Su Faturalarında Kdv

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sera' Alıntı:
Merhaba, su faturalarında KDV'yi %8 diye biliyorum. Doğru mudur?

su bedeline KDV uygulanmıyor. İSKİ, Bakım bedeli üzerinden %18 KDV alıyor .
(diğer ayrıntılar fatura arkasında yazıyor.)

Ben İzmir'deyim. İzsu faturasında "tarifelere KDV dahildir"ibaresi var.
Bunun dışında faturada KDV ile ilgili herhangi bir şey yok. Görüşleri bekliyorum.

Katma Değer Vergisi Kanunu,

Kod:
Teslim 
Madde 2 - ...... 
..............
(3. bend)Su, elektrik, gaz, ısıtma, soğutma ve benzeri şekillerdeki dağıtımlar da mal teslimidir.

İSKİ'nin uygulamasının dayanağını öğrenmek gerekiyor.

sera' Alıntı:
Ben İzmir'deyim. İzsu faturasında "tarifelere KDV dahildir"ibaresi var.
Bunun dışında faturada KDV ile ilgili herhangi bir şey yok. Görüşleri bekliyorum.

İzmirde su faturalarının altında yada arkasında bir açıklama var ,tam metni hatırlayamıyorum.

Zaten su faturası gelmiyor. Su tüketim bildirimi geliyor. Orada da dediğim gibi tarifelere KDV dahildir denmiş.Onun dışında Kdv ile ilgili birşey yok.
Ödendiğinde de su tüketim makbuzu veriyor.Orada da bir bilgi yok.

İlginçtir daha önce gördüğüm açıklamayı şimdi bulamadım. Makbuz şu an önümde , %8 mi %18 mi uygulandığını belirten sütunlara yazıcı tam yazamamış, yani sütun atlamış hangi oranın uygulandığı pek belli değil ama hem %8 hem %18 lik oran için ayrılmış bölüm var.

bakım bedeli ve su bedeli üzerinden %8 oranında kdv tahsil ediyor...

herkese iyi çalışmalar...

Haklısınız; Su Temel Gıda Maddesi Olduğundan % 8 Oranında KDV ne tabidir.
A) TEMEL GIDA MADDELERİ
2- (2004/8301 sayılı BKK ile değişik) Süt, süt tozu, yoğurt, ayran, peynir, peynir altı suyu ve tozu, yumurta (likit ve pastörize olanlar dahil), hamur mayası, paketlenmiş kuru çay, şeker pancarının işlenmesi ile elde edilen kristal ve kesme şeker, arı balı, reçel, pekmez, pestil, tahin, helva, su, maden suyu, (Yapılan Değişiklik ile Tahin ve pekmez karışımı, bulama, ekşi ve ağda şeklindeki koyu pekmez çeşitlerine ve reçel benzeri olan marmelada da %8 oranında katma değer vergisi uygulanacaktır Maden suyu kapsamına ise, aromalı olanlar dahil doğal maden suları girmektedir.)

Yani sizler de İzsu faturalarında %8 Kdv uygulandığı konusunda aynı görüştesiniz...

İzsu tahsilat makbuzunda hem %8 ve % 18 için iki sütun var , ancak rakamın hangi sütuna denk geldi yazıcıdan kaynaklı sorun nedenli anlaşılmıyor, eğer genel görüş %8 yönünde ise makbuzda ki %18 lik sütun neden ayrılmış olabilir?

Evet öyle bir satır bendekinde de var ve karşısında " şubeyolu" KDV si gibi bir ifade var.

su faturası oldum olası işlemekten haz almadığım bir belgedir))) bu gün nihayet isuyu arayıp neyi nasıl yaptıklarını sordum...su bedeline %8 kdv bakım bedeline %18 kdv uyguluyorlarmış atık su ya %8 kdv :))))

sayın ogün güneş
bildiğiniz gibi k.d.v. oranlarını değiştirmeye bakanlar kurulu yetkilidir bu nedenle olası bir oran değişikliğinde yeni makbuz basmamak için veya eğer bu bir paket proğram ise yeniden proğram değişikliğine gitmemek için makbuzda % 18 lik sütüna yer verilmiş olabilir.yoksa en son su için olan kdv oranı % 8 dir bu oran bütün illerimizdeki idareler için geçerlidir.

Ynt: Su Faturalarında Kdv

Ankara da su faturasında
su bedeli
atık su bedeli
şube yolu
die 3 bölüm bulunmakta
su bedeli ve atık su bedeli %8 kdv olarak bildiriliyor (net fiyat)
şube yolu ise %18 kdv hesaplanıyor (net fiyat)

Ynt: Su Faturalarında Kdv

su %8
izsu bildirimlerde değil ama ödeme makbuzlarında
bedelin içinde %18 lik kdv varsa
ayrıca belirtiyor.