personel maaş programı

SSK Hakkında bir soru

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YAKARİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
8 Ağu 2011
Mesajlar
2
Çalıştığım iş yeri 3 ay sonra SSK'mın başlayacağını demişti. Özlük dosyası için belgeleri hazırladım. Yalnız SSK'sı başlayanlardan sonra arıca ikametgah ilmuhaberi ve kimlik fotokopisi isteniyordu. Benim 2. ayda SSK başlamış. İşyerimle mahkemeliğim. Benden çalıştığım süre zarfında bu tür belgeler istenmedi ayrıca SSKsı başlayanlar bankadan hesap nosu isteniyordu. Bu bende de istenmedi. Herhangi bir SSk giriş vs. formuna imza atmadım. Bu başlangıç nasıl olmuş olur? Biz işyerine 3 ay zarfında SSK'mın yatmadığına ve mesailerimin yatmadaığına dair ihtar çekmiştik. Bu durumda biz yanıltmış mı oluyoruz? Yani yanlış yere suçlamış mı oluyorz? Eğer ihtara cevap gelmezse SGK ve Çalışma sosyal güvenlik bakanlığına şikayet edeceğimizi ifade ettik. Yanıt da gelmedi. Sıkıntıyı nasıl giderebiliriz? Teşekkür ederim.
 
Ynt: SSK Hakkında bir soru

sigortanızı imza almadan da yapmış olabilirler. internetten yapıldığından imza zorunluluğu yok işe giriş işleminin. dosyanızda imzalı olması gerekir tabi aslında.

sigortanızı ne zaman yaptıklarını herhangi bir ptt şubesinden e-devlet şifresi aldıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

fazla mesaiyi yatırıp yatırmadıklarını ancak maaş bordrosundan öğrenebilirsiniz. ama anladığım kadarıyla asgari ücretten gösterdikleri için bordro vermemişler. gerçi maaşınızı bankaya yatırmamış olmaları da onlar için büyük dezavantaj. eğer elinizde aldığınız para için makbuz vs. var ise mahkemede önemli bir delil olur.
 
Ynt: SSK Hakkında bir soru

Dediğim gibi SSK için 3 ay dediler ve başlayanlar için belirttiğim evrakları istediler. Ayrıca banka hesap numarası da istemediler. Ben SSk için ne zaman başlayacak diye sorduğumda onlar belge istediğimiz zaman dediler.

Elimde banka vs. makbuz birşey yok. Maaşımı excelde hazırladıkları dosyaya imza karşılığı alıyordum. Maaşın bankadan ödenmesi için işyerlerinde bir kural vs var mıdır?

Benim öğrenmek istediğim ben sigortam başlamadı gerekesiyle avukatım fazla mesailerim, resmi günlerde çalıştığım günlerin parası, sskmın yatmadığına dair ihtar çekti. Ama ben 3 ay 8 gün çalıştım. 1 ay 8 günlük yatmış. Biz ihtarda haksız yere suçlamış mı oluyoruz?
 
Üst