Şube Değişikliği Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan toojohn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba;
Calismakta oldugum subede magaza muduru tarafindan mobinge maruz kaldim ve merkeze yetersizmis gibi gosterilerek sanki calismiyormusum gibi bir hava yaratildi.merkez beni baska bir subeye gondermek istemekte ne yalan soyleyim ne yeni yere gitmek istiyorum nede eski yerimde calismak istiyorum.mobing nedeniyle psikolojim cok iyi degil.is sozlesmemde turkiyenin heryerine gidebilecegimle ilgili madde var.yasal olarak ne yapmam gerekli yada kidem tazminati almam mumkun mu?tesekkur ederim.

Eğer mobinge maruz kaldığınızı ispat edecek delilleriniz var ise bu nedenle tazminat alarak işten çıkabilirsiniz. İspat edemeyecek durumda iseniz sözleşmenizdeki madde nedeni ile işverenin gönderdiği yerde çalışmak zorundasınız.

Peki sormak istedigim soru su mobing nedeniyle tazminat talep etsem durum is mahkemesinemi intikal eder?sube degisikligi nedeniyle birkac emsal karar okudum sirkete ihtar ceksem yeni gorev yerine gitmesem gene durum is mahkemesindemi gorusulur?

Öncelikle mobing nedeni ile ayrılacağınızı işverene iletirsiniz. Büyük ihtimal kabul etmeyecektir ve o zaman iş mahkemesine dava açmanız gerekir. Mahkeme lehinize sonuçlanır ise tazminatınızı alırsınız. Sözleşmenizde açık madde var iken yeni yere gitmemezlik edemezsiniz. Gitmez iseniz hakkınızda işe gelmedi tutanağı tutulup tazminatsız işinize son verilebilir. Bu durumda dava açsanızda kazanma olasılığınız çok düşük olur.

Ilk onceligim sorunu firmamla cozmek ve yasadigim sureci uygun bir dille anlatmak.sube degisikligini kabul etmedigimi is performansimin duscegini bildirmek.eger gerekli kolayligi saglamaktiklari takdirde mobing olayini tekrar anlatmak ve tazminat talep etmek.tazminat vermedikleri takdirde istifa edip is mahkemesine dava acmak.bu adimlar arasinda herhangi bir yanlisim veya eksikligim yok degilmi?

Merhaba,

İş veren size görev değişikliği önerisinde bulunabilir. bu öneriye 6 iş günü içinde cevap vermek durumundasınız. bu süre içerisinde cevap vermezseniz kabul etmediğiniz anlamına gelir.

Önemli olan karşılık lı olarak yeni çalışma yerinin şartlarında anlaşıyor olmak,. maaşınız değişmeyecek, görevinizde daha alt kademeye düşmüyor olmanız gerekli, mesela servisiniz varsa yeni işyerinde de olmalı, yoksa yol ücreti olması vb. durumlar üzerinden değerlendirilir.

Mobing içinde şöyle bir dip not var, yönetici sadece size karşı mı böyle ? yoksa baska çalışanlara karşıda aynı tutum içerisinde mi ?

Tazminat talep edebilmeniz için tazminata hak kazandıracak bir sebeple sözleşmenizi feshetmeniz gerekir. Çalışırken tazminat talebiniz yersiz bir talep olur.
Sözleşmenizi yapılan baskı ve yıldırma çalışmaları nedeniyle artık çalışma / çalıştırılma imkanınız bırakılmadığı için haklı sebeple feshettikten sonra iş mahkemesinde dava açarak tazminatınızın ödenmesini isteyebilirsiniz.
Açacağınız davada yapılan baskıları ıspatlamanız durumunda mahkeme tazminatınızı almaya hak kazandığınıza hüküm verebilecektir.
Sonrasında kazandığınızda işveren doğal olarak temyiz yoluna gideceğinden , temyiz sonucu da lehinize olursa tazminatınızı alabilirsiniz.

Yeni magazamda 2gundur isbasi yaptirilmadim hakkinda sorusturma var izinlisin denilerek gecistirildim.noterden isyerine neden kabul edilmedigimi,nezaman isbasi yapacagimi yada sozlesmemin fes mi edildigini bir gun icinde tarafima yazili olarak aciklama yapilmadigi takdirde sozlesmemin fes edildigini kabul ettigimi ve alacaklarimi istedigime dair ihtar cektim.cevap yazan herkeze cok tesekkur ederim.