SMMM

ben yüksek okuldan yeni mezun oldum. ve smmm olabılmek için ne yapmam gerektiğini tam iyi bilmiyorum prosedurleride tam iyi bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevınırım cok saolun :)

Ynt: SMMM

okul bitmiş maşallah şimdi smmm de demek ilkönce bağlı bulunduğun odaya müracat edin oda sizi yönlendirir

Yüksek okul mezunlarının SMMM olma hakları yoktur. Fakülte mezunu olmanız gerekir..

SERİPY20 arkadaş eğer meslek yüksek okulu ise sm kalktığı için smmm olabilmen için fakülte mezunu olman lazım onun için önlisansı lisansa bi tamamlaman lazım açık öğretim fakültesi ile bu açığı kapatabilirsin. Zaten her yıl kanun değişiyor 2 yılda neler olur neler allah bilir onun için bi 4 yıllık fakülte diplomasını al ondan sonra allah kerim

herkes smmm olmak istiyor ne varsa :) biz girdik çıkamıyoruz gelmeyin dedikçe galiba kulağa hoş geliyor mali müşavirlik ama sanıldığı kadar kolay değil.Yada biz böyle dedikçe çekici mi geliyor nedir yeğenler bu sene okulları bitecek onlar bile heves sarmış kaldırmaz bu ülke bu kadar smmm yi.Herkes elini çabuk tutsun bence 3 -4 yıla lisans programlarında fakültesi açılabilir hukuk gibi yada 3,4.sınıflarda mali müş.bölümü gelecek bu devran böyle sürmez 2 yıllık okuyan adamın bile hayalini süslüyor hakkı tamamda bu kadarda olmammalı ya ayağa düşmemelli bu kadar haksız mıyım?

sami kardeş
2 yıllık mezunu diye smmm olmasın mı şimdi ben tic. meslek lisesinden mezun oldum sonra erciyes myo muhasebe bölümünü bitirdim lisans olarakta açık öğretimden tamamladım ne olacak şimdi biz smmm olmayalım mı anlamadım yani
hakeden isteyen azmeden herkes girmeli bileğinin hakkıyla kazanmalı ve layıkıyla sürdürmeli öyle değil mi kardeş

esas sorun mesleğimizle alakasız bölümden mezun ulop yüksek lisans yaparak smmm sınavlarına girmeleridir diye düşünüyorum ben.hukuk bölümünden mezun olanın smmm olabilmesi gibi.odamızın acilen bu olayın önüne geçmesi gerek bence.ortalık smmm kaynamaya başlayınca alınacak önlemler anlamsız kalır o saatten sonra.kısacası meslek ile alakasız bölümlerden mezun kişiler bu mesleğe girememeli.gütsün işini yapsın demekki bizim meslek dışardan çok kolay gözüküyo malesef.

hayır kesinlikle beni yanlış anladınız elbette olabilir ama önüne gelen olmak istiyor mevcut smmm lerin % 70i zaten aöf mezunu harika bi sistem asalında hem okumak hem çalışmak üniversitede bi türlü yapılamayan uygulamalı öğretim.Ama kalitesini artırırsa iyi olacak ya zaten marmara,istanbul,boğaziçi,odtü,gazi,ege vs.8-10 ünv.dısında diğerleri aof de dahil hesi aynı