EK;
-Yapılan iş de "alt işverenlik ilişkisi"var ise ödenmeyen ücretinizi ,işi taşere eden işveren(yani bu kamu işverenliği)nden de talep edebilirsiniz
-İnceleme sonucu ücrete ilişkin hükümlere aykırılık dan(M.102/a-b)bu işyeri için idari para cezası sözkonusu olabilir
Sözleşmenin üç ana unsurundan biri ücrettir.Ücret,işveren yönünden bir borç,işci açısından da bir alacaktır.Pek tabiidir ki,reel şartlar içinde çalışanımızın tek geçim kaynağı olan"ücret"in ödenmemesi onun için büyük problem.Bu durum karşısında,sn.Keremcem beyin dediği gibi işcinin şikayet ve iş görmeme hakkını kullanması mümkün ,ancak bu tür(hatta bir çok işverenlik)işci haklı olmasına(işveren kusurlu olmasına) rağmen, böylesi gelişmeler karşısında maalisef iş ilişkisinin devamında, bir takım sıkıntıların(işci aleyhine)yaşanması da muhtemeldir.
Peki ne yapacak?
a-Muhtemelen bugünlerde ücretiniz ödenebilir,biraz daha bekleyin.
b-Ücret en geç ay da bir ödenmelidir.Ücretin ödenmediğinden söz edebilmek için ödeme zamanını gelmiş(geçmiş)olası gerekir.Bu işyerinde ödeme tarihi örneğin, her ay ın 5 i ise + 20 gün=25 inden sonra 26 sı itibariyle 6 işgünü içinde fesih hakkınızı kullanabilirsiniz.
c-Bu (tür)işyerlerinde ücretler genelde zamanında ödenmez(anlaşılan bu işyeride böyle gibi)bundan sonra da benzer durumun devam edeceği açık.
d-Ödenmez ise (zaten işe yeni başlamışsınız-kıdeminiz yok)bundan sonraki aylarda da veya şimdiye kadar da bu işyerinde ücretler zamanında ödenmiyor,sürekli böyle çok geç ödeniyor,sizin ücretiniz de bu şekil geç ödeniyorsa "b"şıkkına dikkat ederek,işbu haklı nedene bağlı fesih hakkınızı kullanabilirsiniz.
En nihayetinde; bugün 02 Mayıs olduğuna(halen ücretler ödenmediğine) göre,bu olaya ilişkin, artık derhal fesih hakkını kullanabilir,kullanamaması için başkaca sebeb ne olabilir?
(Endişem, ücretin böylesi zamanında ödenememesi, ilk defa olan bir durum ise biraz daha anlayış gösterilmesi isabetsiz olmaz,zira iş ilişkisinin devamının sağlanması da önemli,bu düşünceden hareketle bu noktada takdiri, bu durumdaki çalışanımıza bırakmak uygundur.)