SMMM Ruhsatı Ne İşe Yarar?

stajyerzade

Katkı Sunan Üye
Forumdan çeşitli yorumlar;
1) Ruhsatı Kimin aldığı önemli.O ruhsatı alanın donanımı ve çevresine göre değişir
2) 3 dil biliyorum. İş ilanlarında talep edilen İyi bir üniversite mezunuyum yine işsizim tek dersi verirsem smmm ruhsatını da alacağım.
3)Smmm oldum boşmuş en iyisi memurluk heralde ..
4) Sınavlara herkes başvuruyor zaten işsizim alayım da sonrasını düşünürüz.Olmazsa askere gideceğim.Askere gitmemem için ya yüksek lisans yapmam lazım ya da staja başlama sınavını kazanmak. İyi birkurs bilen var mı? ders notları varmı? mailime yollayın notları(!)
5)Ticaret lisesine başladığımdan beri işin tüm hamallığını yaptım .Açıköğretimde okudum.Büroyu açtım ama angaryalardan bıktım . Gece gündüz çalışsamda iyi bir gelir elde edemiyorum.5 yıldır tatil yapmadım.
6) Denetim şirketindeyim.Hersey dışardan görüldüğü gibi değil.Çok yoğun çalışıyoruz. 10 yıl sonra belki iyi bir konumda olurum .O zamana kadar tükenmezsem..
7)Babamın zaten bürosu var. Ben istemiyorum bu işi sevmiyorum Hiçbir saygınlığı yok. Sıkıcı bir iş. Zaten özel üniversiteyi 10 yılda bitirdim (İyi eğlendik ama).staja başlamada 2 dosya yaktım . zaten elemanlar tüm işi yapıyor.Olmazsa smmm ruhsatı dolu boşta gezen bir sürü adam var birinin ruhsatını kiralarım...
8) A.Ş de çalışıyorum .Zaten dolgun bir maaş alıyorum.Cahil müşterilerle uğraşamam .Büroculuk da yapılmaz İlkokul mezunları bilebüro açtı zaten kaliteli değil bu alan...
(Özel sektör bu Çalıştığım holdingde 15 sene iyi konumda çalış bir kalemde.Seni kapının önüne koysunlar hak mı bu Simdi bu yaşta başka bir iş bulacağım .Sektörde daraldı. Büroculuğu da bilmiyorum.BÜRO AÇMAYI DÜŞÜNSEM Mİ acaba(!))
9) üniversite 3 deyim smmm 'Likte iyi para varmış. Zaten bir işte yapmıyorlarmış. Yattığı yerden para kazanan çokmuş. sınava girecem bende(!) sınavlarda kolaymıs.bu arada önüne gelen smmm oluyormus(!) ilkokul mezunu bile smmm' miş.
10 Para kazanamayanlar kendine baksın önce. HATAYI kendilerinde arasın. Bir dersim kalmıştı onuda verdim büroyu da açıyorum.2ŞİRKETLEDE ANLAŞTIM.İŞLERİ ÇOK BİLMİYORUM ama farketmez....
yavv arkadaşlar yoklama memuru geldi .Serbest meslek defterine noter onayı yapmayı unutmusum cezası kesti moralim çok bozuldu(!)
11) denetim elemanıyım zaten sınavsız smmm ve ymm olma bizim hakkımız . Hukuk ayaklar altına alınıyor.Ymm lik bizim en doğal hakkımız.Zaten smmm ve ymmm 'leri biz denetliyoruz. Denetlerken Hallerini görüyoruz...

500 bin kişide olsa herkes smmm olsun hatta 2 milyon iktisadi idari bilimler mezununun hepsi smmm olsa ne çıkar (!)hebirşekilde para kazanır.
11)100 bine yaklaştık Bu meslek artık doldu .Yeni gelenler piyasa üretime dayalı olmadıkça iş bulamazlar .düşük ücretle çalışırlar.
Doğruyu söylemiyorsun herkes smmm olsun(!)
12) saygınlık için meslekte kurtuluş bağımsız denetim .(sınav olmalı). (sınavolmasın arkadaşlar biz zaten denetçiyiz. istanbul odası sınav olmasın diyor zaten(!)

13)Üstad ( bir forum var smmm 'ler yazışıyor sorunlarını falan ; 'öyle bir forum mu var evlat'
(ilinde en fazla müşterisi olan ve en çok nispi aidatı ödeyen eski bir oda üyesi)
...................

