Sözleşme Sona Ermeden Sigortalının Aynı İşverene Ait Diğer İşyerine Naklinin İptali

Merhaba
15/08/2025 tarihinde birden fazla personeli işverene ait başka dosyaya nakil ettim fakat bir personeli yanlışlıkla fazladan nakil etmişim aynı gün iptal yapamadım araya cumartesi pazar girdi ve bugün aradığımda memurlar grevde olduğu için yardım alamadım. Bu süreci daha önce yaşayan var mı işe girişi 16 veya ayrılış 16 da iptal sürelerinde farklılık var mı veya dilekçe ile düzeltilir mi ?
En önemlisi cezai bir durum ile karşılaşır mıyız ?
Şimdiden teşekkür ederim

SGK sisteminden iptal edilemiyorsa, en yaygın yöntem:
- Dilekçe ile ilgili SGK müdürlüğüne başvuru.
- Dilekçede yanlışlıkla nakil edilen personelin bilgileri, nakil tarihi, hatalı dosya numarası ve doğru olması gereken dosya belirtilmeli.
- Dilekçeye ek olarak varsa ekran görüntüsü, işlem kaydı gibi belgeler de eklenmeli.

SGK nezdinde yanlış nakil işlemi doğrudan idari para cezası doğurmaz.
- Ancak bu yanlışlık:
- Eksik prim bildirimi,
- Yanlış dosyada sigortalılık,
- İş kazası durumunda sorumluluk karmaşası gibi sonuçlara yol açarsa, cezai yaptırımlar gündeme gelebilir.

Şu anki durumda, eğer primler doğru dosyadan bildirilmeye devam ederse ve çalışan fiilen doğru yerde çalışıyorsa, ceza riski düşüktür. Ancak SGK’nın bu durumu nasıl değerlendireceği dilekçeye ve zamanlamaya bağlı olacaktır.