Stok Gi̇ri̇ş Faturası

tanca

Katkı Sunan Üye
Üyelik
12 Şub 2006
Mesajlar
747
Konum
istanbul
FİRMA STOK BAZLI ÇALIŞIYOR girişini yapıp sonra müşteriye çıkışını yapıyor.Bazen başka firmadan giriş yapılmadan çıkış yapılıyor zira tedarik edilen firma karıştırıyor fatura kesen kişi orada olamuyor unutuyor birkaç gün sonrasına kesiyor ve kesilen faturada irsaliyeli fatura.Şimdi malı ayın 25 inde alıp 25 inde satmışız ama mal aldığımız firma unutuyoe ayın 28 ine kesiyor.Firma sahibide küplere biniyor ceza yiyeceğim mal girişi olmadan çıkışı nasıl olur diye.Sizce bir sıkıntı var mı bu durumun önüne geçilemiyor aşırı yoğun çalışmadan dolayı bir kaç gün sonra girişi yapılan fatura sorun teşkil eder mi teşekkürler.
 
şoför telefonla hemen gidip firmadan acilen malı alıp getiriyor bu esnada faturayı bazen alamıyor irsaliyede yok mal teslim alındığına dair belge yok irsaliye yok ve hemen satışı yapılıyor ama giriş faturası geç geliyor sıkıntı teşkil eder mi ?kirkoryan ve ferhat abiler ne düşünürler,teşekkürler.
 
Malı siz taşıdığınız için irsaliyeyide sizin kesmeniz gerekiyor. Aldığınız firma size sadece ft kesmeli. (Kesinlikle irs. ft olmamalı.) Üzerine "mal işyerinde teslim edildiğinden irs. düzenlenmemiştir." şerhini yazmalı. Tabii irs tarihinden itibaren 7 gün içinde ft kesmesi de sağlanmalı.
Gelelim sizin şu anki uygulamanıza; resmiyette elinizde olmayan bir malı sattığınızdan halk tabiri ile naylon ft kestiğiniz veya faturasız alıp kayıt dışı çalıştığınız, başka bir yerden malı temin ettiğiniz ve açığı kapatmak için naylon ft temin ettiğiniz gibi suçlamalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
 
stok kodu ortada malı aldığımız firma ortada malı sattığımız firma ortada herşey resmi sadece malı aldığımız firma bir kaç gün geç kesiyor ayrıca bizim irsaliye kesmemiz gibi bir durum yok biz malı alıp irsaliyeli faturayla satıyoruz kargoya veriyoruz
 
Eğer yazdığınız gibi siz gidip satıcının dükkanından/deposundan malı kendi aracınıza yükleyip alıyorsanız vergi kanunlarına göre irs. kesme yükümlüğü size aittir. Yolda denetime takıldığınızda irs olmamasından siz sorumlu olursunuz ve cezasını size keserler.
 
BENCE bir sıkıntı olmaması lazım zira gien mal belli çıkan mal belli maliyet hesabı belli sadece karşı firma bir kaç gün sonraya kesiyor faturayı yani geçerli açıklamamız var ama bilemiyorum gene de
 
Satıcı firma "irsaliyeli fatura" kesiyor yazmışsınız;
1. Malları irs. olmadan sevk ediliyor ve yakalandığınızda cezası kesilir.
2. Karşı firma "ben ft kestiğim tarihte sevk ettim" der ise (kendisini cezadan kurtarmak için) Faturası olmayan malı satmış durumuna düşeceksiniz, cezası size çıkar.
 

Benzer konular

Üst