SMMM Yeterlilik Sınavı İçin Sınav Hakkı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nakah16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar herkese Merhaba
smmm yeterliik sınav hakıında bir sorum olacak
2 sene içinde 4 sınav hakıına girildi. 7 dersten 6 tanesi geçildi 1 dersten 50 puanın altında alındı.
şimdi bu tek dersten tekrar sınav hakkı varmıdır?
yoksa sil baştanmı sınavlarlar tekrarlanacak?
bu konu hakkında bilgilerinizi bekliyorum teşekkür ediyorum

Not: Konu başlığı açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanılmamalıdır. Lütfen Forum Kurallarını Okuyunuz.

Ynt: SMMM Yeterlilik Sınavı İçin Sınav Hakkı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ
Resmi Gazete No 23130
Resmi Gazete Tarihi 04/10/1997

Tekrar Sınava Girebilme
Madde 21- ......
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Mesleki Yeterlilik sınavında başarılı olamayanlar ise sınav sonuçlarının ilan tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde dört sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 60 dan az not alınan konuları kapsar.
Bu sınav haklarını süresi içinde kullanamayanlar veya başarılı olamayanlar bir daha meslek sınavlarına alınmazlar.

2006 mayıs smmm stajım başladıı

bana gelen kitapcıkta şöyle bi ayrıntı var

stajını tamamlayıp sınavlarda başarılı olamayanlar 2 yıllık bi aradan sonra tekrar sınavlara girebiliyorlarlar..

isterlerse sm sınavlarınada girebiliyorlar

acar muhasebe ' Alıntı:
2006 mayıs smmm stajım başladıı

bana gelen kitapcıkta şöyle bi ayrıntı var

stajını tamamlayıp sınavlarda başarılı olamayanlar 2 yıllık bi aradan sonra tekrar sınavlara girebiliyorlarlar..

isterlerse sm sınavlarınada girebiliyorlar
Öyle bir şey ben de hatırlıyorum ancak yasal dayanağını bulamadım şu an.

kanunlarda tüm hakkı sona erer diyo..

Bence alternatiflerin olması daha mantıklıı...

Arkadaşlar ben buldum cevabını inşallah kazanımda buna gerek kalmaz...
ama ben genede tek dersten kalanlara bir kez sınav hakkı tanınsa iyi olur diyorum bu herkesin başına gelebilir diyorum genede.....
Tekrar Sınava Girebilme
Madde 21 ? Yeminli Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar, sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 3 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 65 puandan az not alınan konuları kapsar.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 4 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 60 puandan az not alınan konuları kapsar.
Bu sınav haklarını süresi içinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar 2 yıl süreyle meslek sınavlarına alınmazlar.
İki yıllık süreyi dolduranlardan dileyenler yeniden tüm konuları kapsamak üzere bu yönetmelik hükümlerine göre sınavlara katılabilirler.[/b]

16 Ocak 2005 Tarih, Sayı: 25702
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden:
Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci
Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli Hükümler

Tekrar Sınava Girebilme
Madde 21 ? Yeminli Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar, sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 3 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 65 puandan az not alınan konuları kapsar.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 4 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 60 puandan az not alınan konuları kapsar.
Bu sınav haklarını süresi içinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar 2 yıl süreyle meslek sınavlarına alınmazlar.
İki yıllık süreyi dolduranlardan dileyenler yeniden tüm konuları kapsamak üzere bu yönetmelik hükümlerine göre sınavlara katılabilirler.

arkadaşlar ben ilk sınavıma mart 2006 da girdim tek dersim kaldı dört defa sınava girdim sanırım temmuz son hakkım yukarıdaki maddelere göre Allah göstermesin ben bu sınavda başarılı olamazsam iki yıl sonra tekrar bütün derslerden sınava girebilecekmiyim yoksa...

cevap bekliyorum.

Evet girebileceksiniz.