?
İşe başvuracaksınız soracaklar deneyim diyecekler 3 yıl staj diyeceksiniz size o herkeste var diyecekler smmm olarak en az 5 yıl deneyim varmı ee yok.
Altyapı diyecekler kaç yıldır meslektesiniz kaç yıldır muhasebe ile uğraşıyorsunuz yani gerçekten para,çek,fatura,irsaliye,senet,ithalat işlemleri, ihracat işlemler vb. nedir nasıl düzenlenir biliyormusunuz ee yok.
İş bulamadınız belgeniz var büro açacaksınız müşteri varmı eee oda yok.

İşte sonuçta belgenin altını doldurmadan belge almaya çalışırsanız ilerde şuanki durumunuzdan tek farkınız belgeli bir işsiz olmanızdır.

Ben staja başlangıcı kazandığımda seminerde 120 kişimi neydik genel sekreter staj yeri bulamayan varmı dediğinde 120 kişiden en az 40-50 kişi elini kaldırmıştı. Genel sekreterin cevabı ise gerçekten ilginçti. İşte dedi Türkiyenin gerçeği yurt dışında olsanız sizi havada kaparlar ancak bizim ülkemizde bu iş ne yazıkki böyle demişti.

Bunlar size dost tavsiyesidir sakın yanlış anlamayın ancak tekrar söylüyorum staja başlangıcı kazanmak çok büyük birşey değil mühim olan almak istediğiniz belgenin altyapısını oluşturmaktır. İş arıyorsanızda illa bu mesleğe baş koydum diyorsanız da şirketler deneyim ister ancak büroların şartları zaten bellidir çayda getirir götürürsünüz yerde silersiniz,ssknızı cebinizdende ödersiniz ne yazıkki bunda yapacak birşey yok.

Saygılarımla.

mstf_k, a kadro konusunda söyledklerinde gerçek payı olduğunu tahmin etsem de yine de hiç torpili olmadan vergi denetmeni,banka müfettişivb işleri alan arkadaşlarım oldu. bu kadar karamsar düşünüp kendi içinde bi engel koyman sonra da onu asla aşamayacğını düşünürek herşeyden vazgeçmen hiç te mantıklı değil. sen sınava girdin mi testleri sınavları geçip de mülakat aşamasında hakkın yendi mi.. bu kadar karamsar olma. Staj yeri bula konusuna gelince gerçekten çok zor bi iş. o kadar emekle bi yer bulsan bile fiş fatura sıralamakla v.dairesi müşteri tahsilat koşturmakla epey zamanın geçecektir. ama bunları takmamalısın karamsarlığa gerek yok yo başka bi yol bul kendine ya da sormaya soruşturmaya araştırmaya devam et bişeler illaki çıkacaktır. önemli olan da işte o yerden tutunup kendini geliştirmen olacaktır. adım adım olur herşey. küsme hemen. tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok olur sonra :)

zirveye yol alabilmek için ilk adımı atmak merdivenin ilk basamağına çıkmak gerekir ilk adımı attıktan sonra inan bana gerisi gelir kapılar bir bir açılır çocuklar yürümeye başlarken ilk adımı atmaya denemeye çekinirler anne ve babanın vermiş olduğu güvenle bunu başarırlar ve böylece özgüveni tadarlar ilk adımı atmak için korkma...nefsine de aldırış etme tasavvufta bu yolun adayına bütün bildiklerini unut derler enbaşında nefsini kırarlar...

emansur ' Alıntı:
zirveye yol alabilmek için ilk adımı atmak merdivenin ilk basamağına çıkmak gerekir ilk adımı attıktan sonra inan bana gerisi gelir kapılar bir bir açılır çocuklar yürümeye başlarken ilk adımı atmaya denemeye çekinirler anne ve babanın vermiş olduğu güvenle bunu başarırlar ve böylece özgüveni tadarlar ilk adımı atmak için korkma...nefsine de aldırış etme tasavvufta bu yolun adayına bütün bildiklerini unut derler enbaşında nefsini kırarlar...

+1

Aynen katılıyorum,önemli olan kararlı bir şekilde o ilk adımı atabilmek gerisinin geleceğine inanıyorum,sabır acı ise de meyvesi tatlıdır...