Sözleşme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan e_k1334
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar meslekte yeni olduğum ve ilk sözleşmemi yapacağım için yardımlarınıza ihtiyacım var.

1- Sözleşmenin imzalanma tarihini ocak ayı içerisinde bir tarih yazabilirmiyim, tabi damga vergisisinin süresi olan 15 günü hesaba katarak örneğin 15.01.2012 olarak sözleşme tarihi atsam bir sıkıntı olabilir mi? Damga vergisini de 30.01.2012 ye kadar öderim.

2- Vergi dairesinden mükellef ile sözleşmeyi imzalamadan elektronik beyanname gönderme aracılık yetkisi için şifre alabilirmiyim? Başka yapmam gereken detaylar var mı bunun haricinde?

3- Defteri devreden meslek mensubu arkadaşım ile aynı programı kullanmıyoruz dolayısıyla dataları alamayacağım bunun için ne yapmam gerekli? Defterleri döktürmesini istemek mantıklı değil gibi daha kurumlar vergisi var ve onlar bana devrettiğinde 2011 yılı kurumlar vergisini ben mi vereceğim?Bu sefer sorumluluk bana geçmiş olacak.

4- Defteri diğer meslek mensubundan devralırken nelere dikkat etmeliyim? Açılış yapmak için geçici mizan alsam yeterli mi?

Zamanınızı almak istemem ama bu konularda yardıma ihtiyacım var, bilgileriniz paylaşırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler,

Ynt: Sözleşme

1-Sıkıntı yok olur.
2-Vergi dairesi açılışınızdan sonra kendi adınıza şifre alacaksınız, tüm işlemleri bu şifre ile yürüteceksiniz, mükellefinizin olup olmaması veya sözleşme imzalayıp imzalamamanızın bir önemi yok. Bu şifreyi alın, akabinde sözleşmeyi imzalayıp sözleme veri girişini yapın.
3-Eğer 2012 ocak ayından itibaren sizde ise; 2011/4 geçici + 2011 kurumlar vergisini önceki meslek mensubu verecek, sizin yapmanız gereken meslek mensubundan kapanış mizanını, son dönem kdv beyanını alıp açılış fişi oluşturmak.
4-Defteri siz devir almayın, mükellef alsın, esasen sorumluluk mükellefindir, ancak mükellefe eşlik edebilirsiniz,

Hayırlı olsun.