zeynep1986 ' Alıntı:Bende 2011 mayıs stajeriyim.
Değişen hiçbirşey yok. Eskisi gibi İşe gidip gelmeye devam ediyorum. Ders yada mevzuat konusunda hiçbirşey yaptığım yok. Sınav stresinden kurtulduğum için mutluyum ama 2 sene bu şekilde oturup son sene ders çalışmayamı başlayacağım? Herkes bu şekildemi yapıyor yada şimdiden biryerlerden birşeylermi okumalıyım bilemedim?
Stajer olan arkadaşlar sizler ne konumdasınız? Ders çalışıyormusunuz?
zeynep1986 ' Alıntı:Cevap için teşekkür ediyorum. Bazen bende aynı şeyi düşünüyorum ama 3 sene o kadar uzun bir zaman gibi geliyorki o güne kadar birçok şey değişmiş olacak yada nasılsa dershaneye gideceğim diyip sallıyorum.
Birde geçmiş senelerin sorularını indir çöz demişsiniz ya; ders çalışmadan konuyu okuyup kavramadıktan sonra olmuyor ki bir önceki dönemin sorularına baktım hiçbirşey yapamıyorum ne konuyu biliyorum ne kaynağım var elimde o zamanda insanın morali bozuluyor. Dershaneye gidip aylarca çalışıyor insanlarda anca yapıyorlar o soruları ben şimdi çalışmadan nasıl yaparım? Çalışmaya başla o zaman dersende çalışmak 1 kere yapılacak bir şey değilki bir süreç yani 3 sene hiç durmadan çalış demiş olacaksın onuda ne yalan diyim yapmak istemiyorum
Mevzuat derseniz, vergi derseniz katılıyorum en azından maddeleri okumak istiyorum ama nerden okuyabilirim sınavım içinde fayda sağlayacak şeyleri nereden bulabilirim bilemiyorum? İnsan işin içinde olmayınca yön bulması zor oluyor e her bulduğumu okumaya kalkarsamda hem boşa beynimi doldurmuş olacağım hemde anlamak için çok çaba sarfetmem gerekecek çünkü insan en iyi bir şeyi başına geldiğinde öğreniyor diye düşünüyorum.
Anlayacağınız şuanda kendimi boşlukta hissediyorum. arada sırada eee kazandım hadi şimdi ne olacak diyorum kendi kendime :-\
Batista ' Alıntı:arkadaşlar ben aralık-2010 yeterlilik sınavı ile smmm oldum . stajınızı yeni başlattıysanız eğer şimdilik yeterliliği düşünmenizde gerek yok . arkadaşın dediği gibi mesleğinizde kendinizi geliştirin ve odanın istediği evrakları zamanında teslim edin . sınava 4 ay kala kursa gidip sistemli bir çalışma ile mutlaka başarılı olursunuz . ben 2 senelik staja denk geldim . 3 sene nasıl geçer diye düşünmeyin . çalıştığınız sürece su gibi akıp gidecek zaman sonuçta .
thunder06 ' Alıntı:Merhaba arkadaşlar. İssizzz çok güzel bir noktaya değinmiş. staj başlatma sınavını kazandım. Cd lerde gelmeye başladı. Cd lere çalışıyorum fakat bana çok yeterli gelmiyor. bu 3 yıllık staj döneminde sadece cd lere bakarak kendimizi geliştirmek oldukça zor. hem teorik hemde pratik anlamda yani hem sınava yönelik hemde mesleki bilgi anlamında kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz? Hangi kaynaklardan hangi sitelerden yararlanıyorusunuz ? kısacası nasıl bir yol haritası izlemeliyim ? deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz.