SSK Emeklilik

nisanda_sen

Katkı Sunan Üye
ssk'ya 1981 yılında girişi olan, 480 gün primi ödenmiş, 48 yaşındaki bir kişinin emekli olabilmesi için ne yapılabilir. şu an bu kişi ssk'lı olarak çalışmıyor. toplu ödeme vb. gibi yollar var mı, varsa ne ssk'ya ne kadar ödenirse emekli olabilir? cevap için teşekkürler

Ynt: SSK Emeklilik

Erkek ve kadınların yurtdışı borçlanması ile erkeklerin askerlik borçlanması haricinde SSK kapsamında geriye doğru toptan ödeme yapılamaz.
Sigortalının cinsiyeti belirtilmediğinden ve tarihler tam olarak yazılmadığından diğer sorunuza yanıt veremiyorum.

Bahsettiğim kişi erkek, askerlik borçlanması yapılabilir sanırım, başka hangi tarihleri yazmam gerekiyor. Belirtirseniz sevinirim. tşk

SSK ilk giriş tarihi, doğum tarihi, askere gidiş tarihi ve askerlik süresi..

- Sizden tarihleri tam olarak (gün, ay, yıl) belirtmenizi istedim. Bunu açıklamak istemediniz herhalde?
- İlk verdiğiniz bilgilerde SSK?lı işe başlangıç yılı olarak 1981, son verdiğiniz bilgilerde ise 1983!
- İlk verdiğiniz bilgilerde yaşınız 48, son verdiğiniz bilgilerde yaşınız 50! (Doğum tarihinizi 1959 olarak bildirdiğinize göre..)
Bu çelişkili ve sağlıksız bilgiler içeren sorunuza yanıt vermemi beklemeyin.

1957 dogumluyum.06/02/1975 ssk gırısım var 107 gun.10 sene aradan sonra 9341 gun bagkur yatırdım,suan ıse 01/o4/2006 dan sonra sıgorta yatırmaya basladım 2006 bu zamana kadar 821 gun ssk yatırdım ve devam edıyorum, ne kadar daha yatırırsam emeklı olurum veya askerlık borclanmasınnıda yatırsam ne zaman emekli olurum.

Bir tanıdığım için sordum, ilk önce yaklaşık tarihleri vermiştim, daha sonra kimlik nosunu isteyip diğer bilgelere ulaştım, ondan dolayı değişiklik. Kusura bakmayaın, yine de teşekkürler cevabınız için.

Sayın, ssdemirel40
?10 sene aradan sonra? diyeceğinize Bağ-Kur? a başlangıç tarihini ve de bitiş tarihini tam olarak yazsaydınız, emeklilik hesabı için daha sağlıklı olurdu. Unutmayın bu ülkede, emekliliği hak etmek için çok fazla Sosyal Güvenlik Kanunu çıkarıldı. Bir günlük bir tarih çok şey değiştirebiliyor.
06.02.1975 tarihinden 107 gün sonra oluşan tarih 23.05.1975 olur. Bu tarihten 10 yıl sonrası (1985) Bağ-Kur?a başlayıp 9341 gün prim ödemişseniz buna zaman yetmez, tarih 23.05.2011 olur!! Bu hesabın içinden çıkın bakalım?

sezer ' Alıntı:
Sayın, ssdemirel40
?10 sene aradan sonra? diyeceğinize Bağ-Kur? a başlangıç tarihini ve de bitiş tarihini tam olarak yazsaydınız, emeklilik hesabı için daha sağlıklı olurdu. Unutmayın bu ülkede, emekliliği hak etmek için çok fazla Sosyal Güvenlik Kanunu çıkarıldı. Bir günlük bir tarih çok şey değiştirebiliyor.
06.02.1975 tarihinden 107 gün sonra oluşan tarih 23.05.1975 olur. Bu tarihten 10 yıl sonrası (1985) Bağ-Kur?a başlayıp 9341 gün prim ödemişseniz buna zaman yetmez, tarih 23.05.2011 olur!! Bu hesabın içinden çıkın bakalım?
Sıkı hesap ;D ;D ;D

şu anda isteğe bağlı sigortamı ödeyen bir bayanım 1986-1991 yılları arası sigortalı çalıştım herhangi bir şekilde geriye dönük ödeme yapmam mümkün müdür öğrenmek istiyorum[süt izni diye geriye dönük ödeme yapıldığını duydum bu duyumun doğruluk payı nedir bilmiyorum] bilgi verirseniz memnun olurum

Arkadaşta yanık vermiş ama okumayıp geçmişsiniz sanırım..

herhangi bir geriye dönük borçlanma diye birşey yok...

askerlik ve yurt dışı borçlanması hariç..

Tarım bagkurana 01/03/1995 tarihinde baslangıc yaptırdım aralıksız bugune kadar yatırdım 05/05/2008 de askerlik borclanmasını yatırdım ve 01/03/2009 yanı bır aydır sıgorta yatırmaya basladım emeklı olana kadar da yatıracagım.Kac sene yatırmam gerekıyor,ve kac yasında emekli olurum.CEVABİNİZ İCİN TESEKKURLER.

Sayın şenaysu,
Sigortalı kadınlar için şartlara uygun olmak kaydı ile doğum borçlanması yapılabilir. Bir hizmet akdine tabi çalışmakta iken doğum nedeni ile işinden ayrılan kadın sigortalılara doğumdan sonra geçen iki yıllık süreyi borçlanma imkanı sağlanmıştır. Bu borçlanma iki defa ile sınırlıdır. İsteğe bağlı sigortalı iken doğum yapan bayanlar bu imkandan yararlanamaz.

BU KONU HAKKINDA BIR BILEN VARMI? Tarım bagkurana 01/03/1995 tarihinde baslangıc yaptırdım aralıksız bugune kadar yatırdım 05/05/2008 de askerlik borclanmasını yatırdım ve 01/03/2009 yanı bır aydır sıgorta yatırmaya basladım emeklı olana kadar da yatıracagım.Kac sene yatırmam gerekıyor,ve kac yasında emekli olurum.CEVABİNİZ İCİN TESEKKURLER.

Babam 1949 doğumlu, Sene 1987 de 9,10 ve 11. aylarda 90 gün ve 1990 nisanda 30 gün olmak üzere toplam SSK 120 prim günü var. 2003 yılı 1 mayıs itibariyle 2008 yılı ekim 25 e kadar nakliyecilikten esnaf bağkur u vardı. 2008 ekim ayından bu güne kadar tekrar SSK lı olarak çalışmakta(bu güne kadar toplam 276 gün ssk sı var). Askerliği ise 1969 da 20 ay yapmış ve borçlanma falan yapmadık. Babamın en kısa zamanda emekli olabilmesi için ne yapmamız gerekli ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Ekim ayında başladığı (Tam başlangıç tarihi belirtmediğiniz için ihtiyacı olan gün sayısını hesaplamak mümkün değil.)SSK lı çalışmasını 3,5 yıla tamamlaması gerekecek. Ayrıca ilk SSK+Bağ+Kur+ son SSK prim gün sayısını 3600 güne tamamlaması şartı ile emekli olabilir. 3,5 yıldan sonra işsiz kalır ise İsteğe Bağlı ödeme ile 3600 günü tamamlayabilir. Askerlik borçlanması yarar sağlamaz.