Sözleşmem Feshedildi!!!

Arkadaşlar;
Kurumsal bir şirkette müşteri hizmetleri elemanı olarak çalışıyordum dün(13.06.2011) saat 12'ye kadar.Aniden insan kaynaklarından çağırdılar ve sözleşmemin onlar tarafından feshedildiğini iş bitiş yapacağımı söylediler.İşten çıkarmalarının nedeni: yaklaşık 2 hafta kadar önce mağazaya değişim için gelen bir müşterinin ürününü alırken yanında aldığı 2 parça bluzdan birini kasadan okutmayı unutmuştum (Bu durum sürekli mağazada yaşanan bir sorundur basit bir kasiyer hatasıdır.) Son anda kameradaki arkadaşlar bunu farketmiş ve hemen beni aradılar.Müşteri mağazadan çıkış yapmadan kendilerine ulaştım ''özür dilerim galiba aldığınız ürünlerden birini kasa okumadı alışveriş poşetinizi alabilirmiyim?'' dedim.Neyse ki ürünü aldık satış yapıldı tekrar.Yani müşteri farketmiştir meblağ az tutunca ama bana bişey belli etmedi,az para çok eşya kimin işne gelmezki? Ertesi gün mağazaya gittiğimde beni insan kaynaklarından çağırdılar ve dün bir müşterinin ürününü okutmayı unuttuğumu,müşteri kasama gelmeden önce benm kabine gittiğimi ve müşterinin tanıdık olup olmadığıyla ilgili savnmamı istediler.Yazdım savunmamı kabine askı almaya gittiğimi,müşterinin değişim için muhakkak müşteri hizmetlerine gelmesi gerektiğini bu yüzden normal kasalara yönelmediğini ve ürünün mağaza kayıbı olmadığını kameranın farkettiğini v.s... Hakkımda soruştuma açıldı bu durum genel merkeze kadar yansıdı.1 yıl 13 gündür mağazada şimdiye kadar herhangi bir konuyla ilgili ne sözlü ne yazılı hiç bir uyarı almadım.Hiç tutanak imzalamadım.İşini düzgün yapan herkesin beğenisini kazanmış biriydim.Ama gelin görün ki bu olay olunca bana zanlı gibi davrandılar.Defalarca hiç bir şekilde tanımıyorum ve durumu izah etmeme rağmen olaydan 2 hafta sonra yani dün(13.06.2011 tarihinde) aniden işten çıkarıldım.İşten çıkarılma nedeni olarak kasamdan tanıdıkları geçirmem ve iki üründen birini okutmadığımın tespit edilmesi,ayrıca savunmamda geçerli bir mazeret ileri süremediğim söylenmiş.Dolayısı ile şirket 4857 sayılı iş kanununun 25/11 maddesi gereğince haklı nedenle beni işten çıkarmış.Tabi bu kanuna göre ödenek yapılmayacak bana.Şimdi bana yardım edin nasıl bir yol izleyeceğim.Ben haklıyım tanıdıklarım değildi.kimseye kıyak geçmedim.Bu tarz hatalar mağazadaki kasiyerler tarafından sürekli yapılır ve kimse işten atılmaz.Hadi tamam işten çıkarıldım tazminatımı nasıl alabilirim?Ben sigortalı haftanın 4 günü günde 8 saat çalışan bir işçiydim.Haklarım neler,ne yapabilirim? Bir mağazada müşteri hizmetleri en kör noktadır.Çalışanlar bilir.En sinirli müşteriler,en sorunlu satışlar,herşey orada çözülür.Dolayısı ile yıpranma payınız diğer departmanlardan farklıdır.Acil önerilerinizi bekliyorum!!!

Ynt: Sözleşmem Feshedildi!!!

İşe İade davası açacaksınız,ayrıca bir yıllık kıdem ve ihbar tazminatınızı talep edeceksiniz.Mahkeme tahminen 1,5-2 yıl sürecek ama sonunda siz kazanacaksınız.