Taşeron Maaşı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan selcuk11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Iyi aksamlar bir Devlet kurumunda taseron isci olarak calismaktayim .
Martin 8inde isbasi yaptim bugun 30 nisan ve hala bir kurus maas alamadim adamlar yatirmiyor.
Il mudurune defalarca soylememe ragmen Oda yatittiramadi.
Iki aylik param var Nasil alabilirim yada ne yapabilirim
Sgkya falan sikayet etsem netice alabilirmiyim.
Bilen varsa yardimci olabilirmi simdiden tesekkurler iyi Aksamlar

Bölge Çalışma müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz, ancak ödenmeyen maaşınızın ödenmesi için yaptırımı olmayacaktır bu şikayet sonucu yapılacak inceleme ile ücretinizin ödenmediği tesbit edilebilirse, bunu raporlar BÇM .
İş yerinde hazır bulunup ücretleriniz ödeninceye kadar iş görmeme hakkınızı kullanabilirsiniz, İş mahkemesinde dava açabilirsiniz,

EK;
-Yapılan iş de "alt işverenlik ilişkisi"var ise ödenmeyen ücretinizi ,işi taşere eden işveren(yani bu kamu işverenliği)nden de talep edebilirsiniz
-İnceleme sonucu ücrete ilişkin hükümlere aykırılık dan(M.102/a-b)bu işyeri için idari para cezası sözkonusu olabilir

Sözleşmenin üç ana unsurundan biri ücrettir.Ücret,işveren yönünden bir borç,işci açısından da bir alacaktır.Pek tabiidir ki,reel şartlar içinde çalışanımızın tek geçim kaynağı olan"ücret"in ödenmemesi onun için büyük problem.Bu durum karşısında,sn.Keremcem beyin dediği gibi işcinin şikayet ve iş görmeme hakkını kullanması mümkün ,ancak bu tür(hatta bir çok işverenlik)işci haklı olmasına(işveren kusurlu olmasına) rağmen, böylesi gelişmeler karşısında maalisef iş ilişkisinin devamında, bir takım sıkıntıların(işci aleyhine)yaşanması da muhtemeldir.
Peki ne yapacak?
a-Muhtemelen bugünlerde ücretiniz ödenebilir,biraz daha bekleyin.
b-Ücret en geç ay da bir ödenmelidir.Ücretin ödenmediğinden söz edebilmek için ödeme zamanını gelmiş(geçmiş)olası gerekir.Bu işyerinde ödeme tarihi örneğin, her ay ın 5 i ise + 20 gün=25 inden sonra 26 sı itibariyle 6 işgünü içinde fesih hakkınızı kullanabilirsiniz.
c-Bu (tür)işyerlerinde ücretler genelde zamanında ödenmez(anlaşılan bu işyeride böyle gibi)bundan sonra da benzer durumun devam edeceği açık.
d-Ödenmez ise (zaten işe yeni başlamışsınız-kıdeminiz yok)bundan sonraki aylarda da veya şimdiye kadar da bu işyerinde ücretler zamanında ödenmiyor,sürekli böyle çok geç ödeniyor,sizin ücretiniz de bu şekil geç ödeniyorsa "b"şıkkına dikkat ederek,işbu haklı nedene bağlı fesih hakkınızı kullanabilirsiniz.

En nihayetinde; bugün 02 Mayıs olduğuna(halen ücretler ödenmediğine) göre,bu olaya ilişkin, artık derhal fesih hakkını kullanabilir,kullanamaması için başkaca sebeb ne olabilir?
(Endişem, ücretin böylesi zamanında ödenememesi, ilk defa olan bir durum ise biraz daha anlayış gösterilmesi isabetsiz olmaz,zira iş ilişkisinin devamının sağlanması da önemli,bu düşünceden hareketle bu noktada takdiri, bu durumdaki çalışanımıza bırakmak uygundur.)

Son düzenleme:
MArt 8 de iş başı yapılmış ve nisan sonunda hala hiç bir ücret ödenmemiş,
öncesi yok sn.Aydemir.
Bence ilerisi için durumun ne olacağının bir göstergesi aslında, sürekli bu tür gecikmeler yaşanacaktır diye düşünüyorum

.

MArt 8 de iş başı yapılmış ve nisan sonunda hala hiç bir ücret ödenmemiş,
öncesi yok sn.Aydemir.
Bence ilerisi için durumun ne olacağının bir göstergesi aslında, sürekli bu tür gecikmeler yaşanacaktır diye düşünüyorum

Valla yarin ayin altisi Ben hala birakin nisani marti bile alamadim. Sgk ya sikayet etsem diyorum hem kurum hem taseron ugrassin colugumuz Cocugumuz var borcumuz var ayip ya insallah sgkin yapabilecegi bisi vardir da otturur ikisinide

SGK değil, bölge çalışma müdürlüğüne şikayet etmeniz gerekir , ücretim ödenmiyor diyerek.
SGK, size ücretinizin ödenip ödenmediğine değil, sizin ücretiniz için ödenmesi gereken kendi primlerinin ödenip ödenmediğine bakar.