SSK lı işçi bildirimini unutma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HSNBTR27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
10 ayın ssk sını verirken 01.10.2010 tarihinde işe girişi yapılan bir işçimizi ssk da bildirmeyi unutmuşuz.ne yapmamız gerek ?

Ynt: SSK lı işçi bildirimini unutma

dün gidip 10 aya ek verdim ama memur 5510 sayılı kanundan dolayı ek veremezsiniz yani asıl olacak diyerek düzeltti.eğer ek olsaymış asgari ücretin 1/8 i ceza kesilecekmiş ama asıl olduğundan 1/5 ceza kesildi.ben de pek anlamadım ama :(

Teşvik mağduru olmuşsunuz. SGK her teşvik için veya taşviksiz bildirimde ayrı ayrı aldığından ve her birini kendi içinde asıl/ek olarak ayrıma tuttuğundan kaynaklı.

HSNBTR27 ' Alıntı:
dün gidip 10 aya ek verdim ama memur 5510 sayılı kanundan dolayı ek veremezsiniz yani asıl olacak diyerek düzeltti.eğer ek olsaymış asgari ücretin 1/8 i ceza kesilecekmiş ama asıl olduğundan 1/5 ceza kesildi.ben de pek anlamadım ama :(

10.ay asıl bildirgeyi vermişsiniz. Unuttuğunuz kişiler için ek bildirge niteliğinde kabul etmeliydiler

NİSANLI ' Alıntı:
HSNBTR27 ' Alıntı:

10.ay asıl bildirgeyi vermişsiniz. Unuttuğunuz kişiler için ek bildirge niteliğinde kabul etmeliydiler

İlk verilen 5510 yani teşvikli unutulan kişi ise teşviksiz olacağından ve daha önce teşviksiz bildirim yapılmadığından ek değil asıl olarak verilir.