Sözleşme tazminatı

merhaba ben 1 aydır çalıştığım kurumdan ayrılmak istiyorum fakat sözleşmemde bir yıl çalışmazsam tazminat ödeyeceğim maddesi var iki maaş kadar fakat duyduğum kadarıyla bu madde ilk iki ay içindeki feslerde geçerli olmuyormuş ne kadar doğrudur acaba?kurum tazminat talep edermi ve şu ana kadarki ücretimi ne şekilde alabilirim?lütfen yardımcı olun.

Ynt: sözleşme tazminatı

Sözleşmenizde deneme süresi iki aydır iki ay içinde taraflar tazminatsız sözleşmeyi fesih edebilir maddesi varmıydı.

Ynt: Sözleşme tazminatı

hayır öyle bir madde yoktu.ama aldığım duyumda her işte 2 ay resmi deneme süreci olur şeklinde.birde ben meb e bağlı özel bir kursta çalışmaktayım ayrıldıımda bundan sonra başlıyacağım meb e bağlı dier bir kurumda sözleşmeyi fes etmiş olmam sorun yaratrmı?yardımcı olursanız çok sevinirim

Her iş sözleşmesinde 2 ay deneme süresi otomatik olarak olmaz, sözleşmede bir deneme süresi tanımlanmışsa olur, bu da yasayla en fazla 2 ay olarak sınırlandırılmıştır.
Genel olarak belirli süreli sözleşmede konan cezai şart maddeleri karşılıklı olarak her iki taraf için de düzenlenmişse geçerli kabul edilir, tek taraflı düzenlenmiş cezai şart-tazminat maddeleri geçerli kabul edilmez.
Fakat belirli süreli sözleşmeyi süresinden önce feshettiğinizde, işverenin feshiniz nedeniyle uğradığı zararın karşılanmasını talep hakkı doğar, bu durumda mahkemeye başvurursa ıspatlayabildiği zararlarını +kaybedeceğiniz dava giderlerini ödemek zorunda kalırsınız.

Öğretmenmisiniz?

pppnnnrrr ' Alıntı:
ayrıldıımda bundan sonra başlıyacağım meb e bağlı dier bir kurumda sözleşmeyi fes etmiş olmam sorun yaratrmı?yardımcı olursanız çok sevinirim
MEB açısından sözleşmeyi sizin fesh etmeniz istifadır ve sorun oluşturmaz. Aksine işveren tarafından sonlandırılması sorun olabilir, sebebe bağlı olarak savunma isteyebilirler...