arkadaşlar 2 sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim
1)Ticari amaçla soya fasülyesi %1 kdv li alıp satıyoruz.Bu ürünü hiç bir işleme tabi tutmadan satığımız gibi ,talep olması halinde fason işçilik ücreti ödeyerek kırdırma işlemine tabi tutup %8 kdv li yağlı soya olarak ta satabilioyruz.
bu işlemlerin muhasebe kaydı sırasıyla nasıl olmalıdır.Üretim firması olmadığımızı da belirteyim.
ayrıca bu iki ürünü tek stok kodunda takip etmemin bir sakıncası varmıdır.
2)ithal etiğimiz ürünlerde gümrük kantar ölçümlemeleri sonucu malda eksiklikler veya fazlalıklar çıkabiliyor.Bunu hesap planında hangi kodla takip edebiliriz. yevmiye kaydı nasıl olur.
1)Ticari amaçla soya fasülyesi %1 kdv li alıp satıyoruz.Bu ürünü hiç bir işleme tabi tutmadan satığımız gibi ,talep olması halinde fason işçilik ücreti ödeyerek kırdırma işlemine tabi tutup %8 kdv li yağlı soya olarak ta satabilioyruz.
bu işlemlerin muhasebe kaydı sırasıyla nasıl olmalıdır.Üretim firması olmadığımızı da belirteyim.
ayrıca bu iki ürünü tek stok kodunda takip etmemin bir sakıncası varmıdır.
2)ithal etiğimiz ürünlerde gümrük kantar ölçümlemeleri sonucu malda eksiklikler veya fazlalıklar çıkabiliyor.Bunu hesap planında hangi kodla takip edebiliriz. yevmiye kaydı nasıl olur.