Stok Affı

stajer311

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 May 2006
Mesajlar
318
Merhaba

Bir mükellefin elindeki stok miktarları düzgün, fakat stok değerleri düzgün değil.
Örneğin elinde deftere göre 180 bin tl lik mal görünüyor. Fakat gerçekteki mal değeri 300 bin tl. Bu durumda stok affından nasıl yararlanabiliriz. Bildiğim stok affından yararlanmak için elde olmayan mallar için stok adetlerinide bir envanter listesi ile bildirmek gerekiyor. Burada ise stok adetlerinde sorun yok değerlerinde sorun var.

Teşekkürler.
 
Ynt: Stok Affı

Sayın stajyer311;
Torba yasa stok affı kayıtlarda yer aldğı halde işletmede yer almayan ve işletmede yer alıdğı halde kayıtlarda yer almayan emtia,makine,teçhizat ve demirbaşların kayda alınmasını kapsar.
Bu itibarla bahsettiğiniz konu ile ilgili düzenleme görmedim tebliğde.Kaldı ki bu konu değerlemeye girer.Maliyet bedeli ile kayda alınmasıda bir değerleme şeklidir.Zaten malın satışı yapıldığında kar yüksek çıkmış olacak.
Emsal bedelle değerleme yapayım dersenizde aradaki farkı yine gelir kaydetmek zorundasınız.
Dolayısıyla şahsi fikrim bununla ilgili herhangi bir işlem yapmamanız yönündedir.
 
Üst