Sözleşmeler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fugenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fugenc

Tanınmış Üye
Yeni yılda mükelleflerle yeni sözleşme imzalayıp sisteme girmek zorunda mıyız?? (yılbaşında zam yapacağız )

Ynt: Sözleşmeler

31.12.2011 de sözlesmelerin süresi doldugundan süresi sona eren kısmından iptal edilecek 15 ocak tarihine kadar.

Yeni sözlesmelerde 01.01.2012 tairihinden baslayacak. Ocak beyannameleri subat ayının 23-24 üne kadar verileceginden sözlesmelerde engec 24/2/2012 tarihine kadar düzenlenebilir. 1 ay icindede yeni sözlesme girisleri yapılabilir sözlesme tarihi itibariyle... ( 24/3/2012 ye kadar )

Sürekli damga vergisi mükellefiyeti olanlarda subatta yaptıkları sözlesmelerin damga vergilerini 23/3/2012 ye kadar beyan edebilir. ( Elden verenler haric)

yani güncelleme gibi bir şans yok mu devam eden mükellefler için?

sözleşmelerin süresi 31,12,2011 tarihinde dolduğundan derken sözleşmenin süresinin 31,12,2011 tarihinde olanlar için bu işlem yapılabilir ki onda bile tam ortak bir karar mevcut değil ancak sözleşmesi devam edenler için herhangi bir kısıtlama şu an yok, SMMM müşterisiyle belki sözleşmesini 3 yıllık yaptı bundan gibe ne..

stonhand ' Alıntı:
sözleşmelerin süresi 31,12,2011 tarihinde dolduğundan derken sözleşmenin süresinin 31,12,2011 tarihinde olanlar için bu işlem yapılabilir ki onda bile tam ortak bir karar mevcut değil ancak sözleşmesi devam edenler için herhangi bir kısıtlama şu an yok, SMMM müşterisiyle belki sözleşmesini 3 yıllık yaptı bundan gibe ne..
Sözlesmeyi 3 yıllık yapıp damga vergisini de buna göre yatırdıysanız sorun olmaz, odadan da bu konuda bir acıklama yapılsa iyi olur, sonra süresi biten sözlemeleri 15 gün icnde niye iptal etmediniz diye müsteri basına 1070 TL ceza yemeyelim

İşte GİB de neye nasıl 1070 ceza kesilecekki, GİB e sorumluluk sözleşmesi girişi yaparken sistem hizmet sözleşmesinin bitiş tarihini sormuyor sadece başlangıç tarihini soruyor. Sözleşme bitiş tarihine tarih koyamadan ''iki tarafta sözleşmeyi feshedene kadar bu sözleşme geçerlidir'' ibaresi koyan bir sürü meslekdaş var yani sözleşme illa 1 yıllık olacak diye hiç bir kaidede yok.
Ben 2011 de yapmış olduğum sözleşmeyi iki tarafta bozana kadar devam eder derim sözleşmenin bitiş tarihini belirtmem v.d. ancak 2012 nin damga vergisini ister süresi devam eden sözleşme için nasıl 1070 TL ceza kesebilir ki GİB e sorulan sorulardada GİB deki çalışanların cevabıda bu yönde süresi bitmeyen sözleşmeler için bir işlem yapmayın demişler v.d. bana ancak 2012 gelirine istinaden damga vergisini sorar en fazla onuda cezalı ödetir olur biter.
Ortada bir karmaşa mevcut ne odalardan nede resmi bir kurumdan açıklama yok o onu demiş bu bunu demiş ama resmi bir kurumdan şunu şu şekilde yapın diye bir şey denmemiş durumda. GİB 1 sayfa yazı yazsa herkesde şu konuda rahatlasa

stonhanda katılıyorum. sözleşmenin içinde ''sözleşme karşılıklı fesh edilmediği sürece yürürlüktedir.'' diye bir ibare var.
her yıl sistemden iptal et, sonra yenider gir biraz saçma

ben yeni alacağım mükelleflerle sözleşmeelrimi 25 ocakta yapacağım devralacagm muhasebeciler sorun çıkartıyolar sözleşmeyi iptal edersek beyanname gönderemiyoruz sen gönderrsin diye ......meslektede çok yeniyim umarım yanlış bir işlem yapmam

Aynen dediğimize gelmiş durum. E beyandan bir şey güncellenmeyecek sadece 2012 sözleşmesini yapacaksınız ondada damgayı ödedin ödedin ödemedin ilerde cezalı ödersin olur biter ama şu eski sözleşmelerde ibare olayına biraz dikakt etmek lazım her yıl illa damga vergisi ödeyeceğiz diye bir kaide varmı.
Adam bir kere kira sözleşmesi yapıyor ondada v.d. ancak yeni açılışlarda yakalıyor ve ira sözleşmesine damgayı ödetiyor sonra bir daha ne arayan var ne soran.

teşekkr ederim öyleyse ben devralırken muhasebecinin ben sana mail atıcam şubatta sen göndericeksin geçicileri demesi boş yani ben hiç bir şeylerini göndermiyorum öyleyse - bana çok ters davrandı çünkü