Süre uzatımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merihs12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merihs12

Katkı Sunan Üye
İstanbul odası haklı olarak tepkisini dile getirmiş süre uzatıımıyla ilgili,umarım bu tepki sonuç verir ve müşteri bilgi gönderim uygulaması uzar. Hem geçici hem kdv hem vergi daresi üstüne bir de bu uygulama ki çok zaman alan bir iş bu; merakla bekliyoruz

Ynt: süre uzatımı

Maliye diyecek ki "ben tebliği 20/01/2012 yayımladım yaklaşık 5 aydır neden beklediniz?"
Not: Bizlerin ne şartlarda çalıştığını bildikleri halde bilmezden geldikleri için.

Ynt: Süre uzatımı

TÜRMOB?dan aldığımız bilgiler doğrultusunda; 413?nolu tebliğe göre verilmesi gereken "Mükellef Bilgilerinin Bildirimi"nin uzatılacağı yönündeydi.

Ancak şu ana kadar Maliye Bakanlığından beklenen açıklama yapılmamıştır.

Ekteki yazıyı Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığına iletmeniz dileği ile
Saygılar sunarım.

Yahya Arıkan
Başkan

Maliye Bakanı [email protected] (0312) 425 04 43
Gelir İdaresi Başkanı [email protected] (0312) 415 28 21-22

Türkçe meali Türmob bu işi beceremedi maliye bakanlığı bunları gene sallamadı, siz bize ve birliğe para veriyorsunuz ama kusura bakmayın biz o paraları yönetim giderlerine harcıyoruz hatta oda olarak bakın bilançomuza bu yıl zarardayız artık bundan sonra herkes kendi başının çaresine baksın göbeğinizi kendiniz kesin ahanda aşağıda mailleride telefonlarıda verdim birlik beceremedi siz şimdi sağlam bir yalvarın yetmedi yazıda koyduk gidin ŞOK olun oda yetmedi gene 23:48 imi bekleyelim deyin aradada telefonları kitleyiverin ozaman bu işlem tamamdır.
Yahu şu adamların becerdiği bir tane şeyi gösterin dişimi kırıcam dişimi mükellef bildirimi geldi arıkan açıklama yaptı bakın bu angarya değildir 100 TL ücretide var demedimi birlik başkanı bunlar gerekli şeyler 100 TL de ücreti var demedimi.
Şimdi devran döndü Maliye bakanlığı işinizi doğru yapın yoksa ceza döşenirim demeye getirince tavırlar değişti bide yazıda ne demişler ŞOK oldum hey yarabbim ne günlere kaldık offfffffff be offffffff

Maliyenin tavrı zaten "defter vs incelemeyle uğraşmayayım yeni bir form icat eder mük.mad. cezayı geçiririm." anlayışına döndü.

stonhand ' Alıntı:
Yahu şu adamların becerdiği bir tane şeyi gösterin dişimi kırıcam dişimi mükellef bildirimi geldi arıkan açıklama yaptı bakın bu angarya değildir 100 TL ücretide var demedimi birlik başkanı bunlar gerekli şeyler 100 TL de ücreti var demedimi.

yorumunuzu ayakta alkışlıyorum stonhand :)
Uzasada uzamasada bu iş daha fazla yük ile her yıl artarak gider. ama nereye kadar. !!!!!Yakında M.Bakanlığına değil ama TÜRMOB' A ve oda yönetimlerine istifa faks ve mailleri gönderilirse şaşmayın.

ben galiba yetiştiremiyeceğim,çok eksik var ve adreslerde sorun çıkıyor hep...artık birileri elini vicdanına koysun ve bu mesleği çekilebilir saygın ve kazançlı bir hale getirsin lütfen..yoksa gidişat gerçekten kötü.

Merhaba 29 Hazirana uzatıldı.

Vergi Sirküleri No:2012/70

31 Mayıs 2012 tarihine kadar verilmesi gereken 2011 dönemine ilişkin Mükellef Bilgileri Bildiriminin verilme süresinin 29.06.2012 günü saat 24:00'e kadar uzatılmıştır.

bilginize..