personel maaş programı

SSK da İsim Tashihi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan El Pln
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

El Pln

Katkı Sunan Üye
Merhaba,

Bir yerde sigortalı çalışıyorken kendi işim nedeniyle bağkurlu oldum ve mahkeme kararıyle isim tashihim oldu. Ve daha sonra da evlendim. Bir de soyadı değişikliğim olmuş oldu.
VD, son nüfus cüzdanı bilgilerimi güncelledi.
Bağkura ise evlilik öncesi soyadı ile prim ödüyorum.
Sorum şu:
1.) SSK ile ilgili birşey yapmam gerekir mi? Cezai bir durum sözkonusu olur mu?
Gelecekte emeklilik işlemlerinde sorun yaşar mıyım?
SSK ya bu tür bildirimleri işveren mi yapar, işveren olmadığına göre... ben yapmalıysam-Nereye?
2.) Bağkura, evlilik sonrası soyadını bildirmem gerekir mi?

Çok teşekkür ederim.

Sayın Elpin öncelikle bu iş yada işlemleri kendiniz takip etmeniz gerekiyor.SSK'ya tabi olarak çalıştığınızda sanırım isim tashihi ve soyadı değişikliğiniz sözkonusu değildi.Asıl problem burada SSK'ya yapacağınız başvuru değil,Bağkur gibi gözüküyor.Çünkü şu an itibariyle Bağkur'a tabi olarak çalışıyorsunuz ve yazdığınıza göre evlilik öncesi soyadınız üzerinden prim yatırıyorsunuz.Öncelikle yapmanız gereken soyadı değişikliği ile yenilenen nüfus cüzdanızın bir örneği ile ilgili kurumlarda soyadı değişikliği ile ilgili matbu formlardan bir adet doldurarak ilgili ilgili kuruma başvuruda bulunmaktır.Bağkur'da bu işlemleri yaparken ilgili memurdan daha önce SSK'ya bağlı olarak çalışmanızın olduğunu ve dolayısıyla bu çalışmalara ait primlerinizi kızlık soyadınızla yatırdığınızı ve emeklilik ile ilgili işlemlerinizi başlattığınız zaman hizmetlerinizin birleştirilmesinde esnasında bu durumun herhangi bir problem yaratıp yaratmayacağını ilgili memura anlatırsanız size yardımcı olacaklardır.

Saygılarımla,

sayın el pln öncelikle yeni isminizin size uğur getirmesini dilerim
sayın el pln ssk'ya ilk sigortalı tescilinizin yapıldığı sigorta müdürlüğü'ne evlilik cüzdanınızın 1,2,3 nolu onaylı sayfalarının fotokopilerini, mahkeme kararını yeni kimlik kartınızın fotokopisi sigorta kimlik kartınız ile uğrayın
aynı şey bağ-kur içinde geçerli
dilerim ülkemizin tıkır tıkır işleyen daireleri sizi fazla uğraştırmadan işlemlerinizi bitirirler
şimdiden kolay gelsin