Son aftan beri 10 yıl oldu.Yeni bir affın çıkma zamanı gelmiştir.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tardeniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Son aftan beri 10 yıl oldu.Yeni bir affın çıkma zamanı gelmiştir

ne affı ya offfff!!!
2012 yılında Türkiye'deki toplam şirket sayısı 1.000.000 olcak
2012 yılında benim öngörüm smmm yaklaşık 100.000
Her smmm büro açarsa, büro başına 10 şirket düşer.
hadi diyelim %50 mizşirketlerde çalışşsa 20 şirket düşer. bence bu sayı yetersiz.
smmm sayısı bu hızla yükselirse ileride smmm belgeli işsizler çoğalır.

Ynt: Son aftan beri 10 yıl oldu.Yeni bir affın çıkma zamanı gelmiştir.!

ucunda para olan herşeye evet diyeceklerini düşünüyorum. Siz sadece paradan haber verin. İlerde parayla master gibi parayla belge bile verebilirler

Arkadaşlar son sınav hakkımdı ve tek ders maliyetti,malesef kaldım ve 2 yıl beklemem gerekiyor...bence en azından tek ders olup hakkını kaybedenlere son bir şans verilmeli!yani bu kadar emek sadece 1.5 saatte 2 soruyla çöpe gitti,herşey sil baştan başlıcak yaa şaka gibii!!Sorular çok kolaydı,güg sapmalarına kadar herşeyi çalışan ben,stres ve heyecanla tamamen saçmaladım,şu an gerçekten çok stres altındayım,af çıkma ihtimali varmı?bizim yapmamız gereken nedir?teşekkürler...

üzüldüm daisy. 2 yıl beklemek kadar saçma birşey yok dediğin gibi. Arada 2 yıl geçince değişecek olanın ne olduğunu inan bilmiyorum ama Türmob yönetimi biliyor heralde ki böyle bir kanun koymuş. Bu kendi meslektaş adayına gösterdiği saygıyıda belli ediyor. Sen bir insanı eleme sınavı ile meslektaş adayı yapıyorsun. Hemde inanılmaz sınav ve dosya ücretleri alarak. Ardından 3 sene ilkokul mezunu insanın çalışmayacağı şartlarda ve maaşlarda çalışmaya mahkum ediyorsun. Sonunda da yine akla mantığa sığmayacak 7 yazılı sınavla eşit olmayan bir şekilde elemeye kalkıyorsun. Madem eleyecektin 3-4 senesini niye heba ediyorsun stajyerlerin? Düzen yeni geleni mahvetme eskiyi koruma üzerine kurulu. Bunu sm den smmm liğe geçişte de görebilirsiniz. İnşallah birgün meslek mensubu olup yönetimde söz sahibi olduğumuzda bugunlerde çektiklerimizi unutmayız ve bunu değiştirecek insanlığı gösterebiliriz...

mur224 ' Alıntı:
üzüldüm daisy. 2 yıl beklemek kadar saçma birşey yok dediğin gibi. Arada 2 yıl geçince değişecek olanın ne olduğunu inan bilmiyorum ama Türmob yönetimi biliyor heralde ki böyle bir kanun koymuş. Bu kendi meslektaş adayına gösterdiği saygıyıda belli ediyor. Sen bir insanı eleme sınavı ile meslektaş adayı yapıyorsun. Hemde inanılmaz sınav ve dosya ücretleri alarak. Ardından 3 sene ilkokul mezunu insanın çalışmayacağı şartlarda ve maaşlarda çalışmaya mahkum ediyorsun. Sonunda da yine akla mantığa sığmayacak 7 yazılı sınavla eşit olmayan bir şekilde elemeye kalkıyorsun. Madem eleyecektin 3-4 senesini niye heba ediyorsun stajyerlerin? Düzen yeni geleni mahvetme eskiyi koruma üzerine kurulu. Bunu sm den smmm liğe geçişte de görebilirsiniz. İnşallah birgün meslek mensubu olup yönetimde söz sahibi olduğumuzda bugunlerde çektiklerimizi unutmayız ve bunu değiştirecek insanlığı gösterebiliriz...
+1

