SMMM Sözleşmelerinin Damga Vergilerinin Ödenmemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dwrn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dwrn

Katkı Sunan Üye
Arkadaş SMMM sözleşmelerinin damga vergilerinin ödenmemesi ve durumun vergi dairesince taspiti halinde nasıl bir ceza uygulanıyor? Vergi ziyaı ve gecikme faizi ile birlikte usulsüzlük falan da kesiyorlar mı?

Şimdiden bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim..

Ynt: SMMM Sözleşmelerinin Damga Vergilerinin Ödenmemesi

Tek başına alınan damga vergisi olarak işlem yapmayıp,mecburi beyan doldurtturuyorlar. :o

Beyanınızı mutlaka pişmanlık talepli verin.Birde vergi ziyaı ile karşılaşmayın.
sonrada gecikme zammı ve 1.derece usulsüzlük cezası uygulanıyor.Her bir beyan için ayrı ayrı olmak üzere.
ilk beyan için 25.00 tl, sonrası için bu tutarın % 25 i uygulanıyor.

Allahtan şu damga vergi beyanlarında internetten gönderme mecburiyeti yok.olsaydı eğer çoğu meslek mensubu mükerrer 355.in gazabına uğrardı.

Serpil hanım teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Siz böyle bir incelemeye girdiniz mi? Girdiyseniz ya da bilginiz varsa merak ettiğim diğer konu şudur; Damga vergisi yönünden inceleme olduktan sonra KDV konusuna giriyorlar mı? Yani sözleşmede yazan tutarlar için KDV incelemesi yaparlar mı?

Ne kapsamda incelemeye alındığınıza bağlı, eğer mükellefler arasında damga beyanları kontrolü var ise kdv açısından incelemeye büyük olasılık tabi olmazsınız, ancak direk size yönelik bir inceleme var ise haliyle sormak lazım bunların KDV si nerede diye.

Tavsiyem tutarlı işlem yapmanız yönünde.

Sağolun Ogün bey ama tutarlı işlem yapmaya kanunlar izin vermiyor. Bildiğiniz gibi tahsil etmediğimiz KDV yi ödemenin tutarlı bir tarafı yok..

dwrn ' Alıntı:
Serpil hanım teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Siz böyle bir incelemeye girdiniz mi? Girdiyseniz ya da bilginiz varsa merak ettiğim diğer konu şudur; Damga vergisi yönünden inceleme olduktan sonra KDV konusuna giriyorlar mı? Yani sözleşmede yazan tutarlar için KDV incelemesi yaparlar mı?

sm, smmm lerin tamamı için uygulanan bir durumdur.Genel yani.Bildiğim kadarıyla aranılan konu direkt olarak,sözleşmelerin d.v. lerinin yatırılıp yatırılmadığı.

Ben böyle bir incelemeye girdim.Şimdilik atlattım.
KDV nin konusuna girerlermi bilemiyorum.

Şimdi şunu bir defa söylemeliyim ki,idare sözleşmeye dayanarak (verdiğimiz d.v.beyanına istinaden)bir meslek mensubunun yıl içinde ne kadar geliri olduğunu biliyor.
Yapılan sözleşmelerle ,idareye yapılan toplam beyan arasında uçuk bir fark varsa şayet,meslek mensubu incelemeye alınabilir.benim düşünceme göre.

Ama şunuda unutmamak lazım.GV ile KDV kanunu arasındaki çatışma alenen ortada.Ben tahsil edemediğim para için nasıl sm makbuzu keserim.Hadi kdv nin yüzünden kestik diyelim.Ya sonra müşteri parasını ödemezse,biz bu durumda ne yaparız.?parasını almadığımızı nasıl ıspatlarız?Hukuksal açıdan hakkımızı bile arayamayız.
Çünkü sm makbuzunu elimizle kesmiş oluyoruz. :o