SSK Puantaj Hesaplam

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Selim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir İnşaata başladık ve çalışanlarımız bazılarını orayı kaydırdık mart ayının 20 sine kadar beşiktaş ssk geri kalan 11 günüde gebze ssk çalışdılar ama aynı şirket bünyesinde oldu bunların aylık puantajın nasıl yapacaz çalışılan günler 31 gün oluyor

Sn : selim bey

ben soruyu tam anlamadım galiba, dediğiniz gibi olcak işte 20 gün beşiktaş diğer 11 günde gebze işyerinde gözükecekler.

ücretini 30 gün üzerinden hesaplıyoruz böyle yapınca ücret farkı çıkı

sn selim bey

tamam ssk için 30 gün ama bu sizin için farketmiyor. sonuç olarak 2 beyan verceksiniz yani 31 gün olcak beyanınızda ama ssk 30 gün olarak geçer kayıtlara.

yani siz 20 gün için 1 beyan 11 gün için bir beyan düzenlersiniz. bu durumda da ücret farkı olmaz.

sanırım işçiler asgari ücretle ve aylık ücret alarak çalışıyor, sizin demek istediğinizde 20 gün bir müdürlüğe 11 günde öbür müdürlüğe bildirdiğniz zaman günlük ücret 17,70 20 günlük 354 ytl üzerinden, 11 günlük 194,70 yani toplam 531 ytl brüt ücret üzerinden işçinize ödeme yapamanız gerekirken, bildirdiğiniz bildirgelerde 548,70 ytl ödeme yapmış görüneceksiniz. bu durumda ne yapmanız gerekli onu soruyorsunuz sanırım. cevabı bende bilmiyorum. ancak başınızı ağrıtmayacak şekli ile o ay için işçinize 548,70 brüt tutar üzerinden ödeme yapıp bildirgenizide ona göre verin. 531 ytl üzerinden bildirmeye kalkarsanız sanırım asgari ücretten daha düşük bir ücretle işçi çalıştırmış gibi gözükebilirsiniz.