daisy şu anda seni çok iyi anlıyorum ben de vergiden kaldım ve iki yıl bekledim temmuzda sınavlara tekrar başlayacağım.ben çok üğraştım ama kimseyi bu konuyu konuşmaya bile ikna edemedim ama ahdım var belgeyi alınca bu konuda elimden ne geliyorsa yapacağım daha fazla kimsenin canı yanmasın emeği boşa gitmesi diye .sıkma canını bir şekilde zamn geçiyor sana tavsiyem ders çalışmayı hiç bırakma bilgilerini hep taze tut.

Arkadaşlar çok teşekkürler,bu işin içinden olmayanlar anlayamıyolar beni,çok abarttığımı düşünüyorlar ama gerçekten emeklerime yazık oldu,aksilikler beni buldu ve çok kolay bi sınavdan nasıl oldu bilmiyorum ama kaldım!!!umarım bi mucize olur,af çıkar ya da ne biliim 2 yıl bekleme süresi kalkar onada razıyım;))ilginize tekrar teşekkürler...

Haktan sana bir sorum olacak;ben mart 2010 da son hakkımı kullandım,bundan sonra ki sınav hangi dönem olucak,dosya açtırma ücreti falan ne kadar ödedin?oda 2 yıl ekle diyor ama sen şu anda aynı durumda olduun için sana sormak istedim;))sınavda bol şans,umarım 7/7 yaparsın,tekrar teşekkürler...

haktan ' Alıntı:
daisy şu anda seni çok iyi anlıyorum ben de vergiden kaldım ve iki yıl bekledim temmuzda sınavlara tekrar başlayacağım.ben çok üğraştım ama kimseyi bu konuyu konuşmaya bile ikna edemedim ama ahdım var belgeyi alınca bu konuda elimden ne geliyorsa yapacağım daha fazla kimsenin canı yanmasın emeği boşa gitmesi diye .sıkma canını bir şekilde zamn geçiyor sana tavsiyem ders çalışmayı hiç bırakma bilgilerini hep taze tut.

verdiğiniz derslerden tekrar sınava gireceksiniz değil mi ?

Evet yani öyle olması gerekli zaten!!siz hepsinden girmicekmisiniz?

evet derslerin tamamından gireceğim :( iki yıldan kasıt 6 sınav dönemi 6 sınav sayacaksınız yani 7 ders için ücret ödedim birde odaya 75 lira yani toplamda 565 lira

BENİMDE TEK HAKKIM KALDI DENETİM DERSİNDEN ŞİMDİDEN STRES BAŞLADI HAKKIMIZDA HAYIRLISI.

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

Tek dersten kalan arkadaşlara yapılan ağır bir yaptırım. Düşünsenize 3 yıl gibi bir staj süresinde bir çok prosüdürle uğraşarak sınavlara katılıyorsunuz ve malesef 1 dersten kalsanız dahi sizi 2 yıl bekletiyorlar. Çok yanlış bir uygulamadır. Maddi ve Manevi olarak bu kadar üzülmüşken bir dersten kalıp 2 yıl beklemenin mantığını anlamıyorum... Sanki çok kolay geldik bu duruma..

Böyle acımasız bir kuralın değiştirilmesini talep ediyorum. Verilen emeklere, zamana, paraya herşeye yazık...

Saygılar.

Bu konuyu güncel tutmak için attachlamasını öneriyorum

Bencede güncel tutulmalı.

Bu durumda olan arkadaşlar varsa bunu dile getirsinler, bizde destek olalım.

Saygılar.

tek dersten kalan arkadaşlara af getirlmelidir bencede
o kadar emeğe , zamana , fedakarlığa yazık.. günah..