SSK Çıkışında Hata

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan illanur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
işci çıkış bildirgesini yanlışlıkla 31/03 ve 05/04 olarak olarak 2 kez vermişim . bugün farkettim 10 günlük süre geçtiği için iptalde edemiyorum . 31/03 olarak mart ayı bildirgesinde çıkışınıdabelirtmişim yanlız .
bu konuda ne yapmam gerekiyor cezasıvarmıdır bilen arkadaşlar acil yardımcı olursa sevinirim

Ynt: SSK Çıkışında Hata

Bağlı bulunduğunuz sgk müdürlüğüne dilekçe ile başvurup ikinci verdiğiniz işçi çıkış bildirgesini iptal ettirebilirsiniz kanaatindeyim. Herhangi bir ceza tahhakkuk edeceğini sanmıyorum.

işten çıkış tarihi nedir?

işten çıkış tarihi 31/03
ancak bişz hem 31/03 de hemde sehven 05/04 çıkış bildirgesi vermişiz

Her ikisinde de çıkış tarihi aynı mı?

illanur ' Alıntı:
işten çıkış tarihi 31/03
ancak bişz hem 31/03 de hemde sehven 05/04 çıkış bildirgesi vermişiz

SGK müdürlüğü'ne yazı ile ikinci çıkışın iptalini bildirin.
anladığım kadarıyla zaten prim hizmet belgelerinde 31.03 olarak gösterdiniz ve bu kadarlık prim ödemesi yaptınız.
05.04 tarihinin sehven verildiğini bildirirseniz sıkıntı yaşamazsınız.Ceza falan da gelmez..

cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar .
mart bildirgemde 31/03 çıkışı belirtmiştim . bugün kuruma dilekçe verdim anca yanlış olan çıkışı 10
gün geçtiği için iptal edemeyeceklerini söylediler . sadece yanlışlık olduğunu dilekçeyle bildirdim .
umarım sonradan süpriz bi ceza çıkmaz .
birde bazı arkadaşlar nisan bildirgesinde 5 gün bildir diyorlar ama bunu yapmam sanırım daha yanlış olur diye düşünüyorum . bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Eğer biri 31/3 diğer 05/4 çıkış tarihli olarak verdi iseniz 05/4 çıkış tarihli olan için giriş bildirimi vermediğinizden ipc kesilebilir.

c.gerçek rumuzlu arkadaşım böyle birşey başınıza geldiği veya kanuna dayanarakmı ipc kesileceğini belirtiniz yoksa sadece mantık mı?

05/4 çıkış tarihli bildirimde nisan ayına gün/kazanç ne yazdınız?

Yani 31/3 çıktı 01/04 tekrar işe girdi ve 05/04 tekrar çıktı demiş olmuyor musunuz?

sonuçta tekrar çıkış olduğuna göre giriş olmul mantığı güdülebilir zaten bu konuda başıan bu tip birşey gelen olmudu manasında soruyorum

Sayın İllanur ;

Ben sizin yerinizde olsam hatalı olan çıkış bildirgesinin yanlışlıkla verildiğine dair bilgi dilekçesini verir ( vermişsiniz) ve başka işlem yapmam yani nisan ayında gün filan bildirmem. Daha da ileriye dönük herhangi bir sıkıntı olması ihtimaline karşılık çıkış verdiğiniz kişinin kendi el yazısından hangi tarihler arası çalıştığına dair 31/03 den sonra çalışmadığına dair yazı alırım. Ayrıca çıkan personel başka bir yerde 31/03 den sonra işe başlamış ve sigorta girişi de var ise hiç kafama takmam. tabi bu tamamı ile kendi fikrim.

İyi çalışmalar...