personel maaş programı

SPK Sınavı Kalkmıştır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tufanari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: SPK Sınavı Kalkmıştır

arkadaşlar bildiğim kadarıyla sınav kalkmadı ama ocak 2010 itibariyle yabancı dil sınavı da eklenecekmiş diye okumuştum bi yerde bi bilginiz var mı?

oCAK AYI sınavına girmek için müracaatlar ne zaman arkadaşlar bilen var mı

cigdem7878 ' Alıntı:

ben de onu takip ediyorum. spk.gov.tr den her gün inceliyorum.haberim olduğunda paylaşırım.

Kesin bir tarih bilmemekle birlikte başvuruların 15 gün sonra başlayacağını düşünüyorum.

cigdem7878 ' Alıntı:

Bugün 8 Aralık 2009 ve hala spk'nın sitesinde ocak sınav başvuruları ilanı yoksa Ocak ayında sınav yapılmayacağını gösteriyor.

sn. egemen27

ocak sınavı şubat 'a ertelenmiş.bununla ilgili spk lisanlama sınavlarına yönelik başlıkta sn.özkanank yanıtladı.

spk tebliginde 2009 eylülden itibaren bu lisansı olmayanların denetçilik yapamayacagı yazıyor aksine..

bence sınavı türmob düzenlerse daha iyi olur ama sınav öncesi uzun süreleri eğitimler verilmeli zaten bu eğitimleri tamamlayan bir çok kişi sınavı kazanabilecek düzeye gelecektir ve işi yapmayacakların lisans almasının da önüne geçilir tabi bu eğitimlerin süresi bugün sünnet yarın deniz hesabı değil (sm'den smmm'ye gibi) uzun süreli olmalı en az 700-800 saat gibi ve yılın belirli dönemlerine yayılmalı... ::)

Arkadaşlar merhaba.. Bildiğim kadarıyla sınavın yapılamama nedeni spk ve türmob arasındaki dava değil sınav takvimindeki problemlermiş. sınavı türmob un yapacağı söylentisi hakkında şöyle bir not aktarayım;
Bugün iş kulelerindeki ismmmo nun düzenlediği eğitimdeydim ve Türmob başkanı Masum Türker bağımsız denetim sertifisı ile ilgili bir çalışmaları olduğunu bunu 7-8 aylık bir uzaktan eğitim süreci ile yapacaklarını belirtti. "SPK kabul etmezse etmesin biz de spk dışındaki şirketleri denetleriz, yeni ttk da atıfta bulunukacak sertifika bizim vereceğimiz sertifika olacak" dedi.

Benim anladığım iki ayrı kurum iki ayrı belge verecek..Bakalım nasıl olacak..

SPK23 ' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba.. Bildiğim kadarıyla sınavın yapılamama nedeni spk ve türmob arasındaki dava değil sınav takvimindeki problemlermiş. sınavı türmob un yapacağı söylentisi hakkında şöyle bir not aktarayım;
Bugün iş kulelerindeki ismmmo nun düzenlediği eğitimdeydim ve Türmob başkanı Masum Türker bağımsız denetim sertifisı ile ilgili bir çalışmaları olduğunu bunu 7-8 aylık bir uzaktan eğitim süreci ile yapacaklarını belirtti. "SPK kabul etmezse etmesin biz de spk dışındaki şirketleri denetleriz, yeni ttk da atıfta bulunukacak sertifika bizim vereceğimiz sertifika olacak" dedi.

Benim anladığım iki ayrı kurum iki ayrı belge verecek..Bakalım nasıl olacak..
Evet bende benzer bir bilgi almıştım. Esas denetim yetkisi SMMM veya YMM belgesi alan kişilerindir. Bu ruhsatlı kişiler ister SPK'ya tabi işletmelerin denetim firmalarında çalışsın isterse diğer müşavirlik firmalarında denetim yapsın aslolan Ruhsat'tır (SMMM ve YMM'dir) SPK'nin lisanslama vs. ile bu tarz bir yola girip muhasebecilere ait olan bir yetkiye kıst getirmemesi gerekir.

bence konu başlığının değiştirilmesi gerekir insanları yanıltıcı ve yanlış yönlendirici bir başlık spk varolduğu sürece sınavlarıda devam eder türmob varolduğu sürece smmm ve ymm sınavları devam eder isteyen alır isteyen almaz:))))