Staja giriş sınavına hangı kaynaktan çalışayım

gul.kurusu21

Katkı Sunan Üye
mrb staj sınavını kazanan arkadaşlarım hangi kaynaktan çalıştınız kasım ayında girecegım nasıl çalışmamı önerirsiniz

Ynt: Staja giriş sınavına hangı kaynaktan çalışayım

islam çankaya nın staja başlama hazırlık kitabını tavsiye ederim.
başarılar

2 aylık stajer olarak Şahsi görüşüm Deha'nın konu anlatımlı kitabı soru bankası ve 15 denemelik kırmızı deneme kitabı ...

İslam Çankaya bana çok kapsamlı geldi o nedenle anlayamadım ve bıraktım dehanın kırmızı deneme kitabı süper kesinlikle tavsiye ederim ;)

Çıkmış yılların sorularını mutlaka 2 defa çözün ve eğer imkanınız varsa sınav öncesi dağıtılan küçük kitapçıkları toplayın. Mesela 2 Temmuz C.tesi yapılacak sınav için okullardan birine gidin ve tüm kitapçıkları toplayın anlatımlı çözümlü ve çıkabilecek sorular hep o kitapçıklarda oluyor ;)

Buarada şimdiden başarılar.

2008 girişliyim ve ilk murattan kazandım. islam çankaya ve dehaı önermiyorum.
ilkmurat çok iyi, konu anlatımı ve soru bankasını alıp sadece bu iki kitaptan çalışmanız yeterli, geçmiş yılları da çözerseniz kazanmamanız gibi bir sorun olmaz.

Öncelikle başarılar diliyorum.
Bu konuyla ilgili bende dahil her arkadaşım gittiği kursu tavsiye edecektir.
Asıl iş sizde bitecek. Hedefiniz : " Ben bu staj sınavını kazanacağım" olmalı. O zaman kaynağın hiç önemi yok. Hepside sizi be hedefe götürecektir. Biraz altyapınız varsa (staj sınavına gireceğinize göre eminim vardır), çıkmış soruları çözseniz bile kazanırsınız. Size dehanın kitaplarını tavsiye edebilirim. Arkadaşımın dediği gibi fazla detaya inen kitapla bunaltıyor insanı. Sınavınıza 5 ay var. Her hafta farklı 1 deneme çözün. Formül aşağıda;
(20 deneme çözerek sınava girmek > 60 puan )..
Tekrar başarılar diliyorum.

daha calısmaya baslamadan ortalama 65 soru cozebılıyorum biraz daha calısıp 20 soru artırmak ıstıyorum onun ıcın en ıyı kaynaktan calısmak ıstıyorum.zorlandıgım dersler genellıkle hukuk oluyor :(
bu arada turkce matematık ve tarıh saymıyorum..zaten onlarada calıssam bana yeterlı olacak ama matematık yapamıyorum

atellia ' Alıntı:
2008 girişliyim ve ilk murattan kazandım. islam çankaya ve dehaı önermiyorum.
ilkmurat çok iyi, konu anlatımı ve soru bankasını alıp sadece bu iki kitaptan çalışmanız yeterli, geçmiş yılları da çözerseniz kazanmamanız gibi bir sorun olmaz.

vallahi bende 2008 ilk girişmde kazanmıştım ama burada şu dershane iyidir şu kötüdür diyemem çünkü hiç kursa gidemedim.ancak murat islam çankaya ve daha yayınlarının kitaplarını alıp harmanlama imkanım olmuştu açıkcası islam çankaya staja başlama açısından konu anlatım şekli olarak daha ezberci yani ezberleye ezberleye çalışcam diyorsanız islam çankaya fena değil murat yayınının staja başlama kitabında ise özelllikle kıymetli evrak hukuku ve ticaret hukuku is hukuku gayet detaycı hazırlanmış diyebilirim (tabi diğer 2 kaynağa göre) ancak gerek mikro makro iktisat gerekse maliyet muhasebesi biraz sıkıntılı olduğunu düşünüyorum maliyet artık özellikli sorulardan oluşuyor genel soru kalıpları üzerinde durulmuş iktisat staja başlamada grafik çizimleriyle ilgili sroulara rastlarsınız yani özellikle grafik üzerinden ve sanki tam bir iktisatçı edasıyla konuyu anlatmaya çalışıyor ki herkes lisans eğitimini iktisat üzerine almamıştır l şayet sizinde lisans iktisat değilse o kısaltmalar o grafik yorumları sizi epey süre uğraştıracaktır. iktisatta daha ezbere yakın çalışma sistemi sınav için yeterli...Kamu maliyesi maliye politikası konuları muratta yeterince açıklayıcı deha ya gelirsek deha vergi kitabını aldım mesela kopyala yapıştırmış direkt hiç beğenmedim dikkat edilcek husular diye bişey olması lazım bu kitaplarda açıklayıcı ve öğretici bunlar kanunun birebir kopyalamış sınıfta kaldı benim için ama yine de vergi haricinde iktisat maliye borçlar ticaret hukuku cep serilerini tavsiye ederim otobüste yolda orda burada hemen okuyabilceğiniz ve anlayabilceğiniz şekilde yapılmış benim nacizane görüşü tek kaynaktan çalışmayın çünkü sonuçta her yayın her kitap ticari amaçla hazırlanmıştır okuyucuyu veya öğrenciyi 100% düşünmez bu yüzden farklı kaynakalrdan farklı soru tipleri konunun farklı yönelrini yakalama şansınız oldukça fazladır biraz zaman alır ama sine sine değil sindire sindire gidersiniz

çıkmış sorulara kesin bakmalısın
bir çok soru ordan geliyor.

d.bkrda hiç kurs yok buyuk ıhtımalle kendım evde calısacagım:(

2010 kasım sınavını kazanmış biri olarak islam çankayayı öneririm. 2010 kasım sınavına abim ile birlikte girdik aynı kitap ile ben 60.89 aldım abim ise 69 aldı. Kitap arkadaşlarında dediği gibi ayrıntı çok ama gerçekten iyi kitap ayrıca şu da önemli muhasebe bürosu çalışanı olduğumdan konular aşina geliyor . ama kesin kazanmak istiyorum derseniz bütçenizde izin verirse deha kursuna gitmenizi öneririm.

Kursa gitmeniz şart değil, ben de kursa gitmeden ilk girişimde 69 aldım. İslam Çankaya'dan ve İSMMMO kitabından çalıştım. Düzenli olarak çalışmanız yeterli.

Başarılar,

Not: Matematikten birkaç soru yapabileceğinizi sanıyorum, yapamıyorum diye gözden geçirmezlik etmeyin. Türkçe'ye çalışmanız dahi gerekmeden yapmanız mümkün, anadiliniz sonuçta.

d.bakır da hiç bir kurs yok kendım calısmaktan baska carem de yok o yuzden en ıyısı iyi bir kaynaktan calısmak

bende kursa gitmeden islam çankayanın kitabından çalışıp 2008 yılında staj sınavını kazanmıştım.Detaylı olması kitabın iyi yeterlilikte de faydalarını görürsün.başarılar.

deha yayınları ve ıslam cankaya arasında kaldım hangısınden calısamam ıyı olur.ıkısıne calısmak ıcın zaman az:)

staja başlamada deha çok faydalı, ayrıca geçmiş yıl sorularını çözün.