Smmm Sınavları Hk.

Merhabalar,
bilindiği gibi bundan yaklaşık 1(bir)ay önce İstanbul smmmo başkanı Yahya Arıkan'ın smmm sınavları hk. şöyle bir açıklaması vardı,BU AÇIKLAMAYI YORUMLARMISINIZ,YANİ SM OLUP DA 4 YILLIK ÜNİVERSİTE MEZUNU OLANLAR İÇİN KOLAY BİR SINAV MI OLACAK VEYA NASIL OLACAK?
SERBEST MUHASEBECİ MESLEK MENSUPLARINA DUYURU

Sayın; Meslek Mensubu

Konu : SMMM Sınavları Hakkında

Bildiğiniz gibi uzun süreden beri Serbest Muhasebeci üyelerimizin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olabilmeleri için gayret göstermemize rağmen yasal engellerden dolayı Serbest Muhasebeci üyelerimize yeteri kadar yardımcı olamadık.

Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde ilk etapta Serbest Muhasebeci unvanı taşımakla birlikte, lisans seviyesindeki bir okuldan (meslekle ilgili 4 yıllık fakülte) mezun olan meslektaşlarımız için TÜRMOB TESMER ile yapılan görüşmeler sonucunda lisans mezunu olup Serbest Muhasebeci unvanı taşıyan meslek mensuplarına yönelik ayrı bir sınav yapılması kararı alınmıştır

Alınan bu karar doğrultusunda lisans mezunu olan meslek mensuplarının Odamızın web sitesinde ilan edilen sınav takvimi ve başvuru esasları doğrultusunda en geç 20 Ocak 2006 tarihine kadar sınav müracaatı yapmanız gerekmektedir.

Bilgilerinize sunar çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

Yahya Arıkan
Başkan

ewet bu konuyu bende çok merak edıyorum. SM leri ayrı bir sınava mı tabi tutacaklar yoksa diğer smmm adayları ile aynı sınava mı girecekler? Antalya odasına sormuştum ama yeterli bilgi alamamıştım.

benim odadan duyduğum SM olup SMMM sınavına gireceklere sorular daha kolay olacakmış