Staj başladı, şimdi ne yapacağım..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan issizzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba;
isimde issiz yazıyor ama artık bir işim var:) stajımı da mayıs ayında başlatmış bulunuyorum.
Bundan sonra yapmam gereken birşey varmı? sadece cd lerin gelmesini bekleyip birtek onlarla mı haşır neşir olacağız? :))

Ynt: Staj başladı, şimdi ne yapacağım..

hayırlı olsun arada bir odaya bildirge götürürsün o kadar (normalde süre 4 ay benim geçiyor hep 4 ayı) c

Bende 2011 mayıs stajeriyim.

Değişen hiçbirşey yok. Eskisi gibi İşe gidip gelmeye devam ediyorum. Ders yada mevzuat konusunda hiçbirşey yaptığım yok. Sınav stresinden kurtulduğum için mutluyum ama 2 sene bu şekilde oturup son sene ders çalışmayamı başlayacağım? Herkes bu şekildemi yapıyor yada şimdiden biryerlerden birşeylermi okumalıyım bilemedim?

Stajer olan arkadaşlar sizler ne konumdasınız? Ders çalışıyormusunuz?

zeynep1986 ' Alıntı:
Bende 2011 mayıs stajeriyim.

Değişen hiçbirşey yok. Eskisi gibi İşe gidip gelmeye devam ediyorum. Ders yada mevzuat konusunda hiçbirşey yaptığım yok. Sınav stresinden kurtulduğum için mutluyum ama 2 sene bu şekilde oturup son sene ders çalışmayamı başlayacağım? Herkes bu şekildemi yapıyor yada şimdiden biryerlerden birşeylermi okumalıyım bilemedim?

Stajer olan arkadaşlar sizler ne konumdasınız? Ders çalışıyormusunuz?

bende senin gibiydim zeynep. benim bitti çok şükür ama sana tavsiyem; yeterlilik sınavı sorularını indir ve fırsat buldukça çöz. vakti nasıl kullandığına bak, özellikle maliyet ve finansal muhasebede vakit önemli, bunlara dikkat et. bu süre zarfında roman, hikaye kitabı okuyacağına sınava yönelik hazırlanmış birçok vergi kitabı var, onları oku. sadece sınav için değil her zaman işine yarayacağını unutma. okuduğun soruyu anlamaya dikkat et, kaybedenlerin çoğu bu yüzden kaybediyor. ben bu söylediklerimi yapmadım. keşke yapsaydım, ama sana ve diğer stajyer arkadaşlara tavsiyem; sakın "daha çok vakit var nasılsa çalışırım" demeyin. kendini geliştirebileceğin en iyi dönem staj dönemidir diyebilirim. kısa süre kala sınava hazırlanırsan ezber yapmış olacaksın ve sınavdan sonra aklında nerdeyse hiçbirşey kalmayacak ve başladığın noktaya geri döneceksin. şimdiden sindire sindire, kendini kasmadan, sınav stresi yaşamadan çalışmaya başla. başarılar dilerim.

Cevap için teşekkür ediyorum. Bazen bende aynı şeyi düşünüyorum ama 3 sene o kadar uzun bir zaman gibi geliyorki o güne kadar birçok şey değişmiş olacak yada nasılsa dershaneye gideceğim diyip sallıyorum.

Birde geçmiş senelerin sorularını indir çöz demişsiniz ya; ders çalışmadan konuyu okuyup kavramadıktan sonra olmuyor ki bir önceki dönemin sorularına baktım hiçbirşey yapamıyorum ne konuyu biliyorum ne kaynağım var elimde o zamanda insanın morali bozuluyor. Dershaneye gidip aylarca çalışıyor insanlarda anca yapıyorlar o soruları ben şimdi çalışmadan nasıl yaparım? Çalışmaya başla o zaman dersende çalışmak 1 kere yapılacak bir şey değilki bir süreç yani 3 sene hiç durmadan çalış demiş olacaksın onuda ne yalan diyim yapmak istemiyorum :(

Mevzuat derseniz, vergi derseniz katılıyorum en azından maddeleri okumak istiyorum ama nerden okuyabilirim sınavım içinde fayda sağlayacak şeyleri nereden bulabilirim bilemiyorum? İnsan işin içinde olmayınca yön bulması zor oluyor e her bulduğumu okumaya kalkarsamda hem boşa beynimi doldurmuş olacağım hemde anlamak için çok çaba sarfetmem gerekecek çünkü insan en iyi bir şeyi başına geldiğinde öğreniyor diye düşünüyorum.

