Değerli meslektaşlarım;
SORUNLAR SARMALINDA ÜÇ "M" Adlı Kitabım YAYIMLANDI
SORUNLAR SARMALINDA ÜÇ "M" adıyla yayımlanan kitabımda yer alan yazılar, mesleki çalışma ve mücadele sürecimin son yirmi yıllık tarih aralığındaki görüş ve düşüncelerimin bir kısmını kapsayan seçmelerdir.
Bunlar muhasebe ve denetim mesleğinin:
? Meslek örgütleri ve meslektaşların demokrasi ve özgürlük sorunları,
? Mesleki örgütsel ve yönetsel sorunlar,
? Mesleki bağımsızlık ve etik,
? Mesleki ekonomik, demokratik, sosyal haklar,
? Üyeler ile meslek örgütleri arasındaki ilişkiler, aflar,
? Meslek örgütü yöneticilerinin tutum ve davranışları,
? TÜRMOB, MMMBD meslek örgütlerine ilişkin değerlendirmeler,
? Yasa, yönetmelik ve kararlara ilişkin görüş, eleştiri ve öneriler,
? Vergi yasalarının muhasebe mesleğine, meslektaşlara yansımaları,
? Mesleğin çeşitli zorlukları, mükellef ve vergi idaresiyle ilişkiler,
? Kayıt dışılıkta mesleki sorumluluğumuz, vb. konuların bir kısmını içermektedir.
Yazılar, yazıldığı günlerde güncel olan sorunlara ilişkin olup, birçoğu, çeşitli bülten, dergi, gazete ve web sitelerinde yayımlanmış, kimileriyse mesleki yayın sorumluları ya da yöneticilerince yayımlanmamıştır.
Metinlerden açıklama gereksinimi duyulanları dipnotlarla desteklenmiştir.
Yazıları kitaplaştırmaktaki temel amacım, mesleki mücadele sürecinin son yirmi yılında benim ve meslektaşlarımın karşılaştıkları mesleki sorunlarından kimilerini dile getirmektir. Bir bakıma o tarihlerde nelerin yaşandığını, yazıldığını, söylendiğini, söylediğimi, hangi sıkıntıların sorun olmaktan çıktığını tarihe not düşmektir.
Meslektaşlarımızın meslek örgütlerine bu bağlamda katkı yapmaları, mesleki deneyimlerini aktarmaları, mesleki sorumluluklarının bir gereğidir, diye düşünüyorum. Bu durumda sorunlarımız ancak, demokratik ve özgür bir ortamda tartışılırsa bir anlam kazanır, amacına ulaşır. Bu da, hiçbir kişi ve kurumun etkisi altında kalmadan, meslektaşlarımızın düşüncelerini özgürce dile getirmesiyle mümkündür. Özgürlük ikliminin gerçekleşmesi ve teşvik edilmesi de büyük ölçüde meslek örgütü yöneticilerine düşmektedir.
Kitaba aldığım konulara ilişkin düşünce ve görüşlerime yapılacak eleştirilerin, sorunların ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum.
Bu sorunların giderildiğini henüz söyleyemeyiz. Buna karşın, önemli gelişmelerin sağlandığını da inkâr edemeyiz. Bu vesileyle, hizmeti geçen, mesleğin sorunlarına omuz veren meslektaşlarıma teşekkürü borç bilirim.
Edinebilme Adresi:
Gökhan DEDE
Zafer Meydanı Zafer İşhanı No:7/24 Kızılay Çankaya/ANKARA
GSM: 05323171938 - Tel: 03124357636 ? 03122316812
e-posta: [email protected]
Kitap 600 sayfadan ibarettir.
Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.
SORUNLAR SARMALINDA ÜÇ "M" Adlı Kitabım YAYIMLANDI
SORUNLAR SARMALINDA ÜÇ "M" adıyla yayımlanan kitabımda yer alan yazılar, mesleki çalışma ve mücadele sürecimin son yirmi yıllık tarih aralığındaki görüş ve düşüncelerimin bir kısmını kapsayan seçmelerdir.
Bunlar muhasebe ve denetim mesleğinin:
? Meslek örgütleri ve meslektaşların demokrasi ve özgürlük sorunları,
? Mesleki örgütsel ve yönetsel sorunlar,
? Mesleki bağımsızlık ve etik,
? Mesleki ekonomik, demokratik, sosyal haklar,
? Üyeler ile meslek örgütleri arasındaki ilişkiler, aflar,
? Meslek örgütü yöneticilerinin tutum ve davranışları,
? TÜRMOB, MMMBD meslek örgütlerine ilişkin değerlendirmeler,
? Yasa, yönetmelik ve kararlara ilişkin görüş, eleştiri ve öneriler,
? Vergi yasalarının muhasebe mesleğine, meslektaşlara yansımaları,
? Mesleğin çeşitli zorlukları, mükellef ve vergi idaresiyle ilişkiler,
? Kayıt dışılıkta mesleki sorumluluğumuz, vb. konuların bir kısmını içermektedir.
Yazılar, yazıldığı günlerde güncel olan sorunlara ilişkin olup, birçoğu, çeşitli bülten, dergi, gazete ve web sitelerinde yayımlanmış, kimileriyse mesleki yayın sorumluları ya da yöneticilerince yayımlanmamıştır.
Metinlerden açıklama gereksinimi duyulanları dipnotlarla desteklenmiştir.
Yazıları kitaplaştırmaktaki temel amacım, mesleki mücadele sürecinin son yirmi yılında benim ve meslektaşlarımın karşılaştıkları mesleki sorunlarından kimilerini dile getirmektir. Bir bakıma o tarihlerde nelerin yaşandığını, yazıldığını, söylendiğini, söylediğimi, hangi sıkıntıların sorun olmaktan çıktığını tarihe not düşmektir.
Meslektaşlarımızın meslek örgütlerine bu bağlamda katkı yapmaları, mesleki deneyimlerini aktarmaları, mesleki sorumluluklarının bir gereğidir, diye düşünüyorum. Bu durumda sorunlarımız ancak, demokratik ve özgür bir ortamda tartışılırsa bir anlam kazanır, amacına ulaşır. Bu da, hiçbir kişi ve kurumun etkisi altında kalmadan, meslektaşlarımızın düşüncelerini özgürce dile getirmesiyle mümkündür. Özgürlük ikliminin gerçekleşmesi ve teşvik edilmesi de büyük ölçüde meslek örgütü yöneticilerine düşmektedir.
Kitaba aldığım konulara ilişkin düşünce ve görüşlerime yapılacak eleştirilerin, sorunların ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum.
Bu sorunların giderildiğini henüz söyleyemeyiz. Buna karşın, önemli gelişmelerin sağlandığını da inkâr edemeyiz. Bu vesileyle, hizmeti geçen, mesleğin sorunlarına omuz veren meslektaşlarıma teşekkürü borç bilirim.
Edinebilme Adresi:
Gökhan DEDE
Zafer Meydanı Zafer İşhanı No:7/24 Kızılay Çankaya/ANKARA
GSM: 05323171938 - Tel: 03124357636 ? 03122316812
e-posta: [email protected]
Kitap 600 sayfadan ibarettir.
Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.