şube açmada ssk durumu

melissa

Katkı Sunan Üye
Üyelik
6 Nis 2007
Mesajlar
147
sayın üyeler

satış üzerine merkez dükkan ve aynı caddede 2.bir satış dükkanımız daha var.şimdi bu 2,dükkanı kapatıp merkeze taşıyacağız.aynı il sınırları içinde başka bir semte dükkan açmayı düşünüyorum.merkez ve şube olarak 2 ayr ssk işyeri no muz ve çalışanlar vardı.sormak istediğim
1-)kapatıp merkeze aktaracağım dükkanı ssk yönünden soruyorum,çalışanlarını bi işyerinden çıkış yapıp diğerinde işe başlatmam gerekicek.bunun zaman süresi nasıl olmalı

2-)yeni açacağım dükkanı açılıştan ne kadar süre önce ssk ya kaydettirmeliyim ve tabii ki yine merkezden yeni şubeye çalışan transfer ediceğim için yine bu işçilerin çıkış ve tekrar işe giriş leri açısından bir problem olacakmı .mesela hemen aklıma yasal haklar geliyor.işçi bunları talep edebilirmi ?lütfen beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim.
 
Ynt: şube açmada ssk durumu

1.merkezi yeni adrese nakil işlemi yapın. (eski ve yeni adres ssk aynı müdürlük alanında ise)
2. nakil tarihinden 1 gün önce şb çalışanlarını yeni yere nakil tarihi itibari ile giriş yap.(int şb arası nakil işaretlenebilir.)
3.şb nakil 1 gün öncesi için kapanış yap. ek-2 nakil olarak göster.
4.bütün çalışanların hakları hiç bir kayba uğramadan devam eder. yeni adreste çalışmak istemezler ise haklarını ödeyerek çıkarabilirsiniz.
 
Ynt: şube açmada ssk durumu

Bildiğim kadarıyla işçilerin sadece il değişikliğinde tazminatını alarak çıkmak isteyebilir.
Onun haricinde il içindeki işyeri değişikliğinde işyeri ile işçide gidecektir.
 
Ynt: şube açmada ssk durumu

ama merkez durucak ve orda çalışma devam edicek .yeni açacağım şube başka bir semtte olacak.o zaman çalışanların işten çıkışını verdiğim gün tarihi itibariyle yeni işe giriş bildirgesi hazırlayıp ssk ya vericem ve işe başlama tarihinide işten çıkışın 1 gün sonrasını yapıcam ozaman gün kaybetmemiş olucaklar diye düşünüyorum.bölge çalışmayada ek 2 yollamam gerekirmi.
sormak istediğimi tam anlatabiliyormuyum.
sanırım ben maalesef ne yapmam gerektiğini halaa anlayamadım.biraz karışık.
 
Ynt: şube açmada ssk durumu

anladığım;eski şubeyi kapatıp başka bir adreste yeni bir şube açacaksınız.
neden ssk kapanış ve yeni adres için açılış yapacaksınız? sadece adres değişikliği dilekçesi (ssk ve bölge çalışma) verin yeter. işyeri bildirgesi, e-bildirge şifresi, işe giriş bildirgesi ve ek 1-2 ile uğraşmazsınız. eğer kapanacak yerde çalışanlar merkeze kaydırılıp yeni şubede yeni kişiler çalıştırılacak ise:
eski şube için;
a. adres nakli dilekçesi verin (şifrenizi iptal ettirmenize gerek kalmaz.)
b. bç ek-2 çıkış verin. (nakil)
c. merkeze işe giriş ve ek-1 verin (nakil)
yeni şb için;
a. yeni adreste çalışacaklar için işe giriş verin.
b. ek-1 verin
 
Ynt: şube açmada ssk durumu

sayın nane
evet beni doğru anlamışşsınız teşekkür ediyorum yanıtınıza.ancak yeni şubeye de merkezden bazı kaydırmalar yapıcam.ozaman yer değiştiricek personeller için dediğiniz gibi nakil den çıkış vereyim mesela ayın 20 sinde.21 inde merkez de görev yapıcakları merkez adresine , yeni şubede çelışacakları yeni şube adresine işe giriş vereyim.aylık sigorta bildirgede çıkış nedeni ve bölge ek 1 ve 2 lere nakil olarak yazıyım.ama ssk işe girişte belirtebileceğim bir yer yok heralde o yeni giriş gibi olcak diye düşünüyorum.fakat bu işe giriş tarihleri benim dükkanımın faaliyete başladığı tarih olmasımı gerekir. (ben ssk ya evrakları bir kaç gün önceden yollayacağım )
 
Ynt: şube açmada ssk durumu

yeni şubenin faal geçme tarihini adres değişiklik tarihi olarak (önceden) bildirin.(ssk müdürlüğünde değişiklik yok ise dilekçe yeterli) nakil tarihinden en az bir gün önce merkezde çalışacakları merkeze, yeni şb çalışacakları yeni şb giriş yapın.
-/-
e-bildirgede tekrar giriş ekranında alt tarafta nakil ile ilgili bir şecenek var.
 
