Şubat Ayı İşten Ayrılış Bildirgesi Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sedat2241
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sedat2241

Katkı Sunan Üye
Merhaba arkadaşlar;
12.02.2013 tarihinde bir arkadaşın sgk girişini yaptım ve 03.03.2013 tarihili ayrılışını yapmak istiyorum fakat sgk sisteminde bu çıkışı yapmama izin vermiyor gün sayıları hatalı isimli bir hata veriyor.

şubat da 17 gün olarak hesapladım şubat ayı 28 gün olduğu için.Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum şimdiden teşekkür ederim.

İyi Çalışmalar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çıkış işlemini yaparken sadece mart ayını baz alacak ve 3 gün olarak beyan edeceksiniz. Çıkış Mart döneminde.....

Şubat döneminin beyan süresi henüz dolmadığı için sorar bir problem yok siz sadece Mart bilgilerini verin. Şubat bilgilerini e-bildiregede zaten beyan edeceksiniz.

Çıkış bildiriminde hem 2 hem 3. ay bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. SGK sistemi 2. aydaki giriş tarihini otomatik getirmediği için 02 ay için gün hatası vermektedir.

Hem giriş hem çıkış tarihinin verilmesi, eğer giriş ve çıkış aynı ay içinde gerçekleştiyse gereklidir. Ay sarkmalarında gerek yoktur.

benimde takıldığım bir konu var.
x şirketindeki çalışanımın 06.02 de işten çıkışını nakil olarak
y şirketine 07.02 de işbaşı yaptırdım.
burada çalışan toplamda 30 gün görünmediği için mağdur olmayacak mı ?

x şirketi 6 gün
y şirketi 22 gün

şubat ayında tam çalışmış olmasına rağmen toplamda 28 gün prim yatmış olacak.

sıkıntı olur mu acaba ?

İşe giriş ve çıkış tarihlerinde prim günleri parmak hesabı yapıldığından, olması gereken 28 gün. Sıkıntı yok.

benimde takıldığım bir konu var.
x şirketindeki çalışanımın 06.02 de işten çıkışını nakil olarak
y şirketine 07.02 de işbaşı yaptırdım.
burada çalışan toplamda 30 gün görünmediği için mağdur olmayacak mı ?

x şirketi 6 gün
y şirketi 22 gün

şubat ayında tam çalışmış olmasına rağmen toplamda 28 gün prim yatmış olacak.

sıkıntı olur mu acaba ?

Tam bir yıl çalışmayı sgk 360 kabul ettiğinden değişen birşey olmaz.

sıkıntı olmaz ayın bütünlüğü bozulduğu zaman çalışılan günler parmak hesabı yapılarak hesaplanır...