Sözleşme Damga Vergisi Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eagle55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Arkadaşlar ,

20 Şubatta 2 yeni mükellef ile sözleşme yaptım.Sözleşmeleri e-birlik üzerinden yaptım.Sistem yeni olduğu için damga beyanınıda oradan düzenledim.

Az önce tarihlere bakmak geldi aklıma.Tabi 20 şubatta imzalandı gözükdüğü için bugün 14. gün.Şu an itibariyle yatıramayacağıma göre pazartesi 16. günde cezalı olarak taahakkuk fişlerini kestiricem.

Sormak istediğim damga vergisinin taahk. fişinin kesilme süresi olan 15 günlük süreye hafta sonları dahilmi ,pazartesi günü ceza yemeden fişleri kestirmemin bir yolu varmıdır ?

Damga Vergisi mükellefiyetiniz yok mu? 20 Şubat'ta sözleşme yapmışsınız. Damga Vergisi Beyannamesi gönderme süreniz 23 Mart. Damga Vergisi Beyannamesi düzenleyip E Beyandan gönderin.

Damga vergisi mükellefiyetim yok

Mükellefiyet tesis ettirsem cezasız gönderebilirmiyim ?Yani şubat ayı içersinde damga vergisi kanunu kapsamına giren her işlemin beyanı 23 Martta veriliyorsa sorun olmaz sanırım değilmi ?

Bir diğer sorumda malum her ay damga vergisi beyanına girecek bir işlem olmuyor.Böyle durumlarda dilekçe vermelimiyim ?

Diğer sorumla ilgili bilgisi olan varsa ''hafta sonları 15 günlük süreye dahilmi?'' yanıtlayan olursa çok memnun olurum

Merhaba Arkadaşlar ,

20 Şubatta 2 yeni mükellef ile sözleşme yaptım.Sözleşmeleri e-birlik üzerinden yaptım.Sistem yeni olduğu için damga beyanınıda oradan düzenledim.

Az önce tarihlere bakmak geldi aklıma.Tabi 20 şubatta imzalandı gözükdüğü için bugün 14. gün.Şu an itibariyle yatıramayacağıma göre pazartesi 16. günde cezalı olarak taahakkuk fişlerini kestiricem.

Sormak istediğim damga vergisinin taahk. fişinin kesilme süresi olan 15 günlük süreye hafta sonları dahilmi ,pazartesi günü ceza yemeden fişleri kestirmemin bir yolu varmıdır ?

damga vergisini meslek mensubumun. yoksa mükellefi ödeyecek
Mükellef ödeyecekse. Pazartesi son gün eğer siz ödeyecekse 23 Mart gününe kadar vergi dairesine verebilirsin

Damga vergisi mükellefiyetim yok

Mükellefiyet tesis ettirsem cezasız gönderebilirmiyim ?Yani şubat ayı içersinde damga vergisi kanunu kapsamına giren her işlemin beyanı 23 Martta veriliyorsa sorun olmaz sanırım değilmi ?

Bir diğer sorumda malum her ay damga vergisi beyanına girecek bir işlem olmuyor.Böyle durumlarda dilekçe vermelimiyim ?

Diğer sorumla ilgili bilgisi olan varsa ''hafta sonları 15 günlük süreye dahilmi?'' yanıtlayan olursa çok memnun olurum

Damga Vergisi mükellefiyetiniz var mı ? Kontrol ettirin. Genellikle SMMM'lere mükellefiyet açarlar. Her ay damga vergisi beyannamesi vermenize veya bu durumu dilekçe ile bildirmenize gerek yok. Dilekçe yükümlüğü kalkalı uzun zaman oldu. Bir seçenek daha sunayım E Birlikteki sözleşmeyi iptal edip yeniden cezalı duruma düşmeyeceğiniz tarihi girin. Sözleşmeyi de mükellefle o şekilde imzalayın. Zaten ay ortasında sözleşme yapmışsınız ha 20'si ha 23!ü ne fark eder.