fonradar

Ssk İşten Çıkış Bildirimleri

Üyelik
7 Şub 2006
Mesajlar
7
Ssk'lı çalışan işçinin, işten kendi isteği ile ayrılması durumunda veya
işine son verilmesi durumunda,
Sigorta çıkışı ile başlayacak süreçte,
hangi tarihlerde veya kaç gün içerisinde, nerelere hangi belgeler, bildirgeler verilecektir.

Forum kullanıcılarından görüşlerini rica ediyorum...

Şimdiden Teşekkürler.
 
bu süreç sigortalının çıkış nedenine göre değişir
fakat genel anlamda, eğer işçi kendisi işi bıraktı ise ssk ya aylık prim ve hizmet bildirgesi ile çıkış tarihive nedeni belirtilir.
aynı zamanda takip eden ayın 15'ne kadar ÇSGB'na ek2 ile bildirilir.

bunun dışında işveren çıkarmış ise ayrıca işçi bulma kurumuna İAB ile bilrilmesi gerekir.
 
Ayrıca bağlı olunan emniyet müdürlüğüne işçinin çıkışı bildirilmelidir.
 
Merhabalar,
Sayın Biricik Emniyet Müdürlüğü'ne bir bildirim yapılması gerektiğini açıkçası bilmiyordum. Bu bildirimin neye istinaden yapılması gerektiği hususunda bilgi verebilirseniz sevinirim.
 
Merhaba,
Sayın ozayse;

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirdiğimiz " çalışanlara ait kimlik bildirme belgesi (form-2 ) den söz etmekteyim. Ben bizzat dolduruyorum. SSK müfettişi denetimde bu belgeleri istedi. Sizin işyeriniz bu kapsama girer mi bilmiyorum? Aşağıya açıklamalardan bir kısım kopyaladım. eğer anlaşamadığımız husus olursa yeniden araştırayım.

Bu formun açıklama kısmında belirtilenlere göre;
1- Bu belgeyi her türlü işyerlerinin ve öğrenci yurtlarının sorumlusu işleticileri sürekli veya geçici olarak çalıştırdıkları kişiler için; bağımsız konutların sahip ve kiracıları ile apartman yöneticileri veya yetkili üyesi o yerin ortak hizmetlerinde çalıştırdıkları kişiler için; konutlarda aile reisleri ile aralarında aile bağı olmayanların seçtikleri bir kişi veya ...... kişiler için düzenler.
2- Ticaret ve sanat amacı güden işyerleri ve öğrenci yurtları köyde ise belge muhtara onaylatılır. Konaklama tesislerinde çalışanların işe başlama saatinden 24 saat, ötekilerinki 3 gün içinde bulunduğu yerin güvenliğini sağlayan polis ve jandarma karakoluna iki örnek verilir. Çalışan ayrıca orada baırınıyorsa özel haneye işaret konur.
3- İmza ve ayrılış traihi boş bırakılır. Kesin ayrılışlarda yukarıdaki süreye uyularak karakola bilgi verilir. Ve bu belge üç yıl saklanır. (Kısalttım)



e) Ticaret ve sanat amacı güden iş yeri deyimi; her türlü ticarethane, tüccar yazıhanesi, ocak veya şantiye, fabrika ve imalathane ve atölye, depo, antrepo, ardiye, mağaza ve dükkân, banka ve banker dairesi, ikraz ve istikraz müessesesi, imtiyazlı ve imtiyazsız anonim, kooperatif, limited, komandit ve kollektif şirket gibi çalışma konusu mal veya para ticareti olan, dolayısı ile belirli yerinde para veya mal bulunduran veya hizmet arzeden ve amacı doğrultusunda maddi iş yapan özel veya kamu kuruluşlarını, ifade eder.



saygılarımla...
 

Benzer konular

Üst