SMMM Vefat ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan FUNDA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FUNDA

Katkı Sunan Üye
Merhabalar

1 ocaktan itibaren müşterim olan firmanın 1996 yılından 31.12.2011 tarihine kadar mali müşaviri olan kişi vefat etti.

Sonrasında ise bir sorunlar yumağının içinde buldum kendimi

- Son dört yılın defterleri yazılmamış. Muhasebe programındada gerekli kapanış işlemleri yapılmamış. Çalışan elemanı defter yazdırmayı bilmediğini söylüyor

- Şu an iki tane karşıt inceleme tutanağı var. Kayıtların doğruluğundan emin olamıyorum ki imzalayayım. Bu durumda ne yapmak gerekir?

- Kurumlar vergi beyannamesinide ben vermek durumunda kalıcam. Ancak bende sadece hesapların bakiyeleri var. Mizanı sisteme borç , alacak, borç bakiye, alacak bakiye şeklinde girmek gerekiyor kayıtları ve bu bilgilere ulaşılamıyor?

- Mali müşavirin elemanı bir mizan yolladı ancak çok fazla hata var mizanda ve hatanın detayını , başlangıç noktasını tespit edip düzeltme kayıtlarını yapmak imkansız gözüküyor. ??

bu noktada belirttiğim konularla ilgili benim nasıl bir mesuliyetim olacaktır?

yardımlarınızı rica ediyorum

Ynt: SMMM Vefat ?

Öncelikle vefat eden meslektaşımıza allahtan rahmet diliyorum. Tavsiyem programlar arası entegrasyon neredeyse bütün programlarda mevcut. 2011 yılı mali verilerini kendi programınıza entegre edin. Bu şekilde düzeltme işlemlerini yapın. Banka ekstrelerini işleyin ve firmanın cari hesaplarını tutturmaya çalışın. Alış ve satış kayıtlarında sorun olacağını sanmam. Madem
kurumlar vergisi beyannamesini siz vereceksiniz. Üstünkörü 2011 yılı işlemlerini incleyin düzeltmeleri kendiniz yapın.