SSK bildiriminde hata

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrzoglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
muhasebede çalışıyorum sigorta ya bakıyorum ve büyük bir hata yaptım! muhasebe proğramına işçinin bilgilerini girip kaydetmişim ama işçiyi işe başlatmaktan vaz geçmişler... bende silmemişim 12. ayı tahakkuk ettrirken işçinin ismi bulunduğu için tahakkuk sayfasınada hizmet listesinede ismi ve çalıştığı günü yansımış. ama işçinin ssk ya girişi yapılmadı ne yapmalıyım tecrübeli arkadaşlar acil yardım. mükellefe verdiğim tahakkukta sigortasız işçinin ücretide yansıyor ne yapmalıyım.

Ynt: ssk bildiriminde hata acil yardım

bildirim süresi geçtiğinden kuruma elden iptal vermeniz gerekir diye biliyorum. yani işe giriş yapmadığınız birisini bildirgede yazdınız diye anladım. bu durumda yapılacak şey o kişiye iptal bildirge vermektir.

evet datasoft kullanıyoruz.
proğrama kaydetmişim işçi girişini yapmaktan vazgeçtik ama proğramdaki bilgileri silmediğim için tahakkuk ettrirken girişi olmayan işçiyide tahakkuk etmişiz. tahakkuk listesinde, hizmet listesinde ismi bulunuyor. düzeltme mi verecem nasıl olacak ?

İptal APHB doldurmalısınız. Dilekçe ile müracaat etmelisiniz.

Ynt: SSK bildiriminde hata

(Sayın Moderatör, Soru hatalı bölümde yer alıyor. )
Sayın mrzoglu,
Diğer meslektaşlarımında söylediği gibi, hatalı bildirimin nedeni anlatılarak bir dilekçe ekinde, SGK'ya o işçiyle ilgili iptal bildirgesi vermelisiniz. Bu hatalı bildirim dilekçesine işyerinin puantaj kayıtlarını da eklemeniz sizin faydanıza olacaktır. ( Böylece ileride yapılacak incelenme olasığını azaltırsınız)

Sunuda ekleyelim ki; Sali gunune kadar bu iptal islemini gerceklestirirseniz odenecek priminiz azalacak. Eger sali yi gecirirseniz; birde mahsup dilekcesi yazmak zorunda kalirsiniz.

saolun arkadaşlar hazırladım bu gün verecem ilginize saygılar