Ynt: şube açmada ssk durumu

sizi meşgul etmek istemiyorum ama sanki biraz karışık benim için .
okey önceden ssk ya adres değişiklik dilekçesi vericem tarihini dükkanı açıp hizmete başlayacağım tarihi yazıcam.
ayrıca ben işe girişleri elde form hazırlayarak ssk ya yolluyorum ve orda işe giriş sebep sorulmuyor.anlayamadım başka bi şeyden mi bahsediyorsunuz acaba e bildirge demişsiniz ben aylık bildirimleri e bildirge yolluyorum.(zaten zorunlu ).yani tekrar işe giriş yaparken nakil olarak mutlaka belirtmem mi gerekecek anlıyamadım.bide mesela dükkanı ayın 21 inde açılış yapıcam işçilerin girişinide 21 yapmayım mı? en az bir gün önce giriş yapın demişsiniz.ama ozaman dükkan kapalı açılmamış olucak.
 
Ynt: şube açmada ssk durumu

1. ssk işe g.bildirimde "nakil" sadece e-bildirimde var. ama işaretlenip işaretlenmemesinin önemi yok. (tekrar girişleri e-bildirgeden yapmak daha kolay.)
2. işe girişlerin en geç bir gün önce verileceği yasal düzenlemesi nedeniyle böyle yazdım. işe girişleri istediğiniz tarihte yapabilirsiniz. (işyeri adres değişikliği ile eski şubede o tarih itibari ile gözüken tüm çalışanlar yeni adrese geçmiş olur.) 3. adres değişikliği yapmamız, ssk'ya işyeri b. ve şifre, bölge ç. md işyeri bildirimi işlerinden kurtarır. (bölge ç. md'ne de adres değişiklik dilekçesi vermeyi unutmayın.) eski şubede kalacaklar için giriş-çıkış yapmaktan kurtarır.
 
Ynt: şube açmada ssk durumu

Demişsiniz ki:
bide mesela dükkanı ayın 21 inde açılış yapıcam işçilerin girişinide 21 yapmayım mı? en az bir gün önce giriş yapın demişsiniz.ama ozaman dükkan kapalı açılmamış olucak.

dükkanını ayın 21 inde açarsın.işçi giriş tarihlerinide 21 i yazarsın.işe giriş bildirgelerini 20 sinde kuruma verirsin.zaten bildirimlerimizi hep 1 gün öncesi yapmıyormuyuz arkadaşım.
 
Ynt: şube açmada ssk durumu

evet sayın nisan benim demek istediğimde buydu.belki net anlatamamış olabilirim.
ayrıca;
sayın nane,
şube adres değişikliği yapmak kolay bir yol olucak.ancak kapatacağım şubedeki çalışanlar yeni şubeye değil , merkeze transfer olucak .yeni şubeye merkezdeki bazı çalışanlar yollanıcak + yeni personel alımı olucak.sormak istediğim işyeri adres değişikliği ile 2 numarada demişsiniz ya çalışanlarda yeni adrese geçer diye burda biraz takıldım.ozaman bu adres değişikliği formülü yatar mı? ben mi karıştırıyorum.neticede ben çalışma yerini değiştireceğim her personel in önce çıkışını vericem nedeni nakil yapıcam.sonra nerde çalışacaksa oraya tekrar işe giriş yapıcam.
acaba İ.A.B düzenlemek icap eder mi?
 
Ynt: şube açmada ssk durumu

tercih sizin; ya adres değişikliği dilekçesi ile bazı formalitelerden kurtulursunuz ya da yeni bir işyeri açılışı için gereken tüm evrakları hazırlar ve açılışı yaparsınız.
-/-
arada gün kaybı olmadıkça (20 çıkış - 21 giriş gibi) iab gerekmez ama çıkış ve giriş arasında 1 gün dahi boşluk olursa iab düzenlemelisiniz.
 
Üst