Stajyer Hakları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elit

Katkı Sunan Üye
selam,
arkadaşlar ben 8 yıla yakın şu anda çalışmakta olduğum muhasebe bürosundan bazı haklı sebeplerimden dolayı ayrılmak istiyorum.psikolojik baskı yapıyorlar istifa etmem için.aslanı kediye mundar ediyorlar.strajımıda bitirdim.tek dersim kaldı.işverenim tazminat ödemeye yanaşmak istemiyo.bende 8 yıllık tazminatımı yakmak istemiyorum.çekindiğim taraf, tazminatımı alırsam işverenimim bana kötü referans olacak diye düşünüyorum.tazminatı almak için hakkımı arayacağım bu sefer aramız açılacak.iş başvurularında önceki çalışılan işyerlerinin telefon numaralarını istiyorlar referans için.
bunca zaman emek vermişim.benim iş bulmam işverenlerin iki dudağının arasına mı bakacak.istedikleri şey bana satıl teslim ol.sömürmekten başka birşey değil bu. sizce nasıl bir yol izlesem iyi olur.

selam,
arkadaşlar ben 8 yıla yakın şu anda çalışmakta olduğum muhasebe bürosundan bazı haklı sebeplerimden dolayı ayrılmak istiyorum.psikolojik baskı yapıyorlar istifa etmem için.aslanı kediye mundar ediyorlar.strajımıda bitirdim.tek dersim kaldı.işverenim tazminat ödemeye yanaşmak istemiyo.bende 8 yıllık tazminatımı yakmak istemiyorum.çekindiğim taraf, tazminatımı alırsam işverenimim bana kötü referans olacak diye düşünüyorum.tazminatı almak için hakkımı arayacağım bu sefer aramız açılacak.iş başvurularında önceki çalışılan işyerlerinin telefon numaralarını istiyorlar referans için.
bunca zaman emek vermişim.benim iş bulmam işverenlerin iki dudağının arasına mı bakacak.istedikleri şey bana satıl teslim ol.sömürmekten başka birşey değil bu. sizce nasıl bir yol izlesem iyi olur.

Benzer şeyleri yıllar önce ben de yaşadım. Özellikle stajımın son aylarında. Üstelik borcum çoktu, kızım yeni doğmuştu. Maddi olarak zor durumdaydım. Stajım yanmasın diye her türlü sıkıntıya göğüs gerdim. Anlayacağın yalnız değilsin. Ne bir mesai ne de asgari geçim aldım. Üç yıl çalıştım. Bu süre zarfında yıllık izinlerimi dahi tam kullanamadım. Ruhsatı aldığım gün istifa ettim. Hakkını helal et dedi kendileri kapıda ben de sesimi çıkarmadım. Ben dava açmadım. 3600 günle tazminat hakkım da vardı onu da almadım, maddi durumum kötü olmasına rağmen hiçbir şey yapmadım. Yanında çalıştığım üstat !! oldukça zengindi, geliri çok çok iyiydi. Demek ben ondan daha zenginmişim. Kötü ayırılmadım. Şimdiye kadar çıktığım işyerlerinin hepsine ziyarete gider, itibar görürüm. Senin çalışma süren daha fazla tabi ki hakkını ara. Davanda haklı olduğuna inanıyorsan hukuki yollara başvur. Referans ise çok önemli bir mevzu değil. İş yapma liyakatini başvurduğun şirkete ispatlarsan, referansın emin ol hiçbir önemi yok. Çoğu şirket orada yazan numaraları aramaya uğraşmaz bile.

Bu arada sen tazminatını almasan dahi işverenin sana kötü referans olma durumu da mevcut. Akıllı bir işadamı sağdan soldan alınan referanslara göre hareket etmez.

Son düzenleme: