SSK Anne Baba Sağlık Yardımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan behican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba ben 2005 yılında evlendim şirketimizdeki muhasebeye bakan arkadaşımız eşimin soy ismini kızlık soyismim ile kullanırsam resmi dairelere bildirim yapmak zorunda olmadıgımı söyledi ve bende bunu ssk bölge müdürlüğüne bildirmedim.şimdi kendi anne ve babama ssk sağlık hizmeti yaptırmak istiyorum üzerlerine kayıtlı hiç bir mal yok babam bagkurdan borcu yok ve terk etmiş bagkurlu ama benim bayan olup evli olmam buna engelmidir.bugün duyduguma göre soyisimlerin aynı olması gerekiyormuş. ben kimlikte herikisinide kullanıyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ???

Ynt: SSK Anne Baba Sağlık Yardımı

sayın behican
öle bişey yok soyadı aynı olmalı falan şeklinde. bağlı olduğunuz ssk ya gidin size ait vizite kağıdı ile ve anne baba bilgileriniz ve nüfus cüzdanı sureti ile üzerinize geçirin.
syg...

Anne ve babanızın sizin yardımınıza muhtaç olduğuna dair muhtardan belge alınmakta idi.

Sosyal Güvenlik Kurumunun İnternet Sitesinde ;
Anne ve baba için sağlık hak sahipliği oluşturmak için hangi belgeler istenmektedir?Sigortalının beyanına istinaden aylık ve geliri olmamak şartıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın işlem yapılmaktadır. denmektedir.
Yani sizin Kimliğinizdeki soy isminizin değişik olmasının bir önemi yoktur.