uyumsoft

Spor Kulübü Dernek Statüsünde Olsa da Çalışanı SGK ya Bildirmek Zorunda

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan T U R K O
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi
T

T U R K O

Ziyaretçi
[size=10pt]Ekrem Sarısu

Soru: Profesyonel basketbol oyuncusuyum. Daha önce 9 sene boyunca oynadığım spor kulübümün SSK primlerimi ödemediğini gördüm. SSK ?dan aldığım hizmetli dokum belgesiyle de primlerimin ödenmediğini belgeledim.Ayrıca basketbol federasyonundan aldığım sözleşmelerimle de bu kulüpte 9 sene boyunca oynadığımı belgeledim.

Yaptığım araştırmalar sonucunda iş mahkemesine başvurarak hizmet tespit davası açmam söylendi. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca kulübün dernek sıfatı taşıması SSK primlerinin ödenmemesinde bağlayıcı bir sebep midir? Son olarak bu konuyla ilgili bir zaman aşımı söz konusu mudur?

Cevap: Tespitleriniz doğru. Basketbol oynadığınız kulübün SSK ya bildirmediği günlerinizi ?Hizmet Tespit? davası açarak kazanabilirsiniz. Elinizdeki belgelerle mahkemede hizmet sürelerinizi kanıtlamanız mümkün. Kulübün dernek statüsünde olması, çalışanların SSK ya bildirimleri açından ayrıcalık sağlamaz. Kulüp, girişinizi SSK ya hiç bildirmemişse işten ayrıldığınız tarihten itibaren 5 yıl içinde dava açmanız gerekiyor. 5 yıllık zamanaşımı süresi geçtikten sonra dava açmanız mümkün değil.