SSK lı Personel

personelimizin eşi emekli sandığına tabi çalışıyor personelimiz bizim işyerimize başlamadan önce eşi tarafından sağlık yardımından yararlanmaktaydı. Personelimizin işe başlama tarihi 15 / 06 / 2007 sonuç itibariyle ssklı çalışan işkazası harici diğer rahatsızlıklarından yararlana bilmesi için 90 gün pirimi doldurması gerekiyor. Bu doksan günlük pirimi doldurmadan işkazası harici bir rahatsızlık geçirirse emekli sandığından yararlanma imkanı varmıdır. Bu konu ile alakalı bilgi verirseniz sevinirim

Ynt: SSK lı Personel

Benim SSK girişim yapıldıktan sonra ben babamın emekli sandığı üzerinden sağlık hizmetlerinden faydalanıyordum. Açıkcası SSK da çile çekmektense Üniversite hastanesinde tedavi oluyordum ki ... 2-3 sene sonra bir yazı. Kızınız SSK ya mensup olduğu halde emekli sandığından faydalanmıştır diye, maaşından kesmişlerdi babamın. :( O yüzden girişi olduğu anda Emekli sandığından düşmesi gerekiyor diye biliyorum. Size de sonradan para cezası gelmesin.

ssk ya başladığı tarihten itibaren emekli sandığından yararlanamaz.ssk için gerekli gününü tamamlayıp sağlık hizmetinden yararlanmak zorunda.

Bu arkadaş 90 gün ne yapacak. Bununla ilgili fikri olan varmı. 90 gün içinde hastalanırsa.....

maalesef başının çaresine bakacak. (bu sürede hastalnmamaya çalışacak.)

emekli sandığı sağlık yardımlarından faylanma haklarını kaybedenler 2 ay içinde kuruma evrakları teslim ibaresi var .