personel maaş programı

Ssk da e Bildirgede İstifa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mezolim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ssk da e bildirgede işçini ayrılmasıyla istifasıyla sonuçlanan işten çıkışta ;
çıkış nedeni olarak 3-nolu belirsiz süreli iş söz.işçi tarafından feshi mi yoksa 22-nolu diğer nedenler mi işaretlenmeli

sayın mezolim

istifalarda çıkış kodunu 22 olarak girmelisiniz

iyi çalışmalar

Merhabalar;
Sn. taner öztürk'e katılıyorum.Bende istifalarda 03 kodunu kullanıyorum.
Saygılar...

Sn, mezolim,

Bende meslektaşlarıma katılıyorum. İstifalarda işten çıkış kodu 03 dür.

Saygılar,

SMMM
Dilek KARACA

merhabalar,

istifalarda 03 kodu yazılmalıdır...

iyi çalışmalar...

Merhabalar,

İstifalarda 03 kodu, bence İş Kanunu Madde 24 'teki hallerden birinin gerçekleşmesi durumunda kullanılması gerekir.

İşçi kendi isteğiyle veya ailevi nedenlerle işten ayrıldığında İşverenine verdiği istifa dilekçesine istinaden 22 kodla çıkışı bildirilmeli.

Merhaba,

Benim fikrim sözleşme türüne göre fesih olmalıdır.Yani;

Eğer deneme süreli sözleşme ise "02 / Deneme süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi" olur,

Eğer belirsiz süreli sözleşme ise "03 / Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi" olur.

Sayın Kaya, 24.Maddedeki hallerde 03 kullanılır demişsiniz.24.Maddeye göre eğer işçi iş sözleşmesini fesh ederse, 06 / İş sözleşmesinin işçi tarafından haklı nedenle feshi olur.

Bence 22 Diğer nedenler, Sigortanın bir açık kapısıdır.Yani oluşabilecek bir aksi karar içindir.

Kolay gelsin.

Belirli süreli sözleşmede istifa etmişse?

Benim çalıştığım şirkette personel işe belirli süreli sözleşme yapılarak alınıyor. ama işçi istifa ederek ayrıldığında 03 uygunmudur? yoksa 22 mi?

merhaba meslektaşlarım bazı işten çıkış nedenleri ve kodları şunlardır
01-deneme süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından feshi,
02-deneme süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi,
03-belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi
04-belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından feshi
05-belirli süreli iş sözleşmesini sona ermesi
06-iş sözleşmesinin haklı nedenle işçi tarafından feshedilmesi
07-iş sözleşmesinin haklı nedenlerle işveren tarafından feshedilmesi
sevgili arkadaşlarım işten çıkış nedenleri her işyerine göre farklılığı bulunmuyor bazı arkadaşlarımız bizim işyerinde bu kod kullanıyor diye birşey olamaz yasada çıkış nedenleri ve kodları gayet açıktır.
dikkat etmemiz gereken 3 husus var
1.iş sözleşmesinin türü
2.taraflardan hangisinin sözleşmeyi fesh ettiği
3.fesih nedeni
bazı arkadaşlarım 22 nolu yani diğer nedenler kodunu kullanıyorlar bu sadece ilan edilen listedeki tanımlara uymayan çıkış nedenleri için kullanılır.

Zaten listede Belilrli süreli iş sözleşmesinin işçi tarafında feshi yok. sadece belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi var. bu durumda listede olmadığı için 22 olması gerekmez mi?

sayın nihal eğer belirli süreli iş sözleşmesi süresi gelince bitmişse 05 kodlu belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi kodunu belirteceğiz.
belirttiğim gibi fesih nedenine bakmamız lazım işçi veya işverenin haklılık durumuna göre bir fesih sözkonusu ise 06-07 kodlarını kullanacağız işçinin kendi rızası ile sona ermişse dediğiniz gibi 22 nolu kodu beyan edeceğiz