Anlayacağınız şuanda kendimi boşlukta hissediyorum. arada sırada eee kazandım hadi şimdi ne olacak diyorum kendi kendime :-\

zeynep1986 ' Alıntı:
Cevap için teşekkür ediyorum. Bazen bende aynı şeyi düşünüyorum ama 3 sene o kadar uzun bir zaman gibi geliyorki o güne kadar birçok şey değişmiş olacak yada nasılsa dershaneye gideceğim diyip sallıyorum.

Birde geçmiş senelerin sorularını indir çöz demişsiniz ya; ders çalışmadan konuyu okuyup kavramadıktan sonra olmuyor ki bir önceki dönemin sorularına baktım hiçbirşey yapamıyorum ne konuyu biliyorum ne kaynağım var elimde o zamanda insanın morali bozuluyor. Dershaneye gidip aylarca çalışıyor insanlarda anca yapıyorlar o soruları ben şimdi çalışmadan nasıl yaparım? Çalışmaya başla o zaman dersende çalışmak 1 kere yapılacak bir şey değilki bir süreç yani 3 sene hiç durmadan çalış demiş olacaksın onuda ne yalan diyim yapmak istemiyorum :(

Mevzuat derseniz, vergi derseniz katılıyorum en azından maddeleri okumak istiyorum ama nerden okuyabilirim sınavım içinde fayda sağlayacak şeyleri nereden bulabilirim bilemiyorum? İnsan işin içinde olmayınca yön bulması zor oluyor e her bulduğumu okumaya kalkarsamda hem boşa beynimi doldurmuş olacağım hemde anlamak için çok çaba sarfetmem gerekecek çünkü insan en iyi bir şeyi başına geldiğinde öğreniyor diye düşünüyorum.

Anlayacağınız şuanda kendimi boşlukta hissediyorum. arada sırada eee kazandım hadi şimdi ne olacak diyorum kendi kendime :-\

Sevgili kardeşim benden sana en önemli tavsiye; Öncelikle stajı kazanmışsın ve başlatmışsın tebrik ederim. Yapacağın tek şey var, 3 yıl staj süresi içinde mesleğinle ilgili kendini geliştirebildiğin kadar geliştirmek. Yeterlilik sınavını hiç sıkıntı etme. Zaten zamanla göreceksin, taşlar yerine oturunca sen kendiliğinden çalışmaya başlayacaksın. Başarılar diliyorum.
Hayırlısıyla ben de 2012 mart sınavına gireceğim güzel sonuçları paylaşırım sizlerle.:)

Teşekkür ediyorum. sizede şimdiden sınavda başarılar diliyorum ;)

zeynep1986 size vergi için ymm murat yıldız'ın notlarını öneririm google yazın sitesinde bulabilirsiniz oldukça yalın bir anlatımı var ve örnek çözümleride var

Şimdi notlara bakıyorum çok güzel teşekkür ediyorum tayka. Aslında şuanda bir çoğu çok tanıdık geldi çünkü daha yeni staj başlatma sınavını kazandım ve ben ilk sınavda 59.66 ikinci sınavda 59.39 olarak kalmıştım :( üçüncü sınavda daha fazla çalıştım ve geçtim. Kısacası 9 ay aynı derslere çalıştığım için şuanda çok tanıdık geldi konular ;) Çalışma setlerime ekliyorum bu linki sağolasın ;)

arkadaşlar ben aralık-2010 yeterlilik sınavı ile smmm oldum . stajınızı yeni başlattıysanız eğer şimdilik yeterliliği düşünmenizde gerek yok . arkadaşın dediği gibi mesleğinizde kendinizi geliştirin ve odanın istediği evrakları zamanında teslim edin . sınava 4 ay kala kursa gidip sistemli bir çalışma ile mutlaka başarılı olursunuz . ben 2 senelik staja denk geldim . 3 sene nasıl geçer diye düşünmeyin . çalıştığınız sürece su gibi akıp gidecek zaman sonuçta .

