Stajyer İş Kazası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abdsis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abdsis

Katkı Sunan Üye
merhaba,

Endüstri meslek Lisesinde okuyan otomotiv sektöründeki iş yerinde işkazası geçiren işçinin iş kazası bildirimlerinin yapılması gerekiyormu?

Yapılacaksa, İşyerimizde sigortası olmayan daha doğrusu okul tarafından sigortalı sayılan bu işçinin bildirimleri nasıl yapılacağı konusunda bilgi veren olursa memnun olurum.

iyi çalışmalar.

Ynt: stajyer işkazası

Merhaba, 07/11/2008 tarihi itibariyle 30 kişi okumasına rağmen 1 cevap gelmedi. Arkaşlar böyle bir durum başına gelen olmadımı hiç. ???

sayın nane,

öncelikle cevap gönderdiğiniz için teşekkürler. Muhasebecilikte bazı şeyleri başına gelince öğreniyor insan. gönderdiğiniz linki okudum. stajyer iş kazası hakkında yeterli bir bilgi yok. ancak bende bu arada aşağıdaki linki buldum.

http://www.hurriyet.com.tr/ege/9479602.asp?gid=142&srid=3540&oid=4&l=1

bu sizin gönderdiğinize göre biraz daha konumuza cevap veriyor ama yinede yeterli değil.

yani iş kazası geçiren stajyerin bildirimi nasıl yapılıyor. kim tarafından yapılıyor. gibi sorulara hala cevap bulamadım.

İş kazası geçiren çalışan 5/b kapsamında değil mi?
"...Kanunun 5 inci maddesinin (b) ve (e) bentlerinde belirtilen sigortalıların iş kazası geçirmeleri halinde ise, eğitim veya staj gördükleri işyeri işverenleri..."

sayın nane, dikkat ettim altın üye konumundasınız. yani bu demek oluyorki muhasebecilik mesleğinde belli bir aşama kaydetmiş belli bir bilgi birikiminiz var.

Bu birikiminizi böyle bir değerli forumda paylaştığınızdan ötürü size ayrıca teşekkür ediyorum.

İyiki böyle bir forum var. Bende bu forumdan çok şeyler öğrendim. ve öğreniyorum.

Bu forumun oluşumuna Sebeb olan herkesten ALLAH razı olsun.

gönderdiğiniz linki tekrar gözden geçirdiğimde cevabı buldum. tşk.

Ynt: Stajyer İş Kazası

cevabı buldum. dedim ama şimdi tam emin değilim. sayın nanenin yukarıda gönderdiği tebliğde işkazası bildirim süresinin 3 gün olduğu belirtilmiştir. Diğer taraftan İşverenler işyerinde meydana gelen iş kazasını ve tespit edilecek meslek hastalığını en geç iki iş günü içinde yazı ile T. C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne bildirmek zorundadır. (4857 sayılı İş Kanunu md. 77) Bu bildirimi zamanında yapmayan işverenlere aynı kanunun 105 inci Maddesi uyarınca idari para cezası uygulanır.

Benim anladığım kadarıyla Bölge çalışmaya 2 gün içinde SSK il müdürlüğüne 3 gün içinde bildirilmesi gerekiyor. Anlamadığım ise Bölge çalışmaya 2 iş günü denilmiş ama kaza gününden itibarenmi yoksa kazadan sonraki 2 iş günümü.

Soru: 5 Kasımda saat 13.30 sularında geçirilen iş kazası nerelere enson hangi tarihlerde bildirilir.

İyi çalışmalar

Ynt: Stajyer İş Kazası

Allah kimseye vermesin iş kazasını; Çok olan bir olay olmadığı için dolayısıyla bu işi bilende çok az sanırım. kaç kişi okumasına rağmen hala bir cevap yok.