Tahsil ve Eşitlik İlkesi

Sayın Yetkili,

Kamu kurumunda istihtam edilen ve iş kanununa tabi olan 4 yıllık üniversite mezunları arasında verilen ücret bakımından ayrım yapılabilir mi ?

Ynt: Tahsil ve Eşitlik İlkesi

mahmutsoyturk34 ' Alıntı:
Sayın Yetkili,

Kamu kurumunda istihtam edilen ve iş kanununa tabi olan 4 yıllık üniversite mezunları arasında verilen ücret bakımından ayrım yapılabilir mi ?
Söylenen 4/b kapsamındakiler ise Maliye bakanlığı her yıl cetvelde kendisi belirlliyor,KİT lerde ise yine bu cetvel ile birlikte ilgili kurumun mevzuatı dikkate alınarak belirleniyor şeklinde biliyorum.
.

Özel sektörden ziyade, kamu kurumu iş kanununa tabi personel alırken aynı eğitim seviyesinden istihtam edip teknik manada aralarında fark yokken maaş ve görevde yükselme farkını neye göre ifa etmektedir. iş kanunun eşitlik ilkesine aykırı bir durum söz konusu değil mi sizce?

Genel konu başlıkları üzerinden sonuca gitmeye çalışmak yerine,
durumunuzu ve sorununuzu açıklayarak sorsanız, daha rahat anlaşılır ve doğru cevaplar verilebilir olacak.

Dört yıllık okul gibi, "Dört tekerli" birçok araba çeşidi var ama fiyatları eşit değil.
Örneğin bir mühendis ile açıköğretim mezunu; ikisi de dört yıllık üniversite mezunudur.
Ama mesela ilköğretim mezunu bir aşçı bunların ikisinin toplamından daha fazla ücret alabilir :)
Salt okunan okulla ücrete karar vermek yanlış olur.

senoleker ' Alıntı:
Dört yıllık okul gibi, "Dört tekerli" birçok araba çeşidi var ama fiyatları eşit değil.
Üstelik aynı markanın aynı modelinde , sadece renk farkı nedeniyle bile fiyat farkı olabiliyorken değil mi sn.şenoleker :)