Ynt: SMMM Ruhsatı Ne İşe Yarar?

güzel özetlemişsin de bu sm den smmm ye geçenler sende ciddi bir kompleks olmuş çok takılmışsın...

en güzel özetleyen madde,

Ruhsatı Kimin aldığı önemli.O ruhsatı alanın donanımı ve çevresine göre değişir

Arkadaşlar meslek elbetteki saygın bundan şüpheniz olmasın. Evet katılıyorum sayı kısıtlanmalı mesleğe giriş dahada zorlaştırılmalı ancak artık gelir getirmeyen meslek konumuna gelmesinin nedeni birazda ekonomik ve siyasi boyutta düşünülürse daha farklı sonuçlara ulaşılır. Sayı az olunca daha değerli oluruz gibi bir sonuç çokda doğru sayılmaz. Talep varmı buna bakmak lazım. Büyük şirketler küçükleri hep yutuyor. Küçük orta sınıf esnaf ticaret erbabı zor durumda yutulmama mücadelesi veriyor. Yutulan bu şirketler birer birer bürolardan gidiyor. Bürolarda tutulan şirketler birer birer kapanıyor. Büyüklerse kendi bünyelerinde YMM ve birkaçtanede SMMM ile organizasyonlarını hallediyorlar. Büyük bir avm şube açınca yanındaki 10-15 esnaf kapatmak zorunda kalıyor. Demekki 15 kişi daha bürolardan eksiliyor. Devlet denetimleri ise malesef aflarla veya af sayılan matrah artırımlarıyla yumuşatılıyor. Burada belkide bizler artık alan değiştirmeliyiz veya artık mesleğe yeni misyonlar takviye etmeliyiz. Örnek; Yeni TTK bir misyon yükledi ancak daha yönetmelikler hazırlanmadı. Denetim görevi burada ufak kelime oyunlarıyla birilerine rant kapısı olmasın uyanık olmalıyız. Bizim bir yasamız var yasayla aldığımız tüm ülke genelinde denetim, muhasebe standartları, muhasebe sistemi kurmak geliştirmek vb. birçok yetkilerimiz var bence kağıt üstünde duruyorlar. Çok zengin bir örgütümüz olmasına rağmen çok içine kapanık görüntüsü var. Meclisle ve bakanlıklarla irtibatının çok zayıf ve kendini sadece kendi camiasına tanıtan bir kurum görüntüsünde. Örneğin TÜSİAD, Ticaret ve Sanayi Odaları, SGK gibi kurumlar nezdinde ilişkileri kuvvetli değil. Herşeyden önemlisi halka açılamıyoruz.
Türkiye bizleri tanımıyor. Halk gerek TÜRMOB gerekse SMMM Odalarını bir ALİ TEZEL'i tanıdığı kadar tanımıyor. Bizim örgütümüz okullarda, üniversitelerde, Fuarlarda, Sporda, Haberlerde, istatiklerde her yerde olmalı bizleri sadece esnaf tanıyor. Onlarda zoraki tanıyor adımız stopaja çıkmış Bir araştırma yapıp yayınlamış bir örgüt değiliz. Olanlarda çok istisna, Kimse bizle ekonomiyi konuşmuyor. Televizyonlarda ropörtajlar ancak yerel tv kanallarında ve çok az. En önemlisi iş adamları bizleri tanıyıp seviyorlarmı bize nasıl bir gözle bakıyorlar. Şu Türk halkının hangi sorununda yanlarında olduk. Esnaf odalarının hangi sorunlarında sizinle beraberiz dedik. Yani örnek ve öneriler binlerce yapılabilir.
Sonuç; biz nasıl saygın olalım, bizi kim tanıyor. kim biliyor biz ne iş yaparız. Hangi vatandaşa yardımcı olduk. hangi bilimsel çalışmada yer aldık. Kime sponsor olduk. Hangi filmde Mali Müşavir rolünde bir ünlü oynadı. Bizler masaya veya kağıtlara kafamızı sokup etraftan haberi olmayan kişilermi olduk. Soralım kendimize bizler biraz asosyal insanlarmı olduk. Ben şu kişi bu kişi demeden tüm oda ve organlarını ve meslektaşlarımı artık yeni vizyonlar ve misyonlar yüklenmeye çok geç olmadan lütfen artık diyorum. Maliyenin beyanname gönderme yetkisiyle saygınlık olmuyor. Birgün onuda alırsa o zaman bakalım 100 bin değil 100 meslek mensubu olsa kim talep edecek. Öz eleştiride lazım. Saygılarımla

ÖNEMLİ OLAN RUHSAT DEĞİLDİR, O RUHSATLA NE KADAR İŞ YAPACAĞINDIR.
O YÜZDEN KİMİ İÇİN RUHSAT ÖNELİDİR
KİMİ İÇİN MÜŞTERİ PÖRFÖYÜ
KİMİ İÇİNDE BİLGİ ÖNEMLİDİR.

BUNLARIN HEPSİ OLDUĞU SÜRECE RUHSAT BİR İŞE YARAR YOKSA DİĞER DİPLOMA VE BELGELERİN YANINA AT.

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

yeni ruhsatlar gayet güzel,sarı altın rengi çerçeve ile duvarda güzel duruyor :D gayet dekoratif :D