personel maaş programı

Ssk Müfettişi

sevgili forum arkadaşlarım ssk müfettişi geldiği zaman nelere bakar
nelere dikkat etmemiz lazım görüşlerinizi alabilirmiyim

sevgili forumdaş;

ssk müfettişi;

--maaş bordroları (personele imzalatılmış olacak)
--prim tahakkukları ve bu tahakkuklarla yevmiye ile bordro mutabakatı
--ücret hesap pusulaları
--muhtasar beyanneme matrahı ve belirtilen kişi sayısı
--ihbar ve kıdem tazminatları bordroları (varsa)

kontrol ediyor.

Tabii her denetçi aynı şekilde uygulama yapmayabiliyor. Bu dökümanların dışında belge de isteyebilir. Ama yukarıdakilerin eksiksiz olmasını tavsiye ederim.

iyi çalışmalar...

Sadece işverenin Mevzuata aykırı bir uygulaması varmı yok mu ona bakar..
mevzuata uygun davrandığında her kim gelirse gelsin işveren için önemi yok..

Bir zamanlar üç ay kadar çalıştığım bir işyerinde sigorta yapılmadığından ayrılmış ve ilgili SSK müdürlüğüne bir dilekçe vererek işyerinin açık adresinide yazarak sigorta primlerimin tahsili için başvurmuştum. Bir sene sonra gelen cevabi yazıda adrese gidildiği burda böyle bir işyeri bulunamadığı( istanbulun en merkezi yeri üstelik) ve dava açmam gerektiği yazıyordu.Bu cevap üzerine aynı adrese gittiğimde işyerinin kapı gibi orada durduğunu görünce anladımki bu zihniyet yapısı ile Türkiye'de kayıtsız çalışan insanları kayıt altına almak mümkün değil. Çünkü bunu isteyen bir yönetim yapısı mevcut olmadığı gibi henüz Türkiye'de gerçek anlamı ile toplumu ve insanı kaale alarak üretim yapan sermayedar yoktur henüz. Siyasetçilerde henüz bu zihniyet yapısına sahip değillerdir.Enson hükümetin dahi bu konuda ipe un sermesinden bunu anlıyoruz ki kayıtlı iş hayatını gerçekten isteyen yoktur.Aman sermayeyi ürkütmeyelim derken öyle bir hale getirdikki ülkeyi kapıtalizmin anavatanı olan ABD de bile sermayedar sınıfı Türkiye'deki kadar rahat değildirler.Hele kaldiki sigortasız adam çalıştırmak yada vergi kaçırmak en ağır suçlardandır orada.Burada ise başıbozuk işe yaramaz bir vahşi kapitalist sistemi hakim kılmak için birileri elinden geleni ardına koymamaktadır...