Standart Yemek Menüsü Dışında Verilen Malda KDV Oranı Hk.??

Ali PINAR

Katkı Sunan Üye
Üyelik
25 Kas 2005
Mesajlar
342
Konum
İSTANBUL
Tabldot Yemek Hizmeti %8 KDV

Yukarıdaki hizmetleri vediğimiz firmaların talepleri ile Standart Yemek Menüsü dışında Süt, Çikolata, Bisküvi, Meyva Suyu, Ekmek, Ayran vb. talepleri olmaktadır.

Sorum KDV Oranları farklı olmakla birlikte bu teslimlerde Yemek Hizmeti içerisinde değerlendirilerek %8 mi?, yoksa 1ilgili bulundukları KDV oranı mı esas alınmalıdır.

Süt, Çikolata,Bisküvi, Meyva Suyu, Ayran :%8
Ekmek :%1

mi faturalandırılmalıdır.?

Diğer taraftan yukarıda mevzu bahis ürünler kimi zaman yemek menüsü içerisinde de olabilmektedir.

Saygılar
Ali PINAR
 
Ynt: Standart Yemek Menüsü Dışında Verilen Malda KDV Oranı Hk.??

standart yemek menüsü nü oluşturan gıda ürünleri zaten yemeğin içersinde yer aldığından satış ta yemek kalemi olarak %8 kdv uygulanır
Ancak yemek menüsü dışında bulunan ürünler hem girdi olarak hemde satışta ayrı bir hesap ta gösterilmelidir.
standart yemek menüsü %8
yemek menüsüne tabi olmayan harici gıda çeşitleri % ? (oranı ne ise)
 
Ynt: Standart Yemek Menüsü Dışında Verilen Malda KDV Oranı Hk.??

Merhaba
Daha önce tarıtışılmış bir konu fakat kafama takılan durumlar olduğu için sorma gereği duydum.Yemek hizmeti verilen firmalarda fatura kesimi esnasında iki farklı uygulama olduğunu gördüm
yemek %8 yemek%8
ekmek %1 şeklinde fatura kesimi ekmek %1 şeklinde fatura kesimi
Standart yemek olarak düşündüğümüzde vede imalat olarak düşünüldüğünde ekmek verilen yemek hizmetinin içine dahildir şeklinde düşünülüp ayrı belirtilmemesi vede %8 olmalı düşüncesindeyim bu düşüncem yanlışmıdır
doğrusu nasıl olmalıdır.Siz değerli üstadlarımın yanıtlarını bekliyorum
 
Ynt: Standart Yemek Menüsü Dışında Verilen Malda KDV Oranı Hk.??

Menünün içeriğini parçalayamazsınız. Ayrı ayrı satışta kdv oranları farklı olsada bir bütün oluşturan menüye ait kdv tek olarak uygulanmak zorunda.
 
Ynt: Standart Yemek Menüsü Dışında Verilen Malda KDV Oranı Hk.??

iki türlü uygulama var
1- tabildot yemek hizmeti veren firma malzemelerini ve işçileri ile hizmet verilen yere gitmek sureti ile
yemek hizmeti vermesi ,
2- kendi işyerinde hazırlayarak hazırlanmış yemeği sunması.
birinci şıkta yazdığım tarzdaki işlemlerde ürün kalemlerini tek tek yazmak mümkün. yani 40 kg fasülye
15 kg prinç 300 ekmek buna görede ilgili işçilik bedelini de ekleyip ilgili KDV oranlarına göre fatura kesildiğini görüyoruz. ikinci madde de ise üstadlarımın dediği gibi menüyü parçalama imkanı olmadığından %8 kdv olarak görüyoruz
 
Ynt: Standart Yemek Menüsü Dışında Verilen Malda KDV Oranı Hk.??

Eğer iki ayrı faaliyet söz konusu değilse birinci durumda da parçalı satış kabul edilmeyebilir. Yemek ile ilgili malzeme ticaretinin yanında ayrıca hizmet faaliyeti olmalı.
 
Üst