fonradar

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Tüzel Kişilikleri Sona Erdi

  • Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi
O

Ogün Güneş

Ziyaretçi
Sosyal güvenlikte tek çatı oluşturuluyor


SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın yerini alacak olan Sosyal Güvenlik Kurulu'nun (SGK) olağanüstü genel kurulu 24 Kasım Cuma günü yapılacak. Genel kurulla sosyal güvenlikte tek çatıya geçilmiş olacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı yönetim kurullarının yetkileri ve tüzel kişilikleri de böylelikle sona erecek.

Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Kurulu'nu Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin belirlenmesi amacıyla 24 Kasım Cuma günü olağanüstü toplantıya çağırdı. Başesgioğlu, SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'un Sosyal Güvenlik Kurumu'na devredildiğini, ancak SGK'nın Yönetim Kurulu oluştuktan sonra devredilen üç kurumun yönetim kurullarının yetkileri ve bu kurumların tüzel kişiliklerinin sona erdiğini anımsatarak, SGK'nın tüzel kişiliği bulunmadığından yönetim kurulu kararıyla yapılması gereken bir çok hususta karar verilemediğine işaret etti.

Başesgioğlu, Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın 1 Ocak 2007'den itibaren yürürlüğe girecek olması ve bu yasa gereği yeni uygulamalarla sigorta ve sağlık hizmet sunumunda kurumlar arası farklılıkların kaldırılması hakkında kararlar alınması, bu konularda hazırlanan ikincil mevzuatın yürürlüğe girmesi için SGK'nın Yönetim Kurulu'nun biran önce oluşturulmasının gerekli görüldüğünü kaydetti. Başesgioğlu, bu nedenle SGK'nın ilk genel kurulunun olağanüstü toplanmasına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Buna göre, Sosyal Güvenlik Kurmu'nun ilk olağanüstü genel kurul toplantısı 24 Kasım Cuma günü saat 14.00'da Kurum konferans salonunda yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun olağanüstü genel kurul toplantısına Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) temsilen 9, Türk-İş ve Türkiye İşçi Emeklileri Derneği'nden 7'şer, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nden (TZOB) 5, Türkiye Kamu-Sen'den 4, KESK'ten 3, Mem-Sen, TOBB ve TESK'ten 2'şer, DİSK ve Hak-İş'le Sayıştay Başkanlığı, Milli Savunma, İçişleri, Maliye, Sağlık ve Sanayi bakanlıklarıyla, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, YÖK, Tüm İşçi Emeklileri Derneği, İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği, Türkiye Barolar Birliği, Türk Tabibler Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Türk Veteriner Hekimleri Birliği, TMMOB, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Türkiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirleri Birliği'nden birer temsilci katılacak.

Genel kurulda oy kullancak 66 delege SGK'nın 5 kişiden oluşan yönetim kurulu asil ve yedek üyelerini seçecek. Toplam 10 kişiden oluşan yönetim kurulunun diğer üyeleri ise atama yoluyla belirlenecek.

Öte yandan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) yaptığı seçimler sonucunda TİSK Başkan Vekili ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜTSİS) İkinci Başkanı olan Sadık Oğuz'u 24 Kasım'daki olağanüstü genel kurulda yönetim kurulu üyeliği için tek aday olarak belirlemişti.
 
Ynt: SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Tüzel Kişilikleri Sona Erdi

Arkadaşlar bir işyeri ilk defa ssk işyeri numarası alacak. ilk
önce emekli işe alınacak 1-2 ay sonra normal Ssk'lı işe alınacak.
Şimdi ben 1 işyeri numarası ile 1 bildirgeyimi (SGDP ve
Normal bildirge birlikte) göndereceğim yoksa ayrı ayrı 2 bildirgemi
göndereceğim.
Daha önce hiç sgdp işlemi yapmadığımdan yardımınızı rica
ediyorum.
Şimdiden teşekkürler
 

Benzer konular

Üst