SSK dan çağırıyorlar ?

tarkaniz72

Katkı Sunan Üye
Merhabalar
Geçen 2008 nisan ayında Kanun çıkması dolayısı ile büromda 2-3 kişi ek istihdam edip SSK pirimlerini ödeyip SSK lı yaptım. Bir çalışan ise 13-14 yaşlarındaydı. Şimdi SSK dan çağırıyorlar. Ne yapmam gerek ??

Ynt: SSK dan çağırıyorlar ?

Güya fiilen çalışmadıklarını kabul edersem Ceza kesmiyorlarmış...

14 yaşından büyük 15 yaşından küçük işcim. 14 yaş üstü büro işinde okuyorsa günde en fazla 2 saat, haftada ise 10 saat çalışanbilir.

Eğer işçinin fiilen çalışmadığı yönünde bilgi verirseniz,ceza işlemi uygulanmadan işçi için iptal işlemi yapılıyor.

Ancak iş kanundan bakın yaşı kısmi süreli çalışma için uygunsa ve de aylık prim bildirgesini kısmi süreli iş sözleşmesine uygun süreler dahilinde (puantaj cetveline göre saat üzerinden doğru hesaplayarak verdiyseniz)hiç bir sorun yok demektir.işçinin fiilen çalışmadığı yönünde bilgilendirme yapmayınız.

Malesef bordroda günlük 2 saati geçen PEK yazmışım :( ( 12 gün 240 TL)

Birçok meslektaş arkadaş ,bu ince ayrıntıyı dikkate almadan işlem yaptı.
(özellikle 18 yaş altı okuyan öğrenciler için)

En kötü ihtimal kişinin işe giriş bildirgesi tescili iptal olur.

Benzeri bir olayı duydum,ceza kesilmediğini söyledi mükellef.

Bizde de aynı durum oldu. 14 yaşındaki çocuğu hafta sonu hatta pazar günü çalıştı gösterdik. O sıralar büromuzda tadilat vardı. İşvereni SSK'ya çağırdılar ve karşılıklı anlaşma sonucu çocuğun SSK'sını iptal ettiler.

o zaman kabul edip iptal ettireceğiz SSK lılığı ... çare yok

Beni de çağırdırlar. Söz konusu şirketin aynı zamanda ortağı idim. İfade tutanağı düzenledik ve imzaladım. İfade o ay yapılan girişlerin 5510 sayılı kanundan ektilenilmemesi için yapıldığına dairdi. Girişleri iptal ettiler, herhangi bir ceza söz konusu olmadı.