mali müşavir olarak,konusuyorum..
cokta fazla gözünüzde büyütmeyın,oldugunuz zaman maddi olarak pek bir geri dönüşü olmayacaktır.aksini iddia eden varsa tartışabilirim..
mali müşavirliğin yanında kesınlıkle ve olmazsa olmazı ingilizcenızı öğrenın(toeflgenel muhasebeden ziyade raporlama(ufrs )ayağına kayarsanız,ciddi rakamlara şirkettlerde çalışırsınız...
düz bir smmm,sıradan bir şirkette ortalama 1.500 lira maaşa didinirsiniz...

Batista ' Alıntı:
arkadaşlar ben aralık-2010 yeterlilik sınavı ile smmm oldum . stajınızı yeni başlattıysanız eğer şimdilik yeterliliği düşünmenizde gerek yok . arkadaşın dediği gibi mesleğinizde kendinizi geliştirin ve odanın istediği evrakları zamanında teslim edin . sınava 4 ay kala kursa gidip sistemli bir çalışma ile mutlaka başarılı olursunuz . ben 2 senelik staja denk geldim . 3 sene nasıl geçer diye düşünmeyin . çalıştığınız sürece su gibi akıp gidecek zaman sonuçta .

Yolunuz açık olsun diyorum ve yazdıklarınız için kendi adıma teşekkür ediyorum. Beynimdeki düşünce hep bu idi birinin destek vermesini doğru yolda olduğumu bilmeye ihtiyacım vardı şimdi artık biliyorumki doğru yoldayım. Zaten 2-3 senedir çalışma hayatındayım ölmez sağ kalırsam herşey yolunda giderse 3 sene stajda bir şekilde geçecek zaten normal çalışmadan tek farkı cd ler ve evrak teslimi olacak :) Sonunda da bir kurs ve bu iş ALLAH'IN İZNİ İLE BİTECEK...

Merhaba arkadaşlar. İssizzz çok güzel bir noktaya değinmiş. staj başlatma sınavını kazandım. Cd lerde gelmeye başladı. Cd lere çalışıyorum fakat bana çok yeterli gelmiyor. bu 3 yıllık staj döneminde sadece cd lere bakarak kendimizi geliştirmek oldukça zor. hem teorik hemde pratik anlamda yani hem sınava yönelik hemde mesleki bilgi anlamında kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz? Hangi kaynaklardan hangi sitelerden yararlanıyorusunuz ? kısacası nasıl bir yol haritası izlemeliyim ? deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz.

thunder06 ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. İssizzz çok güzel bir noktaya değinmiş. staj başlatma sınavını kazandım. Cd lerde gelmeye başladı. Cd lere çalışıyorum fakat bana çok yeterli gelmiyor. bu 3 yıllık staj döneminde sadece cd lere bakarak kendimizi geliştirmek oldukça zor. hem teorik hemde pratik anlamda yani hem sınava yönelik hemde mesleki bilgi anlamında kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz? Hangi kaynaklardan hangi sitelerden yararlanıyorusunuz ? kısacası nasıl bir yol haritası izlemeliyim ? deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz.

bu temerin cd lerinden değil ders geçmek 10 puan alınmaz...bu cd ler tesmerin para tahsil ve isanları meşgul tutma araçları...Yeterlilik sınavı ile uzaktan yakından alakası yok....Sadece auto click yapılacak...Cd geçme sınavları da formalite 25 soru....tesmerin cd leri ile bu kuyuya inilmez...:)

arkadaşlar bende 3 yıl var diyordum ama kaldı 10 ay bilmem anlatabildim mi :) ben yeterlilik soru ve cevaplarını arşivleimiştim yeni başlarken 2008 den başladım her 4 ayda bir sınav oluyorya onalrında çıktılarını alıp bakıyorum temek hukuk dersine başladım çalışmaya soruları ezberleyecem sonrada kaynaklardan çıkabilcek yerleri bence kendimiz meslek hukuku temek hukuk denetim ve finansal tablolar bu 4 dersi çalışmak diğerlerine göre daha iyi olur nisanda da bi dershane yaparız böyle ertık ne olur bilmiorum ama süre çok çabuk geçiyor :)